Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



5.7.2017

Kesäloma


Heinäkuu. Kesälomaa on takana reilu viikko. Talli on pesty ja monta muutakin rästihommaa saatu tehtyä. Töihin ei ole ollut ikävä, mutta hevoset toki pitävät muutoin arjen rutiineissa kiinni. Lomalla on myös lupa levähtää. Nauttia. Tehdä sitä mistä eniten tykkää. Harrastaa hevosia ja muutakin kuin hevosia. 

Hevosrintamalla on jotenkin ihanan seesteistä tällä hetkellä. Ihminen tottuu varmaankin mihin vain. Talvella minusta tuntui ihan mahdottomalta ja niin synkältä ajatukselta se, ettei meillä olisi tänä kesänä yhtään starttihevosta. Elämään ei kuitenkaan tullutkaan siltä osin mitään tyhjyyttä, mutta kesästä on vain tullut erilainen kuin moneen, moneen vuoteen. Raveissa olen käynyt paljon, mutta on ollut ihan mukava olla siellä vain turistinakin ja viettää aikaa kavereiden kanssa. Ravikesä on kuumimmillaan, on upeita suurkilpailuja hienoine hevosineen ja sitten ihanan tunnelmallisia kesäraveja. Kummissakin on oltu! Juhannus meni suurimmaksi osaksi Härmässä ja pieneksi osaksi töissäkin. Ensi viikonloppuna on kotiratamme Kaustisen vuoro isännöidä kaksipäiväisiä festivaaliraveja. Sitten onkin jo Mikkelin vauhtiviikonlopun vuoro ja siitä muutaman viikon päästä kuninkuusravit.

Kuvat on edelleen Tuulin ottamia, eivätkä ihan tuoreita. Lupaan kuvata ensi viikolla Toivosta uusia otoksia!

Toivo.

Toivo kasvaa melkein silmissä. Ja onhan se ihana. Kaikkien niiden haaveiden veroinen, mitä viimeiset vuodet olen haaveillut. Se leikkii, nukkuu, syö ja kiusaa Salamaa tai käy kerjäämässä rapsutuksia ihmisiltä. Jalka-asentoja on saatu mielestäni korjattua jo hyvin. Ja niin kuin tietenkin kaikki tuon ikäiset varsat, niin Toivokin pistelee välillä laitumella sellaista juoksua, että hetken aikaa huomaa itsekin uskovansa siihen, että tässä vaiheessa kaikki todellakin on vielä mahdollista.

Salama oli ainakin ensimmäiseen tarkastukseen tiine Camrista. Ensi viikolla on viiden viikon tarkistus. Salama nauttii ilmiselvästi nyt olostaan ja minustakin se on ihanan hyvinvoivan oloinen. Eilen kipusin pitkästä, pitkästä aikaa Salaman selkään ja ratsastelin sillä laitumella Toivon loikkiessa vieressä. Niitä elämän pieniä, suuria hetkiä. Samulla ratsastamisen jälkeen Salama tuntui pieneltä, tutulta ja taitavalta. Tuli melkein jo hinku päästä taas sen kanssa ratsastustunneille.

Vilma

Muutama viikko sitten kävimme Samun ja Aatun kanssa jälleen kerran Tampereen klinikalla jalkakontrolleissa. Molemmille tuli nyt ihan hyviä uutisia. Samulla sai aloittaa hölkän ajamisen ja Aatunkin poltettu hankkari on paremman näköinen kuin miesmuistiin. Aatun kohdalla treeniä on jatkettu vielä kävelyllä, mutta jos paraneminen sujuu näin hyvin, niin uskoisin, että loppukesästä senkin kanssa päästään jo oikeisiin treeneihin. Molempien jalat pitäisi ultrata taas kuun vaihteessa uudestaan. Aatun kohdalla olen tyytyväinen, että polttamista vielä kokeiltiin hankositeen hoitomuodoksi. Toki on ihan eri tarinansa kestääkö jalka enää kilpailurasitusta, mutta omasta mielestäni jalka ei ole ollut näin hyvä kahteen vuoteen, mikä sinällään tietenkin antaa hevosihmisen optimismille luvan haaveilla vielä jostakin paremmastakin.

Aatu

Samu

Samu on päässyt nyt käymään Vilman kaverina radalla. Oikeastaan Samu on Vilmalle nyt erinomainen lenkkikaveri, kun Samun hölkkävauhti on Vilmalle kuitenkin ihan hyvää juoksua. Ja Samu on siitä mukava, että sillä tosiaan voi ajaa ihan millaista hölkkävauhtia tahansa. On ollut mukava treenata pitkästä aikaa kahta hevosta yhdessä. Siis muutakin kuin kävelylenkkejä, joita on kyllä viime aikoina ihan kiitettävästi harrastettu. Jos Vilman treenit sujuvat jatkossakin toiveiden mukaan, niin sillä tullaan ajamaan opetuslähtö jo nyt 2-vuotissyksynä. Säännölliset porukkatreenit ovat vieneet sitä kiitettävästi eteenpäin ja välillä sen kärryille tulee jo ihan aavistuksenomainen tunne aikuisesta tai ainakin aikuisemmasta hevosesta. Vilmalla on pitkä ja eteenpäinvievä ravi, mikä tekee ainakin toistaiseksi menemisestä helppoa. Mutta kilpahevoseksi on tietenkin vielä hirvittävän pitkä matka.


