Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.19.7.2012

Kaksi yötä...

etusivu

Enää kaksi yötä ja sitten se käsinkosketeltava jännitys on taas totta! Vuoden päätapahtuma, huikea ravijuhla, mahtavat hevoset, rakkaat kaverit, uskomaton tunnelma... Sitä kaikkea odotetaan aina vuosi etukäteen ja pian yhden vuoden odotus taas palkitaan.

Olkootkin, että Mikkeli menetti makunsa viime perjantaina jo kertaalleen, kun Aatu jätettiin Pikkukunkusta rannalle täysin epäoikeudenmukaisesti ja mitä ihmellisimmin selityksin. Asialle ei enää mahda mitään, vaikka se tuleekin ikuisesti hevosen taustajoukkoja harmittamaan. Aatun kohdalla toista Pikkukunkkua ei tule enää koskaan. Ja vaikka asia kuinka kirveleekin, on vain suunnattava katseet eteenpäin ja uusia koitoksia kohti.

Aatun karsiutuminen on harmittanut kuitenkin niin valtavasti, että melkein on unohtanut iloita siitä, että Salama kuitenkin lähtee lauantaina ravivuoden päätapahtumaan mukaan. Ja se on todellinen unelmien täyttymys! Kuninkuusraveissa kaikki lähdöt ovat täynnä upeita hevosia. Sinne jokainen raviharrastaja haluaa oman hevosensa kanssa. Sinällään lähdöllä tai lopputuloksella ei ole monellekaan mitään merkitystä. Tärkeintä on vain saada olla mukana. Ja siitä kunniasta me olemme Salaman kanssa tänä vuonna valtavan onnellisia.

Takana on reilut viisi vuotta yhteiseloa Salaman kanssa. Viisi vuotta säännöllistä valmentamista, hoitamista ja huolehtimista. Salama ei ole mikään juoksijalahjakkuus, vaan sen kanssa tähän pisteeseen ollaan päästy vain ja ainoastaan töitä tekemällä. Tottakai minulla on ollut unelma, että Salama joskus olisi sillä tasolla, että se voisi osallistua kuninkuusraveissa johonkin lähtöön. Ja kun kuninkuusravilauantain lähtölistat viime torstai-iltapäivä tulivat nettiin, meinasi itku päästä. Siellä kaikkien loistavien hevosten nimien joukossa oli myös minun Salaisuuteni.

Me lähdemme Salaman kanssa Mikkeliin vain ja ainoastaan nauttimaan. Salama ei ole varmasti koskaan juossut tätä kovatasoisemmassa lähdössä. En tiedä, kuinka hurjaa kyytiä lähdössä tullaan painelemaan tai sitä pysyykö Salama edes muiden perässä. Mutta tiedän, että maailman rehellisimmän juoksupäänsä ansiosta tammani ainakin yrittää. Loppuun asti. Mitään muuta siltä ei voi lauantaina odottaa eikä vaatia.

Tällä viikolla Salamalla on ajettu tiistaina Kaustisella suht rauhallisia vetoja ja tänään kävin ratsastamassa sillä vain sellaisen "hyvän tuulen" -lenkin. Hevonen on viime päivät seissyt letkuissa, jalkoihin on kääritty pakastearkullinen jäitä, on hierottu ja hellitty. Meidän molempien varmasti ainutlaatuisin ravimatka starttaa lauantaiaamuna kuuden kieppeillä Toholammilta. Me mennään Mikkeliin!!!! :)

6 kommenttia:

 1. Paljon onnea matkaan! Siellä sitä yleisön joukossa teitä kannustetaan :)

  Ja harmittelut vielä täältäkin Aatoksen tilanteesta :( Tuntuu tosi epäreilulta, olisi varmasti ollut oikea hevonen tuohon lähtöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin näin jälkikäteenkin, jäi kunkkaritohinoissa vastaamatta näihin viime viikolla. :) Aatun tilanne tulee harmittamaan taustajoukkoja varmaan jossakin määrin ikuisesti, sillä tuskin tuollaista Pikkukunkkuun kuulunuttu hevosta meidän pieneen talliin enää koskaan tulee. Mutta elämä jatkuu ja raveja onneksi juostaan kunkkareiden jälkeenkin.

   Poista
 2. Varmaan uskaltaa onnitella nelossijasta? :)

  Hieno juoksu ja on sulla julmetun sitkeäpäinen tamma, ONNITTELUT!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain uskaltaa! :) Uskon, että minä olin onnellisin hevosenomistaja lauantaina Mikkelin varikolla. Olin aivan suunnattoman onnellinen Salaman juoksusta, joka meni paljon paljon paremmin kuin ikinä uskalsin toivoakaan. Tamma todella on äärimmmäisen sitkeä ja rehti. Se tekee työnsä joka kerta tunnollisesti ja tekee sen mihin se minäkin päivänä pystyy. Kiitos! :)

   Poista