Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.17.9.2012

Pojat baanalle!!

Salama taistelun tiimellyksessä Ylivieskassa. Taitaa olla lähtöauton lähestyminen menossa. Kiitos kuvista Jonnalle!

Syksy on tullut, mutta onneksi ravit jatkuvat!

Tällä hetkellä on ainakin teoriassa mahdollista, että ensi viikonloppuna päästään kokemaan hevosten kanssa "taas" tälle vuodelle jotain aivan ainutlaatuisen uutta ja merkittävää!

Aatun kanssa lähdetään lauantaina käymään Turussa! Kyllä vain, meiltä on Turkuun n. 450km. Ja voitte jokainen uskoa, että tuota kilometrimäärää on tullut viime viikoina hieman pyöriteltyä päässä... Turku on ihan hirvittävän kaukana. Se on todella kaukana! Salaman kanssa käytiin juhannuksena elämysmatka Rovaniemellä, mutta sekin oli kuitenkin sata kilometriä lähempänä. Meidän hevosista kukaan ei ole koskaan juossut noin "kaukana kotoa", mutta kyllähän sitä Turkuunkin päästään, kun otetaan vain tarpeeksi kauan auton kyytiä. Turun Metsämäessä ravataan 5-vuotiaille kylmäverisille tarkoitettu suurkilpailu Åbofemman. Tuon kilpailun myötä ikäluokkakilpailuille sanotaan heiheit. Ympyrä sulkeutuu. Ikäluokkahippalot vuoden 2007 suomenhevosikäluokalle on tämän startin myötä nähty ja suurelta osin myös koettu. Aatu on ollut niistä niiiiiin monessa mukana, ihan niissä kaikista tärkeimmistä ja suurimmistakin, joten jos ei tuota hevosta viitsi Turkuun asti kuskata, niin ei sitten mitään. Viimeinen ikäluokkakilpailu tuo viivalle tutut hurjat kilpakumppanit ja lisäksi yhden kylmäveritähden Norjasta ja yhden Ruotsista. Hieno lähtö on siis tulossa! Aatu sai kilpaan numeron kuusi. Ehkä hieman harmaita hiuksia paikka keskellä rataa lähtöauton takaa kiihdyttäessä aiheuttaa, mutta siitähän me nyt ajetaan - eikä tässä vaiheessa enää auta kuin luottaa hevosen viisastumiseen, varmistumiseen sekä martingaalin ihmeelliseen voimaan. ;) Niin ja ehkä vähän hevosen hyvyyteenkin.

Melkein yhtä jännittävä lähtö koetaan mahdollisesti heti perään sunnuntaina. Silloin ei tosin ajeta ikäluokkahirmuja vastaan, ei olla hienoissa 75-raveissa mukana, eikä jännitetä sijoitusta. Silti koetaan jotain historiallista. ;) Samu astelee Kaustisella "raviestradille" ensimmäistä kertaa. Varsalle laitetaan upouudet kilpakärryt perään ja asetellaan voilokki selkään. Ja sitten vain toivotaan, että se viitsisi keksittyä vähänkään työntekoon kahden kierroksen ajan. Samu juoksee opetuslähdössä!!!!

Kaksivuotiailla suomenhevosille tarjottiin viime vuonna ensimmäisen kerran mahdollisuus suorittaa opetuslähtö. Samalla kaavalla on tänäkin vuonna menty ja nyt syyskuun alusta myös 2-vuotiaat suomenhevoset saavat käydä kokeilemassa opetuslähdön läpäisemistä. Toki 2-vuotiaat suomenhevoset ovat vielä ihan lapsia, mutta mielestäni opetuslähdöt ovat oikea suunta nuorten suomenhevosten valmentamisen ja kilpailuttamisen aikaistamiseksi. Opetuslähdöstä on vielä valtavan pitkä matka kilpailukuntoon, mutta ainakin sen ajaminen olisi osoitus siitä, että jonkin verran töitä varsan kanssa ollaan jo tehty. Samulle opetuslähdön ajaminen jo tänä vuonna ei ole ollut mikään varsinainen tavoite, mutta kesän aikana se on kehittynyt siinä määrin, että opparin ajaminen on edes mahdollista. Ravirataa on kierretty, mutta onhan tilanne silti sunnuntaina Samulle aivan uusi. Jonkinlainen välietappi tämä kuitenkin on pitkällä, kivisellä ja mutkaisella tiellä ravihevoseksi.

