Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



20.6.2013

Sukujuhlaa

Lomapäivät vilistävät ohi ja juhannuskin on ihan ovella. Hevoset ovat hoitaneet lomapäivien ohjelman järjestämisen ihan kiitettävästi eikä edelleenkään niitä kuulusia vapaa-ajan ongelmia ole ilmentynyt. ;)

Kesä ja kesäravit!
Viime sunnuntaina käytiin Salaman kanssa katsastamassa uusi ravirataelämys Härmän kesäraveissa ja saatiinkin heti kerralla hienoja kokemuksia! Kesäravit ovat ihan huippumukavia tapahtumia ja Salaman kanssa niissä on huoletonta kierrellä, kun tamman voi ongelmitta aisottaa kopin perässä eikä sen elämää muutenkaan hetkauta joskus niin ahtaat tilat ja tilanteet, mitä näissä pikkuratojen varikoilla joskus tuppaa olemaan. Härmän rata oli kesäradaksi oikein hyvä. Kapeahan se oli ja kurvit melkoisen tiukat, mutta pinnaltaan se oli loistava juosta! Lämmityksessä ei ollut mitään mullistavaa; Salama kiersi väärinpäin hiljaa rataa kolme kierrosta rataa ympäri ja kuski toi hevosen "kaikki ok" -kommentein radalta pois. Salamalla oli paalun voltista seiskapaikka. Viimeisestä juoksuradan paikasta on kyllä jo aikaa ja pruuvissa Vellu pyörittelikin Salamaa pariin otteeseen juoksuradan suuntaisesti lähdölle.  Kapealla radalla juoksuradalta ei välttämättä ole helppo kääntyä, mutta jalkojen osuessa lankulla oikein kohdalleen siitä saa paremman vauhdin päälle nopeammin kuin etuvoltista. Harjoitukset menivät perille, sillä kun aja-komento startissa kajahti, ei Salama erehtynyt vaan sai oikein hyvän lähdön ja kiskaisi ulkoradalta heti keulahevosen rinnalle. Siitä Vellu pujotti Salaman hetkeksi johtavan taakse, mutta nosti tamman noin 600 metrin juoksun jälkeen takaisin toisen radan letkan vetäjäksi. Salaman perässä kyttäsi sen oma isoveli Samurai Rok, joka sitten viimeisellä puolikkaalla kiitti siskoa tylysti vetoavusta ja kiri voittoon. Salama teki kuitenkin jälleen oikein hyvän juoksun ja oli loppuun saakka todella urhea. Se pani isoveljelleenkin loppuun saakka kampohin sen minkä kykeni, mutta vanha viisaus piti kuitenkin lopulta paikkansa ja ori tuli tammasta ohitse. Salama oli hyvä kakkonen ja kruunasi Rok-tallin kasvattien komean kaksoisvoiton. On aikamoisen harvinaista, että täyssisarukset edes juoksevat samassa lähdössä, saati sitten että ne nappaavat kaksoisvoiton. Salaman ajaksi tuli 28,5ke, mikä jäi siis vain kymmennyksen tamman volttiennätyksestä.

Härmän ravitunnelmia

Härmässä juhlivat siis Rokki-hevoset, mutta viime aikoina on saatu ihailla myös Samun ja Aatun sisarusten upeaa ravimenestystä. Samun emän Samarinin varsat ovat olleet viime viikkoina ihan liekeissä. Viimeisen 1,5 viikon aikana Samarinin kolme jälkeläistä on kääntynyt voittajaesittelyyn, kun R.R. Hovi voitti Riihimäellä, R.R. Erotar Lahdessa ja R.R. Ruskariina Forssassa. Kyllä kelpaa seurata tällaisten hevosten menestyskulkua ja samalla iloita siitä, että tallista löytyy saman sisarusparven jäsen.
Aatun emän Ponnen-Leikin paras jälkeläinen Ponnen Onni debytoi viime lauantaina Kouvalassa avoimella tasolla. Tuon ylemmäs ei enää suomenhevosella voi päästä. Kouvolan juoksu osoitti, että Ponnen Onni kuuluu ehdottomasti juuri tuonne, maan tämän hetken parhaiden suomenhevostesravureiden joukkoon. Me niin odotamme, että pääsemme kannustamaan Onni-veljeä vielä joskus kuninkuustaistossakin! Myös saman suvun uutta verta on nähty radoilla, kun 4-vuotias Ponnen Sisu läpäisi pari viikkoa sitten Vermossa koelähdön.

Arjen onnea on istua takapihan portailla ja katsella hevosia...

Juhannus ei tuo tallielämään mitään muutoksia. Juhannusaattona on Salaman ja Aatun hiittipäivä, mikä tarkoittaa tällä kertaa myös viimeistelyjä ensi viikon startteihin. Eli kun juhannuksena ei meidän tallin hevosilla ajeta kilpaa, niin ajetaan sitten heti juhannuksen jälkeen. Maanantaina Aatu juoksee Kaustisella ja tiistaina Salama Kajaanissa. Aatulla on jälleen kerran epäsopiva sarja, kun se joutuu 130 euron takia takamatkalle. Mutta kotiradalla kannattaa koittaa ajaa ei niin sopiviakin sarjoja, kun kerta lähellä päästään starttaamaan. Aatulla on Kaustisella neljäs lähtö, numero kymmenen, yhden takamatkan vitospaikka, mikä ei varsinkaan tuon hevosen kohdalla kovin suuria hurraa-huutoja etukäteen aiheuta. Mutta JOS hevonen selvittää startin ravilla ja JOS se ravaa koko matkan, niin sitten saavat toki muutkin pistää kaviota toisen eteen. Viime starttien vinous kylläkin entisestään lisää JOS-sanojen painotusta, vaikka hevosta onkin tässä välissä hoidettu.
Salamalla puolestaan on Kajaanissa kuudes lähtö, mailin ryhmä ja numero viisi. Tamma on tehnyt viime aikoina sitkeitä juoksuja ja on osoittanut olevansa ihan ennätyskunnossa - ainakin volttilähetystavoilla. Nähtäväksi jää mihin saakka tamman nopeus sitten Kajaanin mailin pyrähdyssä riittää, mutta käydäänpä ainakin kokeilemassa.


Rentouttavaa Juhannusta kaikille!

3 kommenttia:

  1. Mahtava Aatu, onnittelut hienosta voitosta :)

    VastaaPoista
  2. Ja hieno Salkkarikin, onnea kakkosesta :) Kyllä on toi teidän heppojen meno upeeta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos molemmista onnentoivotuksista. Hevoset ovat menneet kyllä hienosti. On ollut kerrassaan kivoja ravireissuja. :)

    VastaaPoista