Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.2.7.2012

Startteja tiedossa!

Samu, joka vasta haaveilee starteista!
Tallin kaikki kaksi starttihevosta voi bongata seuraavan viikon aikana Kajaanista, Kaustiselta ja Oulusta. Viikon starttiturnee pyörähtää huomenna käyntiin Kajaanista ja sinne otetaan Aatu mukaan. Lähtö viisi, paalulta numero kolme. Lähtöpaikka on Aatu-hätähousulle haasteellinen, mutta siitä kokeillaan kiihdyttää jollain askellajilla. Aatu ei ole vielä koskaan hävinnyt Kajaanissa, joten nähtäväksi jää, onko se ensimmäinen kerta sitten huomenna. Lähdössä on muutama oikein hyvä havonen vastassa, mutta silti Aatu tahtoo minun mielestäni itse olla se itsensä pahin vastustaja.

Perjantaina ja lauantaina ravikansa juhlii Kaustisella Nikulan kesän päätapahtumaa. On Pikkupelimannifinaalia, Festivaaliajoa, Isla-ajoa ja 75-lähtöjä. Ja Salama. Se starttaa perjantaina seiskalähdössä ja auton takaa takarivistä numerolla kymmenen. Sarjamääritys istuu täydellisesti, mutta lähtöpaikka olisi Salamalle tietenkin saanut olla ennemmin eturivissä. No, on kai kymppikin parempi kuin kasi. Tai kaksitoista. Tai yksitoista. Kymppi on siis hyvä numero. Hevonen on nyt paremmanoloinen kuin koskaan aikaisemmin. Joten kilpaa aiotaan ajaa!

Maanantaina lähdetään sitten taas Pohjoista kohti, mutta Rovaniemen reissun jälkeen Ouluhan on melkein naapuripitäjä. Sinne siis. Kyytiin Aatu. Raveissa ollaan loppuun asti, sillä Aatulla on viimeinen lähtö, numero kahdeksan, yhden takamatkan voltin kolmoskaista (taas kolmonen...). Jos Kajaanissa on aiemmin siis pärjätty, niin Oulussa ei ole. Tai siis voitettu. Pärjätty on, sillä Aatu oli viime vuoden Oulu Express nelonen. Nytkin olisi mukava pärjätä. Niin Aatu!

Siinä tulevaisuudensuunnitelmat. Sitä paitsi, mikäs se on reissuun nyt lähteä, kun Mervi kävi eilen tuunaamassa meidän hevoskopin uuteen uskoon ja koko komeus on minusta nyt varsin upea.

Kesälomaan on enää kaksi viikkoa. Onneksi. Mulla olisi miljoona tehtävää asiaa lomalle. Tuleekohan siitä lomastressi? ;) Tarhojen maalausurakka on nyt sentään onnellisesti ohitse. Yksi vapaapäivä vietettiin viime viikolla metsätielläkin. Siis siellä parin kilometrin pätkällä, missä hevosilla pystyy ajamaan kesälläkin vähän reippaammin. Sinne on pari vuotta sitten ajettu viimeksi hiekkaa. Nyt tie lanattiin ja päivä noukittiin lanauksen pintaan nostamia kiviä syrjään. Ja tapettiin ainakin yhtä monta hyttystä! Tällä viikolla tielle ajetaan uutta pintaa, jotta hevosten olisi jatkossakin mukava siellä päästellä.

Samun kanssa käytiin perjantai-iltana Kannuksen raviradalla. Merjan Viltsu oli hiittiseuralaisena, sillä kaverin kanssa lenkkeilykin tunnetusti sujuu kuin itsestään. Ja kilpaakaan ei tässä lajissa pysty yksin juoksemaan, siksi nämä hiittireissut kaverin kanssa ovat kyllä niin korvaamattoman hyvää harjoitusta! Pari viikkoa sitten suoritettu hampaidenhoitaminen auttoi Samua kyllä paljon, sillä nyt se on oikein hyväajoinen. Muutenkin varsa on mennyt viime kuukausina harppauksia eteenpäin. Monta harppausta joutuu jatkossakin vielä ottamaan, mutta tällä hetkellä varsaan ollaan tyytyväisiä. Ehkä siitä vielä ravihevonen tulee! Alla olevat kuvat Samusta olen ottanut Kannuksesta tuolloin perjantaina.

12 kommenttia:

 1. Onko tuo nyt varmasti Erkki jolla on KYPÄRÄ päässä?!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, taitaapi se olla. Eihän kypärä karvalakille vertoja vedä, mutta nykyään iskä jopa laittaa ratalla ajaessa kypärän päähänsä... :D

   Poista
 2. Hyvät teippaukset tuli!
  Kivoja kuvia, tsemppiä taas lähtöihin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin oon teippauksiin todella tyytyväinen! Mervi on kyllä todella taitava teippailujen suhteen ja omaa siihen hommaan silmää!

   Kiitos tsempeistä, hyvinhän nuo startit meni (kun ehtisi niistä tänne taas jotain raportoidakin).

   Poista
 3. oioi, saa taas jännittää :) hieno tuli tuosta kopista! Tsemppiä molemmille lähtöihinsä :) Täällä ollaan hengessä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. :) Minäkin tykkään teipatusta kopista nyt erityisen paljon, se on hieno! Ihanaa, kun ihmiset jaksaa olla niin kiinnostuneita meidän hevosten juoksuista ja seurata niiden kautta raviurheilua! Se lämmittää kovasti omaakin mieltä!

   Poista
 4. Onpas hieno tuo teijän traikku! Ja ompas tosi hieno Samu! Tsemppiä startteihin, peukut pystyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teippailuilla tekee kyllä aika lailla ihmeitä. Ja eihän siihen edes vaihdettu noita raitateippejä, joten värimaailma tuli niiden mukaan.

   Samu on ihan hieno 2-vuotias. Tai millonka ne omat hevoset ei omaan silmään hienoja olis? ;) Mutta ihan kehityskelpoinen ravurinalku se tässä vaiheessa ainakin on, vaikka tie oikeaksi ravihevoseksi onkin vielä pitkä ja kivinen taival.

   Kiitos tsempeistä ja peukuista - niillä taisi olla apua!

   Poista
 5. Onnea Aatun voitosta, toivottavasti putki jatkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Aatun taulu on tällä hetkellä aika mykistävän hieno. Ei varmaan passaa enää ees ilmotella mihinkään, kun nyt on suuri vaara, että taulu huononee vain. ;)

   Poista
 6. ONNEA MOLEMMISTA YKÖSISTÄ VELIPOIJAALLE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti! Hyvältä tuntuu talven treenien ja kevään vaikeuksien jälkeen saada jotain näkyvääkin aikaa! :)

   Poista