Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.Salama

SALAISUUS ROK

24,9aly - 27,2ke   vs. 16290€

vprt sh-tamma, s. 24.6.2005
kasvattaja: Rok-talli ky, Kaustinen

Kuvankaunis liinakko, suomenhevonen aidoimmillaan. Ostettiin kasvattajaltaan 2-vuotiaana. Rehti ja rehellinen, mitäänpelkäämätön, täydellisen luontoinen tamma, jollaista ei ole maailmassa toista.

Maailman kultaisin ja kiltein hevonen oli raviradoilla sisukas taistelija. Ihanteellinen harrastehevonen. Suoritusvarma. Ravivarma. Yritteliäs. Periksiantamaton. Kilpailuhenkinen. Ihmisen palvelija. Kaikkensa-antava. Viisas.
Ne ovat sanoja, jotka kuvaavat Salaisuus Rokkia kilpahevosena. Tamma omasi harvinaisen uhrautuvaisen kilpailupään. Se olisi ominaisuus, jonka toivoisin siirtyvän kaikille sen varsoille.

Raviura käsitti seitsemän kilpailukautta. Tamma kilpaili nousujohteisesti onnistuen joka vuonna parantamaan ennätystään, vaikka jalkavaivat varjostivatkin elämää. Ura loppui vuonna 2014 valioaikaisena ravihevosena.
Salaisuus Rok on kantakirjattu J-suunnalle I palkinnolla. Luonteesta Salaisuus Rok sai kantakirjauksessa täysin ansaitsemansa kymmenen pistettä.
KTK-pisteet: 10-7-8-8/7-7
154cm - 155cm

Kantakirjalausunto:

Hyvät tyypit. Kaunis pää, korkea säkä, hieman avo runko, huipukas laskeva lautanen. Etujalat hieman hajavarpaiset, takajalat hyväasentoiset. Etukaviot hieman matalapohjaiset, takakaviot hyvät. Mtj kinnerpahkat, hieman täyttyneet kintereet.
Ahtaanlaiset suorat käyntiliikkeet. Suorat ahtaanlaiset raviliikkeet. Erittäin hyvä toimiva ajaa.


Salaisuus Rokin isä kolminkertainen ravikuningas Saran Salama. Salaisuus Rok on tällä hetkellä isänsä kymmenenneksi nopein jälkeläinen, kolmanneksi nopein tytär.

Emä Alpertta-Rok on jättänyt Salaisuus Rokin lisäksi myös toisen valiojuoksijajälkeläisen Samurai Rokin niinikään Saran Salamasta.

Salama sukupostissa
 Salaisuus Rokin kovasti odotettu kesän 2015 orivarsa Ponnen Aatoksesta kuoli virheasentovarsomisen seurauksena. Myös tamman menettäminen oli hyvin lähellä, mutta Salama oli jälleen kerran sitkeä taistellessaan itsensä takaisin elävien kirjoihin. Nyt Salama viettää harrastehevosen elämää. Kaikesta huolimatta huomaan yhä haaveileva saavani vielä joskus Salaman varsoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti