Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.Aatu

Ponnen Aatos 

23,9aly - 24,6ke

prt sh ori, synt. 31.5.2007
kasv. Miina Laukkanen, Muurla


Tausta:
Aatu on ostettu ihan pikkuvarsana emänsä alta. En koskaan unohda sitä näkyä, mikä emänsä rinnalla lentävä ja leikkivä orivarsa oli. Suomenhevonen, joka liikkui kuin lämminveriset. Me emme koskaan aikaisemmin olleet nähneet suomenhevosvarsan liikkuvan yhtä kevyesti ja kauniisti. Ja ennen kaikkea ravaten. En unohda koskaan myöskään sitä vaikutusta, minkä tuo pikkuinen orivarsa meihin omalla olemuksellaan heti ensi tapaamisellamme jätti. Juoksijavarsa.

Aatu on opettanut meitä paljon. Se on opettanut kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä ja sen mikä merkitys niillä asioilla raviurheilussa on. Mutta ennenkaikkea Aatu on opettanut meille, miltä hyvä ravihevonen tuntuu. Miltä sen kärryillä kuuluu tuntua. Se on ehkä suurinta, mitä tässä harrastuksessa voi opettaa tai oppia: Tuntemaan.

Kilpailu-urasta:
Matka Aatun kanssa on ollut käsittämätön taival. Aatusta kehittyi ikäluokkahevonen, joka raivasi tiensä 4-vuotiskaudella Pikku-Pelimanniajon, Oulu Expressin ja Kriteriumin finaaliin sekä 5-vuotiaana Derbyyn. Ne olivat sellaisia haaveita, mitä koskaan ei uskottu oman hevosen kanssa saavuttavamme. Aatu teki kaikista toiveista totta.

Aatusta kehittyi pärjäävä ravihevonen. Se on ollut hieman epävarma ja hätäinen, mutta silti tasaisen suoritusvarma. Vahvuus ja vauhtikestävyys ovat ehdottomasti Aatun parhaita ominaisuuksia ravihevosena. Hankosidevamma katkaisi kilpailukauden 2015 pahimpaan aikaan kesken, mutta jatkoon katsotaan silti toiveikkaina. Uskon, että nyt 8-vuotias ori kehittyy ja varmistuu vielä jatkossakin ja toivon, että siitä kasvaa tulevaisuudessa vielä avointen sarjojen hevonen.

 

Luonteeltaan Aatu on eloisa, vilkas, leikkisä ja hätäinen. Se on ehdottomasti iloisin hevonen, jonka olen koskaan tavannut. Aatu on kiltti sekä ihmisille että toisille hevosille. Sen ei tarvitse koskaan räyhätä tai esittää isompaa kuin on. Kilpailutilanteissa Aatu on toisaalta edelleen varsamaisen epävarma, mutta tavallaan kuitenkin ehkä jopa liian totinen, ja mielestäni joskus turhan vaativa itselleen.

Suku:
Ponnen Aatos on isänsä A.T. Ekon ensimmäistä ikäluokkaa. Ponnen Aatos on isänsä kolmanneksi nopein ja ansioitunein jälkeläinen Ekolokin ja B. Tuuman jälkeen.

Emä Ponnen-Leikki on jättänyt huimanhienon varsakatraan, josta paras on Ponnen Onni. Tähtijuoksijoita ovat myös Ponnen Pilke, Ponnen Viesker.

Aatu Sukupostissa

Ponnen Aatos on kantakirjattu vuonna 2014.
KTK-pisteet:
7-7-6-7/8-8
156cm-154cm
rungonpituus 165cm

Kantakirjalausunto:

Hyvänpuoleiset tyypit, pitkä avo runko, leveästi liittyvä kaula, lyhyt piirteetön säkä, pitkä selkä, lyhyt lautanen.
Oikea etujalka hieman sapelissa, hieman vinot etupolvet, melko hyväasentoiset takajalat, kaikissa jaloissa pystyt lyhyet vuohiset. Korkeakantaiset kaviot, etukaviot matalapohjaiset, takakaviot holvikkaat, hyvät säteet ja sarveinen. ELL: Esitetty hyvässä kunnossa. Ylipurenta 3mm. Jaloissa ei merkittäviä rasitusmuutoksia. Röntgen: Ei merkittäviä löydöksiä.
Etujalkojen liikkeet ahtaat kerivät ja takajalkojen liikkeet väljät käynnissä. Etujalkojen liikkeet suorat ahtaanlaiset ja takajalkojen liikkeet väljät juostessa, vauhdissa lyhyt etujalkojen askel, joustavat suorat takajalkojen liikkeet, linjatyyli. Vireä, hätäinen, rauhaton, pyrkivä ja toimiva ajaa. 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti