Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.12.10.2015

Kuningasta katsomassa


Mistä on hyvät ravihevoset tehty? Mistä ravikuninkaat ja ikäluokkamenestyjät tulevat? Hirveän monesti yhdestä ja samasta suunnasta - Orimattilasta. Eilinen 825km sunnuntaiajelu oli kaikkien kilometrien väärti. Pääsimme näkemään Orimattilan hevoskylän, hienoja hevosia, upeita hevosten ajoreittejä, hienoja puitteita, paljon kokemusta ja nöyrää viisautta.
Pääsimme näkemään yhden kaikkien aikojen suomenhevosravurin eläkepäivillään. Saran Salaman. Isolla omalla laitumellaan metsän vieressä ori mutusti päiväheiniään ja kävi kohteliaasti kuitenkin tervehtimässä ihailevia vieraitaan.
 
Kuvitelkaapa ravihevonen, jonka ura kestäisi 12 vuotta. Se olisi niin kestävä, että juoksisi urallaan 201 starttia. Se olisi niin voitontahtoinen, että uran starteista 63 päättyisi voittoon ja reilusti yli puolet kaikista kilpailuista totosijaan. Se olisi niin nopea, että ennätykset kirjattaisiin lukemiin 20,3aly ja 21,8. Se olisi syntynyt hallitsijaksi, siitä tulisi kolminkertainen ravikuningas ja yhdeksänkertainen kuninkuusravikävijä. Siitä tulisi yksi kaikkien aikojen ansioituneimmista hevosista yli 830 000 euron ansioillaan.
 
Ne olisi käsittämättömiä haaveita, täysin uskomattomia saavutuksia. Ne ovat meille kaikille hevosihmisille suuria unelmia, mutta ne Saran Salamalle ne ovat sen omat kilpailutilastot. Kun tuo 19-vuotias hallitsija asteli eilen meitä tarhan portille tervehtimään olisi edelleen tehnyt mieli levittää punainen matto sen eteen. Upea, upea Saran Salama.
 
Terveiset Suville ja kaikille muille Saran Salaman omille ihmisille. :)
 
 


 
 

5 kommenttia:

 1. Lähtikö Orimattilasta tuliaisia matkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä lähtenyt matkaan, mutta perässä tulee. :)

   Poista
 2. Ihana päivitys Miia! :) Ja uskomatonta, mutta puhuin juuri Saralle, että onko lukenut sun blogia, ja yhtäkkiä kuvassa komeilee meijän Salama!!! Olisit vihjaissut, että olet tännepäin tulossa, niin olisit päässyt vaikka tutustumaan Salamaan vielä lähemmin. ;)
  Mutta oikein paljon tsemppiä teille ja hevosille, ja aurinkoisia päiviä kaiken epäonnen jälkeen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, tämä olikin ennenkaikkea sulle kirjoitettu. :)
   Ja totta, olis todellakin pitänyt etukäteen sopia meidän tulemisesta, mutta mulle ei kyllä Orimattilaan lähtiessä tullut mieleenkään, että voitaisiin käydä teidän hienossa Hevoskylässäkin - eikä todellakaan, että voitaisiin nähdä Saran Salamakin! Koko homma lähti tyypillisesti vähän ex tempore -heitosta: "Missähän se Perttusen talli täällä on?" :D
   Mukavaa syksyä Sinullekin!

   Poista
  2. Iso kiitos, sait minulle ja monelle muulle Salaman "ihmiselle" taas kyyneleet silmiin kauniilla kirjoituksellasi <3
   Ja arvelinkin, että olette naapurissa käyneet heppaostoksilla ;)

   Poista