Vilma

7 kommenttia:

  1. Voi miten hienoja uutisia <3 Ja NIIN ihana Toivo!!! Toivo mitä ilmeisimmin jää teille? Onko Salaman ja Camrin varsa tarkoitus pitää myös? Me täällä arvotaan mitä tehdään tuon meidän lapsosen kanssa, jos hyvään paikkaan saadaan niin toki myydään, mutta vähän kutittelisi pitää itsekkin.. jos sen kanssa vaan pärjää, ei ole mikään helppo lapsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on onneksi tänne mukavampiakin juttuja kerrottavaksi. Edes joskus.

      Toivo kyllä jää meille. Se on tunnearvoltaan niin kovin tärkeä koska on omista vanhemmista, joiden kanssa on raviuratkin itse tehty. Ja onhan sitä jo monta vuotta tehty ja toivottukin. Tuosta mahdollisesta seuraavasta varsasta en osaa sanoa. Se on nyt tehty sillä ajatuksella, että "Camrilaisen saa varmaan kyllä myytyäkin". Talliin ei enempää hevosia mahdu, joten jostakin suunnasta on vuoden päästä pakko vähentää. Riippuu paljolti siitä myös, kestääkö nykyinen toipilaskalusto enää kilvanajoa.

      Näinkin tuosta teidän varsasta jo jossain myynti-ilmoituksen. Onko löytynyt jo varteenotettavia ostajaehdokkaita? Mutta olihan se hieno "kasvatella" näitä tämän vuoden varsoja tälleen blogipiireissä yhdessä. ;)

      Poista
    2. Meidän Toivo on nyt varattu, ja muuttaa uuteen kotiin heti vieroituksessa. Toki mutkia matkaan tulee minun tuurilla varmasti... Uusi koti tarjoaa hulppeat puitteet ja parhaat eväät tulevaan raviuraan, joten hyvillä mielin 😊

      Poista
    3. Meidän Toivo on nyt varattu, ja muuttaa uuteen kotiin heti vieroituksessa. Toki mutkia matkaan tulee minun tuurilla varmasti... Uusi koti tarjoaa hulppeat puitteet ja parhaat eväät tulevaan raviuraan, joten hyvillä mielin 😊

      Poista
    4. Onnea teidän hienolle Toivolle tulevaisuuteen. :) Upeaa, että varsa sai hyvä kodin, josta on kaikki mahdollisuudet ponnistaa sitten ravimaailman huipulle - kasvattajarahoja tienaamaan. :)

      Poista
  2. Ihan mahtavia kuvia jälleen kerran!! Silmät ammoisina niitä täällä ihailen :))) Meillä jäi aikanaan Camrista varsa saamatta kun ei kuulema pukkihyppely silloin orille maittanut, oli päässyt sinä kesänä tammojen selkään niin onhan se ymmärrettävää ;) Piti sitten vaihtaa yks kaks toiseen oriiseen kun siementää piti eikä varsallista tammaa halunnut viedä luomunakaan astuttavaksi.. Mukavaa kesälomaa sinulle! Jos sinulla on lomallasi aikaa, olisi mielenkiintoista lukea postausta teidän hevosten arjesta, ruokinnasta, ajopaikoista, treenaustavasta jne. Varsinkinkin len kiinnostunut miten te noita ruokitte kun teidän hevoset on aina jotenkin niin mielettömän upeita! Kiiltäviä ja lihaksikkaita. Tsempit tulevaan ja aurinkoisia päiviä! Tuo teidän pikkuvarsannekin on niin upea! Voih, mahtavaa saada seurata sen elämää ravihevoseksi! :) Toivottavasti jaksat pakertaa tämän blogin parissa tulevaisuudessakin, ihan ehdoton lemppariblogi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuli on todella taitava kuvaamaan. Hänen kuviaan on ilo itsekin aina katsella. :)

      Niin joo, en muistanutkaan, että Camri taisi tosiaan tehdä silloin yksi vuosi tenän pukkihyppelyn suhteen. :D Tänä kesänä se on ilmeisesti maistunut sitäkin paremmin, kun yli 50 tammaa on kuulemma jo siemennetty.

      Kiitos kovasti kommentistasi. Positiivista palautetta on tietenkin aina niin mukava saada. Jopa siinä määrin, että kyllähän palaute motivoi jatkamaankin kirjoittelua, vaikka myönnän, että nykyään on kyllä ollut pitkiä hiljaisiakin jaksoja. Kiitos juttuvinkkiaiheista. Olen joskus jotain vähän vastaavaa tänne kirjoitellutkin, mutta siitä on tietenkin jo kauan, että voisihan sitä olla aiheellista vähän avata meidän arkikuvioitakin blogiin nyt, kun muuten jutut on kyllä aikamoisen vähissä. Muuten, nuo meidän hevoset eivät enää ole lihakkaita, ne on läskejä. :D Mutta kiiltää ne onneksi silti. ;)

      Poista