Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.11.11.2010

Talvi!!!

Hahaa, nyt se sitten on ainakin hetkeksi saapunut jälleen: Talvi, lumi ja pikkupakkanen. Muutamana viime päivänä on satanut lunta, josta toivottavasti saisi tällä erää nauttia koko talven ajan. Treenitiet paranevat lumen myötä pikkuhiljaa ja kohta päästään taas päästelemään tukka putkella pitkin metsäteitä lumen pöllytessä perässä. :) On se vain mukava, kun on vaihtelevat vuodenajat. :)

Aatu kävi eilen varmaankin viimeistä kertaa tälle vuodelle Kaustisella hiitillä. Tästä eteenpäin toivottavasti pystytään ajamaan kotonakin koko talvi säännöllisesti pitkää lenkkiä ja keväällä katsotaan sitten uudestaan, millä mallilla meidän 4-vuotias herra siinä vaiheessa on. Ennen talvitreenejä Aatu käy kuitenkin vielä kerran ihan oikeissa raveissakin, sillä oriin ohjelmassa on ensi sunnuntaina Oulussa 3-vuotiaiden Nuorten Sarja. Alun pitäenkin oli tarkoitus, että Aatulla ajetaan pari starttia tänä vuonna kilpaa ja sunnuntaina on sitten vuorossa se toinen ja tämän vuoden viimeinen startti. Ouluun oli ilmoittautunut kunnioitettavat 12 varsaa! Hieno määrä niiden kaikkien liian vähäisen osallistujamäärän takia peruihin menneiden varsalähtöjen jälkeen. Aatu starttaa Oulussa ainoana hevosena 20 metrin takamatkalta ja siten luonnollisesti numerolla 12. Paljon paljon kysymysmerkkejä on kuitenkin ilmassa, sillä sitähän ei taas tiedä, mitä nuori herra Aatu meinaa ratavaloista ja niiden aiheuttamista varjoista, miten balanssi raskaammilla hokkikengillä pelittää kovemmassa vauhdissa ja ennen kaikkea mitä kaikkia turhuuksia Aatu matkan aikana näkee ja keksii pelätä - ja laukkailla. Vauhti riittää pitkälle, mutta onhan tuo vielä niin varsa ainakin pääkopaltaan, että sen ajatuksenjuoksusta ei ainakaan meikäläinen koskaan pääse perille... Mutta mukaan mennään sitä arvokasta kokemusta hakemaan. :)
Hienoa Aatunkin kanssa on kuitenkin raveihin lähteä, sillä varsin paljon töitä sen kanssa on näiden kolmen yhteisen vuoden aikana ehtinyt tekemään. Ja nyt meillä on varsa siinä mallissa, että sen kanssa kehtaa Nuorten Sarjaan lähteä. :)

Pakko tähän väliin mainostaa myös, että A.T. Ekolla on Oulun Nuorten sarjassa peräti kolmen varsan edustus! Hieno aloitus siitoksessa tältä tämän vuoden ravikuninkaalta, sillä Ekon vanhimmat varsat ovat nyt juuri kolmivuotiaita ja tulleet käsittääkseni aika hyvällä saldolla opetus- ja koelähtöihin. Toivotaan että nämä startissa olevat lapsukaiset myös juoksisivat sunnuntaina siihen malliin, että isä saisi isänpäivän kunniaksi olla syystäkin ylpeä...

Salama taasen on saanut hiukan vetää henkeä ja pitää helpompaa treenijaksoa tuon kahden päivän starttirupeaman jälkeen. Oikein soppeleita sarjoja ei ole nyt lähiseuduilla tarjolla, joten antaa nyt tamman vähän hengähtää ja jatketaan kilvanajoa toivottavasti loppukuusta. Mukava on kuitenkin Salaman riekkumista katsoa, sillä nyt tarhassa revittelee iltaisin aina niin terveen ja tyytyväisen oloinen tamma, että itsekin tulee aina väkisin hyvälle mielelle Salaman rallia seuratessa. Ja toki me ollaan lenkilläkin käyty, mutta vain hiljaisella matkavauhdilla. Tänäänkin iltpäivällä suunnataan taas lumiseen metsään talsimaan.

3 kommenttia:

  1. Peukut ja kaviot pystyssä ollaan kotikonnuilla sunnuntaina.... Stemppiä kovasti lähetellään ja uskotaan että ainakin erittäin tärkeää ja arvokasta kokemusta Aatu saa roppakaupalla :).

    T: Jännittynyt kasvattaja perheineen

    VastaaPoista
  2. Onnea Oulun ravien johdosta :)

    VastaaPoista