Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



31.7.2013

Kuopion Kuninkuusravit

Kuopion Kuninkuusraviareena

Huhhuh.
Hiljaisuus.
Ei oikein löydy sanoja.

Merja lauantaina: "Kato noita lippuja, loppuuko happi?"
Nyt jälkeenpäin alan tosissani uskoa, että Kuopiossa koettiin jonkinlainen hapenpuuteilmiö,
kun mikään ei ole kunkkareiden jälkeen enää tuntunut olevan kuin ennen... ;)
Pää ei toimi, ajatus ei juokse ja kasvoille on jämähtänyt outo virne.

Kuninkuusravit, koko kesän, koko ravivuoden odotetuin, tärkein, hienoin, suurin tapahtuma on ohitse. Päässä ei liiku yhtään järkevää ajatusta enkä takuulla saa tähän kirjoitettua kaikkea sitä, mitä haluaisin. Sanat eivät riitä. Ei vain yksinkertaisesti ole olemassa sellaisia sanoja, jolla voisin ilmaista teille sen tunteen, minkä Kuopion kuninkuusravit minuun jätti. Tuosta viikonlopusta tuli jotain niin suurta, unohtumatonta ja uskomatonta, että se jää ikuisiksi ajoiksi mieleen. Kuopio järjesti hienot ravit, ilma suosi, aurinko porotti koko viikonlopun, upeat hevoset tarjoilivat toinen toistaan hienompia esityksiä. Suomen parasta raviurheilua. Ja sitten olivat ne kaksi hevosta, jotka lopullisesti tekivät Kuopion Kuninkuusraveista ikimuistoisen elämyksen. Salama ja Aatu olivat mukana ravivuoden päätapahtumassa ja tekivät molemmat sellaiset esitykset, ettei niistä meikäläinen tahdo toipua vieläkään. Lauantaina iloittiin, riemuittiin ja fiilisteltiin Salaman nelossijaa ja 1,2 sekunnin volttiennätyksen parannusta. Sunnuntain viimeisen lähdön jälkeen koko maailma repesi. Aatu voitti kuninkuusravien viimeisen lähdön!!!!

 
Kuninkuusraveja edeltävä viikko oli melkoista haipakkaa. Tekemistä oli kieltämättä liikaa sekä töissä että tallissa. Oli paljon työvuoroja, hevosten hiittejä, starttiviimeistelyjä, varusteiden puunausta, hevosten normaaliakin tarkempaa hoitamista. Samalla kun tuntui, että pää hajoaa kaikkien asioiden muistamisesta tai tekemättä olevien asioiden jankuttamisesta, saattoi kuitenkin perjantai-iltana huokaista, että eipähän kyllä ehtinyt viikon aikana paljoa ainakaan jännittää tulevia raveja. Hevoset saivat kuitenkin kuluneella viikolla kaiken mahdollisen hoidon ja huomion. Oli hieromista, laser-hoitoja ja kylmäysletkuissa seisomista. Tein viikon aikana varmaan valehtelematta 50 jääpalapussia, jotka kaikki käärittiin viikon aikana hevosten jalkoihin. Salamalla ajettiin reippaampi viimeistelyhiitti Samun kanssa edellislauantaina ja Aatulla tiistaina. Salama kävi juoksemassa hiljaisia vetoja Kaustisella Viltsun kanssa vielä keskiviikkona ja Aatu Samun kanssa perjantaina. Ja jossakin välissä olin viikon aikana sen 50 tuntia töissäkin...

Aatu. Todistetusti kuninkuusraviyleisön edessä.
Vielä perjantai-iltanakin tuntui, että kaiken kiireen keskellä olisi ikäänkuin unohtanut mihin kemuihin sitä hevosten kanssa oltiin viikonloppuna menossa. Lauantaiaamuna asia kuitenkin alkoi valjeta, kun Salaman viimeisetkin kamppeet pakattiin autoon ja Salama asteli 6.45 tallin pihalla kuljetuskoppiin. Auton nokka kääntyi kohti Kuopiota. Kuopiossa oltiin 255 kilometrin eli reilun kolmen tunnin ajomatkan jälkeen. Viimeistään Kuopiossa sitä yli 27000 hengen ihmismerta katsellessa ravien suuruus valkeni taas jokaiselle. Tuntui melkein, että myös Salama tiesi, mitkä ravit olivat kyseessä. Varikolla se on toki aina kiltti, rauhallinen ja täydellisen toimiva hevonen, mutta radalle lämmitysajoon päästessä Salaman olemus pörhistyi ja se kiersi varsin virtavana kolme kierrosta rataa ympäri. Hevonen näytti ja ilmeisesti tuntuikin lämmityksessä huomattavasti Kaustisen edellisstarttia parammalta. Lämmityksen jälkeen Salama riisuttiin aisoista ja pääsi pesulle. Sen jälkeen voi vain taas todeta, että meidän tiimi toimi. Jyri tuli ottamaan Salamalta starttiin kengät pois ja samalla kavioita taas vähän lämmitettiin. Meillä oli autossa mukana melkein kuin oikea kengityspaja. Sitten vain tamma uudestaan valjaisiin ja kohti starttia.

Salama, kuninkuusravilauantai

Salama, mukana vuoden suurimmissa raveissa
Kuninkuusravit ovat sellaiset karkelot, joissa on yksinkertaisesti vain äärimmäisen hieno olla mukana. Kun Salama asteli kuninkuusravilauantain lähdön kaksi esittelyyn numero 14 selässään, oli kaikki toiveet jo toteutettu. Mitään muuta Salamalta ei odotettu, sillä vain mukanaolo oli äärettömän suuri asia. Pelivihjeissä Salama oli poikkeuksetta rankattu viidenneksitoista eli toiseksi viimeiseksi ja itse omassa päässäni olin kuvitellut tamman kykenevän kaiken onnistuessa sijoille 7-9. Voltissa Salamalla oli kahdenkympin pakilta suljettu lähtörata kymmenen. Lähtökiihdytys meni meidän osalta sujuvasti ja Salama pääsi hankalalta lähtöpaikaltaan minusta hirvittävän hyvään paikkaan kolmanteen pariin ulos. Ensimmäinen puolikas taivallettiin 28,0 ja kierros 29,0 paalulta kellotettuna. Kierroksen täyttyessä kolmas rata veti kilpakumppaneita kirikaistalle, jolloin Salama pääsi juoksemaan viimeiselle takasuoralle saakka toisessa ulkoparissa. Kolmas puolikas viiletettiin valiovauhtia 24,0. Vellu käänteli Salaman myös kolmannelle radalla 500 metriä ennen maalia. Voittaja Mikko Mania karkasi keulasta omille teilleen ja toiseksi kiri ilahduttavasti Samun täyssisko R.R. Erotar. Mutta mitäpä teki Salama? Aivan umpirehdin esityksen ja taisteli loppuun saakka kuolanta purren. Maalissa NELJÄS!!!!!!!!! Koko meidän tiimimme oli tamman esitykseen enemmän kuin tyytyväisiä. Noin hyvä sijoitus tuli täytenä yllätyksenä. Melkein järkytyksenä. Salama paransi volttiennätystään melkoisen huimat 1,2 sekuntia ja tasoitusennätys kirjataan nyt lukemiin 27,2ke. Sisukas, suurenmoinen Salama.

Salama pruuvaa- ilman kenkiä

Loppusuora. Voittajaa ei edes näy kuvassa, mutta Salama tulee kolmatta ja ehtii neljäntenä maaliin!

Startin ja palauttelujen jälkeen Salama pääsi pesulle numero kaksi ja sitten Jyrin kengitettäväksi. Kaviot olivat kestäneet avoin jaloin juoksemisen taas ihmeellisen hyvin. Kengityksen jälkeen käärittiin jäät jalkoihin ja luovutettiin katos - ei enempää eikä vähempää - kuin hallitsevalle ravikuningattarelle Sirun Valpuriinalle.

Minä jäin lauantain ravien jälkeen Kuopioon yöksi, kun iskä ja äiti lähtivät Toholammille hevosenvaihtamishommiin. Sunnuntaina tuntui vähän hölmöltä kököttää yhdeksän aikoihin jo raviradalla toista kuninkuusravipäivää odottamassa ja samaan aikaan iskä oli kotona ajamassa Aatulla - jonka piti olla myös juoksemassa raveissa. ;) Kuten mainittua Aatulla oli ravien viimeinen lähtö, joka ennakkoaikataulujen mukaan juostaisiin vasta kuuden jälkeen illalla. Minä kerkesin siis enemmän kuin hyvin nautiskella raveissa kunkkarisunnuntain hienoista lähdöistä ennenkuin Aatu edes kolmen aikoihin saapui ravipaikalle. Yli 31000 ihmismäärän seasta yleisöalueelta rauhalliselle varikkoalueelle siirtyessä tuntui kuin olisi toiseen maailmaan tipahtanut, sillä varikolla kuninkuusravien väkitungoksesta ei tiennyt yhtikäs mitään.

Tässä kaikille epäilijöille todistusaineistoa siitä
kuinka reippain mielin me oltiin Merjan kanssa jo aikaisin
sunnuntaiaamuna lähdössä raveihin!
 
Aatu oli varikolla suhtkoht rauhallinen. Käytös ei kyllä ollut verrattavissa Kaustisen starttien varikkonukkumiseen, mutta sanottaisiko, että paljon pahempaakin hillumista on joskus nähty. ;) Lämmityksessä Aatu kulki suuren yleisömeren ohitse rennon letkeästi ravaillen kuin suurkilpailujen hevoset ikään. Lämmityksen jälkeen Aatukin pääsi pesulle ja sitten taas uudestaan aisotettavaksi. Kuten normaalisti, lämmitysajon jälkeen Aatu ei enää jaksanut resuta katoksessa vaan alkoi päiväunille. Aatun unien aikana raviurheileva Suomi sai uudet ravikuninkaalliset: Hienot, kestävät, kaiken nähneet ja paljon kokeneet kilpakonkarit Marimin ja Erikasson hallitsevat ravimaailmaa seuraavan vuoden. Lämpimät Onnittelut molempien hevosten taustajoukoille sekä kaikille himmeämpiäkin mitalisijoja saavuttaneille upeille kuninkuus- ja kuningatarkilpailujen hevosille.


Ravikuningatar 2013: Marimin

Ravikuningas 2013: Erikasson

Ja sitten. Vihdoin. Ja viimein. Kuuden vuoden odottamisen ja toivomisen jälkeen tuli se hetki, jolloin Aatu asteli kuninkuusraveissa lähtönsä esittelyyn. Kolmas kerta toden sanoi, sillä nyt todellakin päästiin raveihin saakka. Lämmitykseen asti. Ja vielä starttiinkin! Ilmeisesti Aatukin oli päättänyt, että nyt se näyttäisi kuninkuusravipäättäjille mikä se oikeasti on hevosiaan, sillä oriin esitys oli jäätävä! Aatu lähti voltista ehkä paremmin kuin koskaan aikaisemmin ja pääsi takamatkaltakin oikein hyviin juoksuasemiin kolmanteen pariin ulos. Kierroksen jälkeen alkoi jo oikeasti tuntumaan, että mitä kaikkea tässä voisikaan vielä tapahtua, jos Aatu malttaisi ravata toisenkin kokonaisen kierroksen. Tällä kertaa laukasta ei ollut tietoakaan, sillä niin keskittyneesti Aatu latasi kolmannen radan kautta johtoparin rinnalle Vellun kääntäessä sen 800 metriä ennen maalia hyökkäykseen. Loppusuora. Oikeasti en muista siitä yhtään mitään, mutta nyt jälkeenpäin tiedän, että Aatu jyräsi maalisuoralla komeasti ja hallitusti ulkoratoja pitkin VOITTOON! Ykköseksi, kuninkuusravien päätöslähdössä, Porin ensi vuoden kuninkuusravien nimikkolähdössä! Voittajaksi, sankariksi, kuninkuusraveissa!!! Voittajaseremonioihin päästiin kääsien kyytillä - kuin villeimmissä, suurimmissa unelmissa. Suurin osa kunkkariyleisöstä oli toki tuossa vaiheessa jo lähtenyt, mutta se ei kyllä hillinnyt suunnatonta riemua pätkän vertaa. Katsomosta taputettiin, huudettiin, kannustettiin, iloittiin meidän kanssa. Se oli jotain ihan käsittämätöntä! Tuon ylemmäs ei raviurheilun harrastamisessa meikäläiset yksinkertaisesti voi päästä!

Aatun lähtökiihdytys. Ravia matkaan!

