Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.21.12.2011

Hyvää Joulua!

Samu odottamassa ulospääsyä tänäaamuna.
Talli on pesty, siivottu ja puunattu joulukuntoon. Kiitos Jennalle, joka viime viikolla kävi auttamassa mua tuossa ikuisuusprojektissa. Tosiystävät ovat vain kerrassaan korvaamattomia! Eihän talli pestyltä näytä taas kuin ehkä muutaman päivän, mutta ainakin on itellä hyvä mieli, että seinät, kalterit ja ikkunat on pesty.

Muutenkin jouluvalmistelut ovat siinä mallissa, että aattona kelpaa lähteä töihin ja sielläpä se joulu suureksi osaksi nyt vierähtääkin, mikä on kyllä aivan oma valinta.

Meillä on tällä hetkellä mainiot olosuhteet treenata hevosia, kiitos iskän, joka viettää metsäteillä traktorinsa kanssa pari tuntia illassa jyräten, polkien ja auraten. Mutta kyllä siellä nyt kelpaa hevosten juosta ja treenarin mieli lepää metsän hiljaisuudessa. Etenkin tänään metsässä oli aamupäivän lumisateen jäljiltä äärettömän kaunista. Voi, kunpa ihmismieli vain muistaisi nuo hienot hetket hiukkasen kauemmin... Jos jostain maristaan, niin sitten vaikka siitä, että pakkasta saisi olla vain enemmän, niin treenitiet paranisivat entisestään. Onhan tämä kummaa talvea, kun kärryillä istuessakaan ei tule lainkaan kylmä!

Ja jee, ensimmäinen keväänmerkki on havaittu. Aatu on aloittanut talvikarvansa tiputtamisen! Ja tiedättekös, että 22.12 on talvipäivänseisaus, mikä tarkoittaa positiivisesti ajateltuna, että kohta sitä valoa ja pituutta on taas päivässä!


Mutta nyt blogirintamalla hiljenee. On aika kiittää kaikkia meidän tallin hevosten puolesta kauden aikana jännittäneitä, kaikkina hyvinä ja huonoina hetkinä mukanaeläneitä.

                Leppoisaa Joulua ja Menestyksekästä Uutta Vuotta 2012!

Aatu 21.12.2011
Salama 21.12.2011
Samu 21.12.2011

2 kommenttia:

  1. Voi luoja!! Pienestä ankanpojasta on kasvanu joutsen... eiku miten se meni??? Mut siis teidän pikku-Samusta on tullu ISO-Samu, ja KOMEA sellainen!! :)

    VastaaPoista
  2. Laura: Samu tosiaan on venähtänyt vajaan vuoden aikana ihan hevosen mittoihin. Onhan se edelleen tuollanen hyvin kevytrakenteinen ja solakka. Massaa tulee vanhemmiten lisää, mutta toivottavasti Samu säilyttäisi silti tuon kevyen urheiluhevostyyppisyytensä. Sillä jos ei pyörä pyöri, niin olis ainakin juoksijahevosen näköinen katella. ;)

    VastaaPoista