Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



4.7.2013

Seiskaviiskarkeloihin

Salaisuus Rok, Vaasa, 1.6.2013
Ensi perjantaina ja lauantaina ravikansa juhlii meidän kotiradan Kaustisen ravivuoden päätapahtumaa, kun Nikulassa ravataan kahden päivän aikana sekä T75-ravit että monta suurkilpailua, josta suomenhevosihminen tietenkin nostaa kruunuksi Pikkupelimanniajon. Tuohon kotiradan hienoon raviviikonloppuun päättyy myös minun kesälomani ja maanantaina palataan sairaalamaailmassa taas sorvin ääreen.

Loma ei voisi kuitenkaan parempaa lopetusta saada, sillä launtaina Kaustisen T75-kierroksella kilpailevat meidän molemmat starttihevoset! Ihan uskomatonta! Lähdöt ovat kivenkovia ja vastustajat hurjia, mutta mukana ollaan - kahden hevosen voimin - ja se se on hienoa! Aatulla on ajettu koko kevät ja kesä jos jonkinlaisia ylisarjoja, mutta lauantainen lähtö on silti ylisarjassaan ihan vertaansa vailla, kun Aatulla kokeillaan ajaa Kohti Kultaa -divisioonassa eli enintään 50 000€ tienanneiden hirmujen joukossa. Lisäksi juostavana matkana on ensimmäistä kertaa Aatun kilpailu-uran aikana maili. Ja Aatulla on rata kahdeksan. Eli näin etukäteen kaikki sotii vahvaa ja vauhtikestävää, mutta hitaastikiihtyvää ja epävarmaa Aatua vastaan. Mutta kyllä tässä vaiheessa Aatuun pitää aina osata jonkin verran edes luottaa. Kyvyiltään tai vauhdeiltaan se ei häviä tässäkään lähdössä kenellekään, mutta menestyminen vaatii kyllä lauantaina lähtötohinoiden onnistumista, täydellistä juoksunkulkua, ylivauhtia, muiden epäonnea ja ennenkaikkea Aatulta sitä sen "hyvää päivää". Mielestäni rahasija olisi tuossa lähdössä jo iso onnistuminen!

Ennätysjuoksuun valmistautumassa. Ponnen Aatos, Mikkeli. 2.6.2013

Salamaa Kyvyt Esiin - divisioonan enintään 15000€ tienanneiden sarjamääritys suosii toki Aatun vastaavaa paremmin. Salamalla on numerolla viisi parempi paikka ja täyden matkan ryhmäajo. Mutta mutta. Kilpakumppanit ovat hurjan kovia. Oli miten oli. Salamalta tullaan lauantaina riisumaan starttiin jälleen kaikki kengät pois ja sitten vain toivotaan, että Salama roikkuisi muiden mukana mahdollisimman kauan, ehkä parhaassa tapauksessa aina viimeisille rahoille saakka. Ja toki ollaan superiloisia siitä tosiasiasta, että tamma on noussut ehkäpä elämänsä kuntoon, minkä vuoksi sillä ylipäätänsä pystyy osallistumaan T75-lähtöön.

Tällä viikolla Salama on käynyt Kaustisen klinikalla Jaanan kiropraktisessa käsittelyssä vasenta etulapaa aukomassa ja samalla hammaslääkärissäkin. Aatu on kengitetty. Myös Samu on käytetty hammaslääkärissä Kaustisella. Ja hevosia on hiitattu entiseen malliin. Tänään ajettiin viimeistelyt starttikalustolla ja ainakin toistaiseksi kaikki vaikutti olevan kunnossa. Kotiradan ravivuoden tärkeimmässä viikonlopussa on hienoa olla mukana ja kokea, että ollaan ikäänkuin tekemässä Aatun ja Salaman kanssa juuri sitä Nikulan tärkeintä raviviikonloppua. Ja samalla voi hiljaa kuiskata Samun suureen karvaiseen korvaan toiveen; "Se olisi sitten vuoden päästä vähän niinkuin sun vuoro...." Samu ei puhu mitään. Sitä ei kiinnosta ensi vuosi, ensi viikko tai edes huominen. Samulla on vain tämä hetki. Jospa ihmisetkin osaisivat elää samoin ja fiilistellä nyt vaikka aluksi edes tämä tuleva hieno ravilauantai.

Salama Vaasan startin lämmityksessä

7 kommenttia:

  1. Meilläkin kokeillaan mailia ekaa kertaa, ja vähän samoin aatoksin. Normaalisti ne pitkät matkat on olleet Onnin juttu. Tsemppiä teille, vähän harkinnassa on vielä, lähtiskö lauantaina paikan päälle, kun Pohjanmaalle suuntaan viikonlopuksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, no nyt kokeillaan tosiaan sitten yhessä, kuinka kovaa hevoset maililla kulkee... Kunhan nyt sekä Aatu että Onni vain ravaisivat koko matkan, kun ei maililla ole enää ainakaan varaa antaa laukkojen myötä yhtään tasoitusta. Teillä on kyllä pitkät ravimatkat, kun pitää "aina" Ruotsiin saakka lähteä, mutta onneks palkinnotkin on siellä sellaiset, että kannattaa ehdottomasti lähteä kokeilemaan! Tuuhan vain lauantaina meidän hevosten "huutosakkiin". :D

      Poista
  2. Tuurit matkaan! t:Jenni ja Onni

    VastaaPoista
  3. Peukkuja pidetään koko porukalle =)

    VastaaPoista