Kierros täyttymässä. Juoksupaikkana kolmas pari ulkona


Loppusuora. Mykistävää.

Aatun voittoaika oli 25,6ke. Tunnelmat varikolla olivat lähdön jälkeenkin ihan huikeat ja sitä ne ovat olleet joka päivä sunnuntaista lähtien. Salaman ja Aatun lähtöä on katseltu viime päivinä varmaan sata kertaa eikä niihin kyllästy ollenkaan.

Tuulin ottama kuva Aatusta. Kolmen viikon starttiväli näkyi ainakin hevosen mahassa...

Aatun isä, ravikuningas A.T. Eko kävi vetämässä esittelyn.

Vaikka tämä kuva onkin kaukaa, niin halusin laittaa sen tähän, koska Aatu näyttää ihan taidetokselta mainosaitaa vasten. ;) Verratkaa ylempään kuvaan; on isässä ja pojassa vain aika lailla samaa näköä!
Aatu pruuvaa ennen lähtöä

Aatu on ihmeellinen. Se on suurenmoinen. Se on niin fantastinen hevonen, ettei oikein tahdo millään käsittää, että se seisoo meidän tallissa. Toki se on ollut viimeiset kuusi vuotta kaikkien unelmien kohde, sillä lahjakkaan oloinen hevonen se on meidän mielestämme aina ollut. Viime päivinä olen ollut entistä onnellisempi siitä tosiasiasta, että Aatun ollessa 2-vuotias me tajusimme, että nyt tästä varsasta ei ole kehittymässä  mikään ihan tavallinen paikallisravihevonen. Aatun lahjakkuus tuntui jopa pelottavalta, ja onneksi silloin on osattu myöntää epävarmuutemme ja kysyä neuvoa ammattilaiselta. Tuosta alkoi yhteistyö Aatun ohjastajan kanssa. Vellun osuus Aatun elämässä ja hyväksi hevoseksi rakentamisessa on ollut todella merkittävä! Aatu oli 2-vuotias varsa, kun Vellu ensimmäistä kertaa istui Kaustisella sen kärryjen kyytille. Kierroksen ajamisen jälkeen hän huikkasi varikkoportilla iskälle, että" nyt sulla taitaa peli olla". Tuo peli nimeltä Ponnen Aatos mykistää, häikäisee, hämmentää ja liikuttaa tänä päivänä yhä enemmän ja enemmän.

Kuopion kuninkuusravit jäivät ikuisiksi ajoiksi historiaan ja muistoihin.
Kiitos Kuopio.
Kiitos kaikki ihanat kaverit ja kannustajat.
Kiitos lukuisista onnitteluista tutut ja tuntemattomat.
Kiitos Salama ja Aatu - ihmeidentekijät!
 
Ennenkokematonta riemua raviurheilussa. Mukana iloitsemassa myös Aatun kasvattaja Miina
 
Sankari. Parhaista paras. Aatu. Ja mikä loimi!

27 kommenttia:

  1. Voi kyynel.. Ei sun tekstejä pysty melki ikinään lukeen kuivin silmin. ONNITTELUT mahtavasta menestyksestä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Oli niin huikea viikonloppu, mutta huikealta on tuntunut myös huomata, kuinka moni jännitti ja eli meidän mukana viikonlopun hienoissa hetkissä!

      Poista
  2. Paikan päällä Salaman juoksun katselleena ja kotimatkalla Aatun juoksun puhelimesta seuranneena, en voi muuta todeta kuin; Paljon Onnea!!! On teillä siinä hienot pelit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hevoset ovat tällä hetkellä ihan kummallisen hyvässä kunnossa. :)

      Poista
  3. Paljon onnea hienoista suorituksista!! Salaman juoksua en ollut valitettavasti paikalla näkemässä, mutta Aatulle hurrattiin ja taputettiin katsomon edestä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitoskiitos! Jee, Aatu ja me kaikki Aatun ihmiset kiitämme kovasti sunnuntain kannustuksista! Mahtavaa!

      Poista
  4. Niin ikään paikan päällä Salaman starttia jännittäen... Aatun juoksu jäi katsomatta, mutta toki se oli voittajaksi pelattu jo aikaisemmin. :) Kirjoituksesi saa kylmät väreet aikaan ja tempaa mukaansa. Täytyy olla upea fiilis, kun sitä se on katsojalle ja lukijallekin!

    Onnea paljon teille kaikille hienoista suorituksista, hienoista hevosista ja hienosta työstä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, jos tekstistä paistaa edes vähän läpi se mieletön, ennenkokematon riemu ja mykistys, mitä me kuninkuusraviviikonloppuna koimme. Se tunneryöppy oli jotain niin hienoa, että mua harmittaa, kun niitä kaikkia tunteita ei saa kuitenkaan puettua tarpeeksi hyvin sanoiksi.

      Kiitos Sinulle kauniista sanoistasi! Hevoset ovat hienoja, tällä hetkellä onneksi tuntuu, että jotain on osatuu niiden eteen oikeinkin tehdä.

      Poista
  5. Taisi olla tunteet pinnassa kun noihin kärryihin pääsitte ;) Toivottavasti mekin joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No lievästi sanottuna oli kyllä... Nuo on niitä hetkiä, joista on haaveiltu ja sitten yhtäkkiä ne kääsit odottaakin meitä kyytiin. :D Voi, kunpa ihan jokainen raviharrastaja pääsisi kokemaan saman, sillä ihan jokainen nuo hetket omalla työllään varmasti ansaitsisivat!

      Poista
  6. Vaikka varmasti on vieläkin "pää sekaisin", niin kyllä sun kirjoitus sai taas kylmät väreet ja silmät kosteaksi!! Ei sitä voi tällainen tavallinen tallaaja tajuta, millaisia nuo hetket on :D
    Meikäläisen raviuran kohokohta oli, kun Johnny juoksi Kannuksen raveissa kolmanneksi ja sain pokaalin :D :D

    Vaikka onniteltua tulee kerran ja toisen ja kolmannenkin, niin ne tuntuu niin laimeilta tuollaisten tunnekuohujen jälkeen!! Mutta hengessä ollaan mukana!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei todellakaan ole liikkunut päässä tällä viikolla yhtään järkevää ajatusta, joten on ihana, jos onnistuin silti tulkitsemaan edes hitusen sitä rajatonta riemua, mitä nuo hetket piti sisällään. Välillä tuntuu, että nyt menee ihan liian kovaa, että mä haluaisin vain pysähtyä nauttimaan ja fiilistelemään näitä hetkiä. :D
      Ja tiedätkö, minä todella tiedän, minkä onnen myös tuollainen kolmossija kera pokaalin saa aikaan. Oman hevosen onnistuminen, se vain on niin käsittämättömän hienoa, olipa kyse sitten kuinka suurista tai pienistä raveista tahansa. Menestys tuntuu aina ihan yhtä hyvältä.

      Kiitos onnitteluista. On hienoa, että sinäkin jaksat seurata meidän ravireissuja. :)

      Poista
  7. Hirmuiset onnittelut teijän tiimille! Ihte väänsin kotona älytöntä ilo-itkua Aatun voittaessa! On se upea! On ne kummatkin aivan tajuttoman upeita! Kova työ palkitaan juuri näillä hetkillä! Onneaonneaonnea ja viellä kerran onnea! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ihanaa, että sinäkin olet elänyt täysillä mukana meidän tähtihetkessä! :) Asia on juuri niinkuin sanoit, että oma työ palkitaan juuri näillä hetkillä. Se, että nämä hetket sattuvat vielä kuninkuusraveihin tuntuu hyvin epätodelliselta. Vieläkin.

      Poista
  8. Hienoa, Upeaa! Onnea!! ;)

    VastaaPoista
  9. Huima juoksu Aatulta, kun miettii kuinka suuren osan matkasta paineli vielä kolmattakin. Onnea kummankin saavutuksista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, se tosiaan taisi olla taas puolet matkasta kolmannella radalla... Mutta vahvuus on Aatun paras valtti, eikä se toistaiseksi ole ottanut raskaista reissuista yhtään itteensä. Lähdöt kuitenkin kovenee, että vielä tulee sekin aika, kun niitä sisäratojakin saa suosiolla katella. :) Kiitos Sinulle!

      Poista
  10. Sinä se osaat niin hienosti kirjoittaa tunnelmat sanoiksi. sniif..

    Happi loppuu vieläkin, kun muistelen viikonlopun elämyksiä, tunnelmia, jännitystä sekä uusia kokemuksia.

