Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.Samu

R.R. Samu


26,0ake - 27,1ke

tprt sh- ruuna, s. 17.5.2010
kasv. Reijo Ranne, Kankaanpää


Tausta:
Samu ostettiin 1-vuotiaana kasvattajaltaan lähinnä hienon sukunsa perusteella. Samu on aina ollut jonkinsortin selviytyjä, mikä mielestäni näkyy hevosen luonteessa edelleen. Samu ei anna kenenkään "hyppiä silmilleen", komentaa tai alistaa. Samun kanssa on täytynyt oppia tekemään kompromisseja. Tämän hevosen kanssa asioista neuvotellaan, koska käskeminen saa sen vain raivostumaan ja ne riitatilanteet tämä hevonen voittaa ihan kuusi-nolla omilla voimillaan. 
 


Mutta silti Samu on kiltti. Ihmisille ihan äärettömän kiltti. Samalla se on kuitenkin erittäin kovaluonteinen ja voimakastahtoinen. Periksiantamaton, raju ja rohkea jästipää. Luonne on todella erikoinen ja ainutlaatuinen, mutta se kuuluu Samulle ja sen kanssa on täytynyt vain opetella kantapään kautta elämään. Mutta kaikista oikuistaan huolimatta hyvänä päivänään tämän hevosen ajettavuus on ihan priima! Samu on meidän tallin hevosista kaikista kevyin hevonen ajaa, olkoot niin suikunerolainen kuin onkin.

Luonnonlahjakkuus
Suuresta koostaan huolimatta Samu on ollut aina harvinaisen varhaiskypsä. Jo sen 3-vuotiaana toukokuussa juoksema koelähdön aika 34,9ke ja ennenkaikkea tyyli, jolla tuo tulos tuli, lupaili jo tulevaisuudelta paljon. Samu aloitti kilpailu-uransa 3-vuotiaana voittamalla Mikkelissä mailin ryhmäajon ajalla 30,9aly. Aika on kaikkien aikojen nopein 3-vuotiaan suomenhevosen ensimmäisessä startissaan juoksema tulos.
Samu aloitti 4-vuotiskautensa siitä mihin 3-vuotiaana lopetti - voittajana. Samu voittikin uransa kolme ensimmäistä starttia.
Nelivuotiskauden suurimmat meriitit olivat Biofarm-cupin karsintavoitto, Biofarm-Cupin finaalin nelossija, Pikkupelimannikarsintojen kakkonen, Pikkupelimannifinaalin kuudes sija, Oulu Express finaalin kakkonen. Samu kulki jo nelivuotiaana tähtivauhtia molemmilla lähetystavoilla.

5-Vuotiskausi oli hankala. Alku meni jännevammaa parannellessa ja sittemmin toimimattomuusongelmia ratkoessa. Hevosen kyvyt eivät ole hävinneet mihinkään ja usko paremmasta tulevaisuudesta on edelleen olemassa.

 
Suku:
Isänsä Suikun-Eron viimeisimpiä ikäluokkia. Suikun-Eron jälkeläislistaus on komeaa katseltavaa. Parhaita jälkeläisiä ovat A.T. Eko ja Kilun Peedro.

Minusta Samu edustaa yhtä Suomen tämän hetken tuottoisinta emälinjaa. Emä on valioaikainen ja sittemmin suurenmoisen siitosuran tehnyt Samarin.

Samu Sukupostissa


R.R. Samu on kantakirjattu vuonna 2015 Jyväskylässä.
KTK-pisteet: 8-9-8-6/8-7
161cm - 159cm, rungon pituus 171cm

Kantakirjalausunto:

Hyvä rotutyyppi, hyvänpuoleiset muut tyypit. Pitkä syvä vankka avo runko, hieman lyhyt leveä kaula, pitkä lapa ja säkä, pitkä jyrkkä lautanen, pitkät reisilihakset, hyvät koipilihakset.
Lyhytsääriset jalat, etujalat ulkokierteiset ja lievä sivuttaissiirtymä, käyrät pihtiset kintereet, lyhyet vuohiset. Matalapohjaiset ja –kantaiset kaviot, hyvät säteet, kavioissa hieman rosoisuutta. ELL: Esitetty hyvässä kunnossa. Jaloissa ei merkittäviä rasitusmuutoksia. Röntgen: Ei löydöksiä.
Etujalkojen liikkeet kerivät ja takajalkojen liikkeet ahtaanlaiset käynnissä. Etujalkojen liikkeet väljät kerivät ja takajalkojen liikkeet väljät pihtiset juostessa, erittäin joustavat raviliikkeet, vauhdissa melko väljät ja suorat liikkeet. Erittäin hyvä, toimiva ja kevyt ajaa. Rauhaton mitata ja tarkastaa.
Kuten aiemminkin todettua, Samun 5-vuotiskaudella suurimmat ongelmat olivat hevosen käyttäytymisessä. Se saattoi heittäytyä ravipaikalla enemmän tai vähemmän toimimattomaksi ja harrastamisenilo alkoi vaihtua melkoiseksi tahtojen taisteluksi. Samu on iso, riski, äärettömän voimakas ja jääräpäinen hevonen. Lopulta yhtälö alkoi olla vaarallinen. Samu ruunattiin joulukuussa 2015. Päätös oli ehkä meidän hevosmieshistoriamme vaikeimpia, mutta toivottavasti tulevaisuus osoittaisi sen myös oikeimmaksi. Samu on nyt meidän kantakirjaruuna ja edelleenkin suurien ravihaaveiden kohde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti