Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.20.7.2013

Kuopio kutsuu

Joko kolmas kerta toden sanoo?

Enää viikko! Yksi ainoa viikko! Pitkä ja hermoja raastava viimeinen viikko ravivuoden suureen päätapahtumaan! Edessä on viikonloppu, jolloin kaikkien ravi-ihmisten tiet vievät Kuopioon. On kuninkuusravien aika!

Ensi viikonloppuun kohdistuu hevosihmisillä niin paljon toiveita. Heinäkuun viimeinen viikonloppu on monen monen kohdalla ollut se päivämäärä, johon kohdistuvat haaveet, unelmat, toiveet, tavoitteet ja tähtäimet. Jossakin määrin tuo tuntuu väärältäkin, sillä kyseessä on vain yksi raviviikonloppu vuoden mittaisessa kalenterissa. Mutta niin se vain joka kesä on, että on aika ennen kuninkuusraveja ja aika kuninkuusravien jälkeen. Kuninkuusravit on pysäkki, johon raviväki hetkeksi pysähtyy. Yhtä aikaa ja kaikki kerralla. Mukana on oltava.

Meillekin heinäkuun viimeinen viikonloppu on ollu toiveiden ja tavoitteiden eräpäivä ja Kuopio haaveiden määränpää. Koko vuosi, koko kesä on toivottu, että edes jompikumpi starttihevosista olisi kuninkuusraviviikonloppuna siinä kunnossa, että sen kanssa saisi lähteä ravivuoden päätapahtumaan paikan päälle mukaan. Nyt tähtäin on viikon päässä. Ja kaikki toiveet jo toteutettu. Kuninkuusraviviikonlopun lähtölistoilta löytyy sekä Salaman että Aatun nimet! Koko meidän tallin starttikalusto kilpailee vuoden hienoimmissa raveissa!

Kuninkuusraveilla on alku ja loppu. Lauantain ravisirkus alkaa suomenhevosten monten SM-lähdöllä, mutta varsinaiset kärrylähdöt alkavat lähdöstä kaksi. Ja siitä lähtee meidän raviharrastushistorian mahtavin viikonloppu käyntiin. Salama kilpailee lähdössä kaksi numerolla 14. Matkana 2100m voltti, pakkia 20m ja sieltä suljettu lähtörata 10. Jos viitsisin, harmittelisin lähtöpaikkaa, mutta en kuitenkaan viitsi sitä nyt tehdä. Tärkeintä on vain olla mukana. Tosiasiassa kyllä tiedän, että Salama on tuossa lähdössä nimenomaan vain mukana, mutta se riittää. Vuosi sitten Salama teki minun vuosikausien kunkkarihaaveesta totta olemalla Mikkelissä kunkkarilauantaina mukana. Tuon lähdön jälkeen luulin Salaman antaneen minulle kaiken, mitä sillä olisi raviuheilussa annettavaa. Viime vuoden jälkeen en uskonut sen enää jaksavan innostua kilpailemista siinä määrin, että se nousisi viime vuoden tasolleen. Mutta Salama ei anna periksi. Vaikeudet ovat ainakin hetkeksi voitettuja ja kesän starteissa ollaan nähty radalla taas se vanha kunnon Salaisuus Rok. Tamma, joka tekee toiveista totta ja antaa elämyksiä toisensa jälkeen. Mikkeli ei jäänytkään ainoaksi sen kuninkuusravimatkaksi. Kuopio kutsuu.

Aatuakin hymyilyttää vielä kunkkareiden alla...
Jos kuninkuusravit alkavat Salamasta, ne loppuvat Aatuun. Aatu kilpailee kunkkarisunnuntain viimeisessä lähdössä, numerolla 14. Myös sillä on ohjelmassa 2100m voltti, 20 metriä pakkia ja sieltä lähtörata viisi. Jos viisisin, niin harmittelisin lähtöpaikkaa, mutta en viitsi sitä nytkään tehdä. ;) Eikä sillä lähtöpaikalla Aatun kohdalla loppupelissä niin suurta väliä ole, kun se jokapauksessa avaa huonosti ja jää lähtökiihdytyksessä vain lisää. Mutta. Paikalta kuin paikalta se sitten hyvänä päivänänään, ravin ja ajatustyön sujuessa kiertää aika monta vastustajaansa. Ja vaikkei kiertäisikään, niin Aatun, jos kenen kohdalla mukanaolo kuninkuusraveissa on suuri asia. Aatulla on ollut niin paljon epäonnea kuninkuusraveihin liittyen, että melkoinen voitto on jo se, jos ori sunnuntaina vihdoin nähdään kunkkariareenalla voilokki kyljessä. Kaksi kertaa mukanaolo on ollut niiiiiin lähellä. Nelivuotiaana Aatu jouduttiin jättämään Pikkuprinssistä pois hevosen räkätaudin takia ja viime vuonna Mikkeli teki sitten ne kaikkien aikojen ihmeellisimmät Pikkukunkkuvalinnat... Se tulee olemaan asia, josta en varmaan lopullisesti pääse koskaan ylitse. Hippoksen sivuilla asia tulee Aatun starttihistoriaa selatessa aina viimeistään vastaan: Karsiutumishistoriasta löytyy yksi lähtö, karsittu Mikkelistä 22.7.2012 pisteillä 1060. Ja neljä voittoa taulussa. Nyt hevosella oli saman verran pisteitä kasassa Kuopioon sitä ilmoittaessani. Ja tadaa, kiitos tavallisten karsintamenettelyjen Aatu pääsi ensimmäisenä lähtöön mukaan... Toivon niin kovasti, että Aatun kohdalla kolmas kerta toden sanoisi ja ori pääsisi vihdoin näyttäytymään kuninkuusraviyleisölle.

Mutta koska kyse on ehkä maailman epävarmimmasta urheilulajista, liittyy raviuheiluun aina se pieni suuri sana JOS. Jos kaikki menee hyvin, jos hevoset pysyvät terveinä, jos kaikki taivaankappaleet pysyvät suotuisissa asennoissa, niin me mennään Kuopioon kokemaan jotain niin hienoa, ihmeellistä ja uskomatonta. Elämysravimatkailua. Hevoset toivottavasti eivät ota matkustelua vain elämyksen kannalta vaan juoksisivat ihan tosissaan kilpaa ja tekisivät starteissa parhaansa. Siihen ne tarvitsevat myös aika monta peukkua pystyyn...


Aatu kotimaisemissa, hiittien välipäivien palautteluhölkällä.Aatu.Kesä. Kuninkuusravit. Salama ja Aatu. Pienet toiveet ja suuret haaveet.

12 kommenttia:

 1. Tämänkin tytön matka vie ekaa kertaa lauantaina kuninkuusraveihin, vaikka matkaa täältä meiltä Kuopioon on ihan riittävästi. :D Onneksi mun ei tarvi "tuhlata" koko hienoa päivää jännittämiseen ja oma "hoitoheppa" on jo ekassa lähdössä. :)

  Kovasti tuuria teille matkaan, toivotaan että olis hyvä keli ja hevosilla hyvä päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onpas teilläkin jännät paikat lauantaina! Kovasti tuuria teillekin matkaan mukaan!

   Ja tuo todella on kiva, ettei tarvitse koko viikonloppua jännittää, vaan oman lähdön jälkeen voi ruveta ihan seuraamaan ja ihastelemaan hienoja hevosia ja kovaa kilvanajoa - josta ei ainakaan mulla tule yhtään mitään silloin, kun omat hevoset on startissa.

   Aurinkoa on luvattu viikonlopuksi Kuopioon, jee jee! :D

   Poista
 2. Jes, tsemppiä kunkkarikarkeiloihin! Joku päivä sitä pian ootte päälähöissäkin mukana! ;)
  Toivottavasti pääsen tällä kertaa paikanpäälle teitä kannustamaan, toivotaan ettei oma jalka lähe leikkaukseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaikki tsempit ja tuurit tarvitaan kyllä mukaan. Toivotaan, että Aatu vielä joskus yltää mukaan ihan päälähtöönkin saakka, vaikka toki tämäkin saavutus tuntuu meikäläisille siltä, kuin kuninkuusraveihin lähdettäisiin seppelejahtiin. ;)
   Toivottavasti pääset Kuopioon paikan päälle - jalkaleikkaushan voi kaiketi odottaa vaikka ens viikkoon. ;)

   Poista
 3. Jännää! Tsemppiä ja onnea matkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. :) Kulunut viikko on lievästi sanottuna koetellut hermoja. Mutta enää yksi yö ja odottaminen palkitaan. Kiitos!

   Poista
 4. Onnea matkaan!! jes, sulla oma blogi!

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea matkaan, töissä istun ja jännitän viikonloppuna teidän puolestanne!

  Terkuin, Sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvää työviikonloppua. Ihanaa, että olet silti hengessä mukana.

   Poista
 6. Ihana kirjotus jälleen <3! Itse mietin äsken herätessäni ja alkaessani valmistautua Kuopioon lähtemiseen, että pienen kasvattajan/heosihmisen suuren suuri unelma on nyt aika lähellä toteutua; Kunkkareissa saa kannustaa "omaa" hevosta!!! Mollivoittoinen hevoskesämme ansaitsee mukavamman käänteen, joten uskotaan ja toivotaan, että kolmas kerta toden sanoo ja Aatu on terveenä mukana ja tekee parhaansa <3 - se riittää tuomaan suuren suuren elämyksen tällekin kasvattajalle. Lopputuloksesta viis ;) - vaikka Aatun tehdessä parhaansa ja tuurien hiukan ollessa mukana niin lopputuloskin mielyttää varmasti ;)!
  Tsempit molempiin päiviin, toivottavasti nähdään jossain käänteessä sillä tänä vuonna tuskin Toholammelle ehdimme :/! Terkuin Miina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Toivotaan todella, että nyt olisi Aatun vuoro ja kaikki mahdolliset epäonnet ja vääryydet sen kunkkaritiellä olisi nyt sivuutettu. Aatu kävi tänään Samun kanssa lompsimassa Kaustisella hiljaiset viimeistelyvedot, joiden perusteella kaikki on toistaiseksi kunnossa. Salama riittää mihin riittää lauantaina, mutta on äärimmäisen hienoa olla tuollaisissa raveissa mukana oman hevosen kanssa! Aatu taas kykenee kaiken onnistuessa vähän pärjäämäänkin, mutta kuten sanoit, lopputuloksesta viis - kaikki ihmiset Aatun takana ovat sunnuntain jälkeen toivottavasti yhden hienon, ikimuistoisen elämyksen rikkaampia.
   Toivottavasti nähdään - vaikka teidän kyllä pitäisi kovasti tulla jo käymäänkin. Ja kieltämättä kyllä toisinkin päin... Miksiköhän elämän pitää olla niin täynnä kiirettä ja ohjelmaa?

   Poista