Kultaakin kalliimpi

6 kommenttia:

 1. Olikin joskus kesällä tarkoitus sulle sanoa et ajellaan porukalla opparit noilla kaksivuotiailla, mutta meillä mennyt kyllä suunnitelmat uusiksi kun kaikki sairastellu koko elokuun. Nytkin tuntuu että vieläkään nuo ihan 100& kunnossa ole vaikka veriarvot jo normaalit. Eli meillä menee myöhempään tai ensi vuoteen:) Tsemppiä teille molempiin koitoksiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas mun vastaaminen on kestänyt...

   Juu, paljon mielekkäämpäähän varsoille oliskin päästä ajamaan oppari porukassa. Kaustisen lounasraveissahan oli hyvä kolmen varsan porukka, mutta nyt sitten Samu oli ainokainen kaksvuotias.

   Musta tuntuu, että joka paikassa on hevoset nyt olleet sairaita. Tai kai se on jokasyksyinen vitsaus, että taudit iskee, vaikka kuinka rokotetaan jne. Voi, tätä vuotta on vielä pitkästi jäljellä ja koko ens vuosikin aikaa ajaa opparit. Onneks näitten varsojen kans ei oo vielä kiire mihinkään. :)

   Poista
 2. Voi himpula kun mahtavaa että tuutte Turkuun <3! Arvaa tulkkaanko me ;)? Turusta Aatu saa varmasti myös uutta kannustaja kuntaa sillä uskoisin että radalle eksyy perhe Ponnen-Leikin faneja ;)! Uskomaton porukka on siellä viivalla ja vielä uskomattomampaa että meidän kasvatti on mukana tossa sakissa 5-v parhaimiston joukossa!Hyvä on Aatukin jos on muutkin joten lauantaina katsotaan kenen tuurit ja juoksunkulku on lauantaina parasta ;)! Tuutteko te äippää moikkaa ;) samal reissul! No ei vaanen mutta jos mitenkään voidaan auttaa pitkä matkalaisia niin soitto vaan! T; toheissaan oleva kasvattaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin tämän ihanan kommenttisi aikapäiviä sitten, mutta ennen Turun reissua oli niin kiirusta, ettei muka vastatakaan ehtinyt. Kiitos kun olitte jälleen kerran kannustamassa Aatua. Te ootte jaksanu kyllä kiertää melkein kaikki Aatun ikäluokkakilpailut meidän kanssa. Ja onpahan ollut uskomattomia elämyksiä! Jatkossa haasteet vähän muuttuu, mutta jännitys pysyy. ;)

   Poista
 3. Oi miten jännää päästä opetuslähtöön varsan kanssa :) Jälkeen päin voi vaan ihmetellä, miten yhtäkkiä "vauvasta" kuoriutuu ravihevonen... ja sitten on kulunut vuosia ja käsissä onkin jo kuusivuotiaaksi kääntyvä. Aika menee...

  Tsemppiä Turkuun, jos lähdette!
  Ja niin, teille on meidän blogissa haaste, jos ei ole tullut jo sama vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, opetuslähdössä on aina ihan omanlaisensa jännityksensä, kun varsojen kanssa ollaan ensimmäistä kertaa liikenteessä. Aika kuluu kyllä niin vauhdilla. Varsojen kanssa aikansa hyssytellään ja sitten yks kaunis päivä tajutaanki, että jaa no kuusvuotiashan tämäkin varsa jo on... ;)

   Kiitos haasteesta. Minä oon ihan toivottoman huono niitä tekemään, vaikka joka kerta päätänkin parantaa tapani. Jospa siis nyt...

   Poista