Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.10.8.2012

Loman loppu

Aatu Kokkolan startissa. Hienoista kuvista kuuluu suuri kiitos Tuuli Silverille!

Kesäloma lähenee loppuaan ja jokseenkin syksyisiltä illat jo tuntuvatkin. Loma on tehnyt terää ja melko paljon on saanut myös aikaiseksi. Hienot ravireissut ovat tietenkin kruunanneet koko loman. Arki kuitenkin alkaa taas maanantaina, eikä se tällä hetkellä tunnu yhtään ahdistavalta asialta.

Pohjanmaalla on ainakin tullut viime aikoina vettä. Siihen harmauteen ja märkyyteenkin melkein jo tottui, sillä tänään tuntui vallan ihmeelliseltä nähdä taas aurinko! Viime viikonlopun sademääriä äimisteltäessä tuntuu vieläkin kummallisemmalta, että sunnuntaina Kannuksen ravien aikaan ei satanut pisaraakaan vettä!

Salaman kanssa käytiin tosiaan viime sunnuntaina ajamassa kilpaa ihan lähipitäjässä. Kannuksessa ajetaan yhdet totoravit vuodessa eikä tuon lähempänä enää meiltä katsottuna voi ajaa kilpaa. Salama, joka kesän aikana on matkustellut Rovaniemeä ja Mikkeliä myöten, mahtoi vähän kummastella moista 20 kilometrin ajomatkaa. Tai en minä tiedä, kummaksuttaako tätä hevosta yhtään mikään. Minä taas kummastelin radan hyvää kuntoa! Luulin, että Kannuksessa kahlataan kumpparit ummessa kurassa, mutta rata olikin vallan hyvässä kunnossa hirmuisista sademääristä huolimatta. Lämmityksen jälkeen Vellu vahvisti radan olevan niin hyvä, että Salamalta voi riisua kengät starttiin pois. Joten tuumasta toimeen. Vastus oli todellakin kunnioitettava, sillä tonnin ykköspalkinto oli houkutellut paikalla ihan 75-tason hevosiakin. Salkkarilla oli kahdenkympin takamatka ja sieltä kakkosrata numerolla viisi. Paalun hevoset ampuivat heti lähdössä karkumatkalle, mutta Salama johti sitten kunniakkaasti jälkijoukkoja. Kärjessä ajettiin tasaisen reipasta eikä takamatkalaisten tehtävä ollut helppo. Salama oli kuitenkin jälleen kerran todella sitkeä. Se teki tavoilleen uskollisena rehdin juoksun pitämällä hurjat takamatkan hevoset takanaan ja tsemppaamalla itse loppuun asti niin, että oli maalissa kolmantena. Olisin ollut todella tyytyväinen siihenkin sijaan, mutta maaliintulon jälkeen toiseksi sijoittunut hevonen hylättiin loppusuoran peitsaamisesta, joten Salama kuittasi kakkossijan. Sitkeä, suurenmoinen, yritteliäs Salama. Salkkari teki Kannuksessa melkein volttiennätyksensä, josta se jäi 28,6 ajallaan vain kaksi kymmennystä. Tamma on edelleen hienossa kunnossa ja kertakaikkisesti vain äärettömän kova kilpahevonen.

Se melkein lentää....


Tiistaina käytettiin Samu ja Salama Kaustisella klinikalla. Samu irtopalakuvattiin puhtain paperein joten treeni saa jatkua ja kyllä tässä pikkuhiljaa ruvetaan jo talven lumia odottelemaan... Salaman jalkoja hoidettiin ja se saa saa nyt muutaman viikon starttitauon.

Aatun 5-vuotiskauden ehkä tärkein lähtö juostaan ensi torstaina Jyväskylässä, missä se osallistuu upeiden ikäluokkatovereidensa kanssa Derby-karsintoihin. Kävi miten kävi, on hienoa olla hevosen kanssa mukana edes karsinnoissa. Finaalin pääsemiseksi kaiken on onnistuttava ja ennenkaikkea hevosen oltava tällä erää juoksu- eikä laukkatuulella.Tässä lajissa haaveita, toiveita ja tavoitteita tulee silloin tällöin heitettyä ilmaan enemmän ja vähemmän huumorimielellä. Yleensä raviurheilussa saa lähinnä haudata haaveitaan, mutta ilman omaa uskoa, tavoitteita ja niitä hölmöjäkin haaveita kukaan ei tätä jaksaisi harrastaa. Taidettiin elää joulua 2008, kun teetin iskälle lahjaksi paidan, jossa oli kuva 1-vuotiaasta tomerana lenkillä olevasta pikkuisesta Aatusta. Alla luki teksti: "Vapiskaa vastustajat Derbyssä 2012". Tähän saakka paidalle ja siinä ilmi tulevalle tavoitteelle on lähinnä naureskeltu. Ja vitsinhän koko homman pitikin olla! Nyt kolme ja puoli vuotta myöhemmin tuntuu, että hymy hyytyy jo itselläkin. Vapiskoon vastustajat, mutta meitä ainakin hir-vit-tää moiset kilpakumppanit. Silti. Aatu on mukana ja torstain lopputuloksesta riippumatta, se on meille äärettömän hyvä ja tärkeä hevonen. Ja ehkä vähän enemmänkin.8 kommenttia:

 1. Lupaan huutaa ja kannustaa Aatua hullunlailla Killerillä, tsemppiä derbyyn! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, Aatu tarvitsee kyllä kaikki mahdolliset kannustukset huomenna. :) Toivotaan parasta!

   Poista
 2. Salama oli kyllä tosi hieno kannuksessa! Tsempit teille jatkoon ja varsinkin Aatulle derbyyn!

  Ryhdyin lukijaksi.

  http://unicornnattack.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salama on hirmuisen rehti kilpahevonen - vaikka minä epäilen sitä jokaiseen starttiin... Kiitos tsempeistä, toivottavasti ne auttavat Aatun huomenna pysymään oikealla askellajilla...

   Tulenpas kurkkaamaan sinunkin blogia!

   Poista
 3. Hirmuisesti onnea Jyväskylään!!!!!! On kutina, että hyvin menee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon niin kovasti, että sinun kutinasi pitää paikkansa. :)

   Poista
 4. Hienoja kuvia, ehkä mäkin hankin sinipunaiset varusteet seuraavaksi :) Stemppiä juoksuihin, hienosti menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravikuvia on ihana saada muistoksi, onneksi löytyy niitä ihmisiä, jotka jaksavat tulla aidan varteen kameransa kanssa. :) Kiitos tsempeistä! :)

   Poista