Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.12.2.2013

Joko nyt?

Jaahas. Ehkä otan (jotkut) viime kerralla kirjoittamani sanat takaisin. Viime kerralla en tiennyt missä ja milloin Salamalla ajettaisiin ehkä joskus kilpaa. Nyt tiedän. Ravikauden avausyritys numero kaksi tehdään sunnuntaina kotiradallamme Kaustisella.

Niin. Tässä lajissa jos missä tilanteet todellakin elävät. Ja niin tekee kyllä aika usein omat mielipiteenikin. Ensimmäinen positiivinen asia on se, että Salaman vasemman takajalan haamuturvottelu todellakin hävisi sen jälkeen, kun aloitin tehohoitamaan vielä vuohiskuopasta löytämääni haavaa. Salama on niiiiiin herkkähipiäinen hienohelma, että sen elämää todellakin voi pieni haavakin haitata, mutta en nyt olisi uskonut ihan tuollaiseen jalan turvotteluun senkään kekenevän. Oli miten oli, haavat ja haamut on nyt hetkeksi poissa.

Mutta sanonpahan vain, että Samulla on joka päivä kymmenen kertaa tuota Salaman elämää häirinnyttä haavaa pahempia polkeamia päkiöissä, naarmuja jaloissa tai missä lie milloinkin. Eikä ne koskaan, ei koskaan, haittaa oriin elämää minkään vertaa. Ehkä minä juuri siitä tykkäänkin Samussa; se on niin karaistunut kaikkeen niin vastustuskyvyltään kuin luonteeltaan, että sille millään ei ole mitään väliä. Se vain on. Se ei tee mistään asiasta sen suurempaa numeroa eikä vedä hernettä mistään asiasta nenäänsä. Elämä on. Niin Samukin.

Mutta palatakseni Salamaan. Yhden viime lauantaina Samun kanssa Kaustisella ajetun hiitin perusteella ilmoitin sen sitten uhkarohkeasti maanantaina starttiin. Kotona ollaan nyt koko talvi ajettu ja hikoiltu, mutta ei Salamasta osaa kotona sanoa yhtään mitään. Se tuntuu aina ihan samanlaiselta. Se on ihan ok. Se tekee sen mitä siltä pyydetään eikä tunnu todellakaan nyt mitenkään erityiseltä. Mutta ei se ole aiemminkaan tuntunut. Eikä sen toki tarvitsekaan tuntua, jos se startissa vain taas antaa itsestään kaiken tarvittavan ulos. Mutta juuri tuon  "ihan hyvältä tai ei oikein miltään tuntumisen" takia tauolta paluu on tämän kanssa kyllä jokseenkin epämääräistä puuhaa... Ajetaan siis tämä startti ihan testimielessä ja katsellaan jatkotoimenpiteitä sitten sen jälkeen.


5. lähtö klo 19:00 Kylmäveriset ryhmäajo 2100 m Etus. Suom. synt. Kaustisen Raviopisto enintään 12 000 e. P. 800 e.
#Hevonen / OhjastajaMatka:rataAutoennätysTasoitusennätysVoittosumma
1 Sankarpoika / Hannu Hietanen 2100: 127,9aly28,6ly11 780 €
2 Jolanda Lax / Antti Ala-Rantala 2100: 226,4aly29,8ke9 840 €
3 Temen Valeri / Tero E Mäenpää 2100: 330,5ake29,0ke9 080 €
4 Teskeri / Esa Munter 2100: 428,7ake32,3ke7 580 €
5 Suleman / Markku Hietanen 2100: 526,8aly27,4ke11 605 €
6 Salaisuus Rok / Veli-Erkki Paavola 2100: 626,7aly28,4ke10 600 €
7 Jolo / Tapani Isomäki 2100: 729,4aly29,1ly11 539 €
8 Purven Poika / Hannu Taskinen 2100: 828,0ake29,0ke9 600 €
9 Juppan Vissi / Mauri Jaara 2100: 928,8aly29,5ke8 450 €
10 Troija / Kyösti Ahonen 2100: 1028,2ake27,6ke8 490 €
11 Cameli / Ahti Antti-Roiko 2100: 1126,4ake29,0ke10 970 €Tänään Salama kävi vielä Kaustisen klinikalla Jaanan kiropraktisessa hoidossa. Tamma oli onnistunut taas saamaan vasemman etulapansa jotenkin ihan jumituksiin, mutta nyt se asia on ainakin sunnuntaiksi korjattu.

Niin ja hei, meidän lähtörataarvontatuurit on oleellisesti parantuneet. Salama ei saanut nyt ollenkaan paikkaa 12! Uskomatonta!!!  Todellisuudessa se ei saanut takariviä ollenkaan! Numero kuusi ja eturivi on kyllä jo kovastikin posiviitinen asia! Onhan tässä vielä sunnuntaihin saakka aikaa sattua ja tapahtua, mutta kenties nyt olisi jo sen kaudenavauksen vuoro?

Aatu on kerännyt pokaaleja kilpailutauollakin. Tässä viime viikolla saatu huippuhieno kiertopalkinto, jonka Toholammin Hevosjalostusyhdistys lahjoittaa aina vuoden aikana eniten rahaa tienanneelle Toholampilaisravurille. Nyt oli ensimmäinen kerta, kun meidän tallin hevonen sai saavutuksillaan tämän pystin vuodeksi. Kyllä tällaisen pitäisi mielellään kirjahyllyssä kauemminkin kuin vuoden...
8 kommenttia:

 1. Vautsivau mikä pokaali!! Kyllähän tuollaista pitäs vaikka monta, monta vuotta hyllyssään!! Kenellä se on aiempina vuosina ollut? =)

  Ja paaaaaaaljon peukkuja Salamalle starttiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tuota pokaalia pitäiskin vaikka vuosikausia - voi kunpa hevosetkin sais jotenkin asian ymmärtämään. ;) Mutta toisaalta on kiva, että noin komeasta palkinnosta saa mahdollisimman moni nauttia!

   Pokaali on kiertänyt "vasta" vuodesta 2005 asti. Ekat viisi vuotta se oli Mikkoloilla Rento-Reiskan ja Twister Eddien ansaitsemana. Sitten Taika-Piirrolla, Terhonaattorilla ja nyt Aatulla. Kiva "perinne" pokaalista on kyllä jo tullut.

   Salama ja minä kiitämme peukuista. :)

   Poista
 2. On kyllä upea pokaali! Ja toivotaan nyt että pääsette starttiin asti, tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Toivotaan, että loppuviikko menisi myönteisissä merkeissä. Raveihin alkaa olla jo vähän ikävä (siis mulla, ei varmastikaan Salamalla... ;) ).

   Poista
 3. Älyhieno pytty! ...Sehän voisi vaikka ottaa ja kadota mystisesti esim. suursiivouksen yhteydessä sitten, kun karhuavat sitä vuoden päästä takaisin ;) Paitsi että Aatussa on kyllä sen verran juoksijan vikaa, että tiedä vaikka pysti viihtyisi teillä useamman vuoden ihan muutenkin. :)

  Tsemppiä starttiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, oikein kultasia hevosiakin ja kaikkee. ;) Toivon todella, että Aatukin tajuais pokaalin hienouden ja pitäis sen "itellään" useammankin vuoden. Pytty on niin iso, että en tiedä miten se voi mennä sujuvasti ja vähän huomaamattakin "hukkaan" (tai lähinnä miten selitykset häviämisestä menee läpi...), mutta eihän sitä koskaan tiedä. :D

   Poista
 4. Tämä on kyllä komia pokaali! Onnea!

  VastaaPoista