Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.13.10.2014

Onnistuminen

Aatu 12.10.2014 Ylivieskassa

Ilmassa on ollut melkoista matalapainetta Samun loukattua jalkansa. Asia, jolle ei mitään mahda ja johon ei kenenkään elämä lopu,  mutta joka on harmittanut aivan käsittämättömän paljon.

Onneksi kuitenkin on Aatu. Se on pitänyt ihmistensä alavireisenkin mielen kiinni raviurheilussa. Eilen oli pitkästä aikaa Aatun vuoro lähteä raveihin. Aatu teki juuri sen mitä sen piti tehdä.
Aatu teki sen mitä kaikki siltä hiljaa haaveiltiin. Aatu piristi eilistä, tätä ja montaa tulevaa päivää.
Aatu nappasi Ylivieskasta elämänsä ensimmäiseltä kolmen tuhannen metrin matkalta tauluun komean ykkössijan ajalla 30,0pi. Voitto teki tähän saumaan kieltämättä niin terää itse kullekin.

 
Aatu

Mustavalkoinen lämmitys


Aatulla oli 1,5 kuukautta taukoa takana. Viimeisen Seinäjoen startin jälkeen hevosta on huollettu, treenattu ja yritetty etsiä sille sopivia startteja. Ylivieskasta sellainen sitten lopulta löytyi ja syyskausi päästiin käynnistämään ihan kotinurkilta. Juostavana matkana tosiaan oli ensimmäistä kertaa Aatun uralla 3100 metriä ja siihen laitettiin vielä 40 metrin takamatka päälle. Matka oli kuitenkin kuin tehty Aatulle. Se sai lähteä omaa tahtiaan eli tarpeeksi rauhassa liikkeelle ja kiihdytellä tempoa sitten tarpeen mukaan matkan edetessä. Lähdössä Aatu tipahtikin joukon viimeiseksi, mutta imi hiljalleen sitten eroa kärkeen umpeen toisten laukatessa ja vaihdellessa paikkojaan. Kun maaliin oli matkaa vielä 1,5 kierroksen verran oli Aatu päässyt etenemään kuolemanpaikalle saakka. Siitä sen ei koskaan edes tarvinnut laittaa varsinaista vahvinta asettaan eli kovaa prässiä päälle vaan Vellu sai ajaa Aatulla tauon jälkeen kiltisti johtohevosen haluamaa vauhtia ja pitämällä samalla ennakkoon pidetyn pahimman vastustajansa johtohevosen takana pussissa. Nätisti nitistäen oli tällä kertaa voiton resepti. Aatu sai menoluvan 100 metriä ennen maalia ja kertaakaan käskemättä hevonen vaihtoi ihailtavasti rytmiä ja lipui helppoon voittoon. Helppoon ja helpottavaan, sanottaisiko näin.

Tuntui hyvältä. Niin äärettömän hyvältä. Voittaminen on aina yhtä hienoa. Väitän, että onnistuminen tuntui silti nyt vielä paremmalta kuin yleensä.
Toivotaan, että päästäisiin Aatun kanssa jatkamaan tasaista kilvanajoa ainakin koko loppuvuosi, kenties koko talvikin. Voi olla, että tasavauhtiselle jyrälle syksykelit ja vauhtien lievä rauhoittuminen on vain hyväksi. Toivotaan ainakin niin. Mutta aivan ensimmäiseksi nyt nautitaan tästä onnistumisen ilosta.

Sain Tuuli Silveriltä ihanan kuvakokoelman Aatusta Ylivieskan maratoonilla. Kiitos vielä tuhannesti, nämä on upeita ja niin kovin tärkeitä muistoja menestyksen parhaista hetkistä. Loppuun siis vielä kaikille nähtäviksi pienoinen kuvapläjäys!

Aatu ja Vellu lämmitysajossa

Pörheä Aatu pitkästä aikaa voilokki kyljessä

Reipasta


Tyytyväisen näköinen hevonen

Taitaa olla starttihetkeltä. Näin komeasti lentää, eikä siltikään ehdi kiihdytyksessä muiden matkaan... ;)

Kierros täyttymässä. Nyt kuski on tyytyväisen näköinen. ;)

Kaksi kierrosta takana, yksi vielä edessä

Loppusuoraa, eleetöntä.
 


Maalissa voittajana.

10 kommenttia:

 1. Onnea!!! :) Oli kyllä varmasti tarpeen tää menestys tähän väliin. Ja upeita kuvia, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä tämä voitto tuli taustajoukoille ihan tarpeeseen, nosti taas uskoa tähän lajiin. :) Kuvat on minustakin upeita, Tuuli on todella taitava kuvaamaan.

   On muuten joskus pitänyt laittaa s.postia sun blogista. Pidätkö sitä vielä vai onko vain "piilossa"?

   Poista
 2. Upea Aatu! Onnea hirmusesti! :)

  VastaaPoista
 3. Upeaa! Tsempppiä teille ja toivotaan Aatulle menestystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Lauantainen startti meni mönkään, mutta yritetään paremmalla onnella Aatun kanssa taas perjantaina.

   Poista