    Tänään teki mieli oikein kumartaa kun trailerista tuli parivaljakko ulos ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, ei niitä kaikkia tunnelmia pysty silti mitenkään sanoin kuvaamaan.

      Juu, Kuopiossa oli jotenki tukala ilma, kun moinen hapenpuuteilmiö tuli koettua siellä lopulta molempina päivinä. Onneks täällä kotimaisemissa on helpompi hengittää. ;)

      Edelleenkin hymyilyttää kaikki mahtavat kokemukset myös kaikki sun ihanat kommentit: "Kuka sun mielestä tulee tässä lähdössä toiseksi?" :D Se olikin se suurin pulma se.

      Sä oot ihana ja niin tärkeä!

      Poista
  11. Kaikki mistä on puhuttu ja haaveiltu kuusi vuotta muuttui todeksi sunnuntaina - TE TEITTE SEN UPEANA TIIMINÄ * KIITOS AATU, ERKKI,MIIA JA VELLU*. Ensimmäisen kerran tämän pienen kasvattajan kasvatti juoksi kunkkareissa ja eikä vain juossut vaan suorastaan lensi voittajaksi! Kiitän nöyrästi että pääsin kanssanne jakamaan uskomatonta riemua ja iloa <3!Nauttikaahaan, te olette sen todella ansainneet <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin tuntui niin hienolta ja oikeudenmukaiselta, että Aatu pääsi nyt vihdoin näyttämään kuninkuusraveissa, että se todellakin on hevonen, joka olisi voinut hyvyydellään kuulua kuninkuusraveihin joskus aikaisemminkin. ;) Menneet on menneitä, mutta tätä menestystä ei kukaan vie meiltä pois! On niin kummallista huomata yhtäkkiä, että niin ne haaveet kuuden vuoden takaakin kävivät toteen. Kunkkareista ja kääsikyydeistä on puhuttu, vitsailtu ja haaveiltu niin kauan ja sitten viime viikonloppuna kaikki muuttui todelliseksi, oikeaksi elämykseksi! Kiitos Sinulle Miina. Oli ihan parasta, että olit jakamassa riemua ja iloa meidän kanssa. Sillä ilman kasvattajaa, ei olisi Aatuakaan. KIITOS!

      Poista
  12. Komppaan Merjaa, taas täällä vedet silmissä elän mukana tunnelmia... Onnea Super-Aatu sekä Super-Salama!

    Terkuin, Sanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salama, Aatu ja meidän koko tiimi kiittää nöyrästi myös sinua Sanni!

      Poista
  13. I H A N A A
    - kun naapurin valmentajat ja hevoset menestyy
    - kun pääsee sun blogin avulla liikuttumaan ja näin syvästi mukaan tunnelmiin

    K I I T O S !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On Sari myös ihanaa, kun naapuritkin seuraa ja elää mukana meidän ravitouhuissa. :)

      Kiitos ihanasta kommentistasi!

      Poista
  14. oltiin molempina päivinä kannustamassa myös teitä! Oli kyllä tosi hieno Aatun loppusuora! Mistä melkein jäin paitsi :)
    Mariministakin olen toodella iloinen- onhan meillä sentään sen melkein täysveli :)
    Tosi ihanaa että nämä aina jaksat tänne jakaa, itse kun en enää jaksa/eikä kiinnosta omaa blogia kirjotella.

    Näitä jaksaa aina vaan lukea innolla! :) Onnea teille toodella paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kommentti on jäänyt multa ihan huomaamatta, anteeksi siis etten ole vastannut aikaisemmin.

      Ihanaa, että kunkkareissa oli kannustajia paikalla. On ne vaan niin hienot ravit, että vieläkin menee kylmät väreet kun sitä tunnelmaa muistelee.

      Marimin on upea hevonen. Oli mahtavaa, että se sai nyt ansaitsemansa tittelin. Ja tiedän kyllä, kuinka hienolta tuntuu seurata omien hevosten sukulaisten menestystä. Ja tokihan niiden menestys antaa itsellekin hurjasti lisää uskoa ja motivaatiota jatkaa omien parissa.

      Kiitos kehuista. On melkein hämmentävää, että näitä mun tarinoita käy täällä näinkin moni ihminen lukemassa. :) On mukava saada tällaista palautetta, kiitos.

      Poista