Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



12.4.2014

Kauden avaus!

Blogin päivitysväli on taas venynyt pitkäksi. Ylimääräistä aikaa ei liiaksi ole ollut eikä toisaalta hirmuista intoa pitää täällä mitään sairaspäiväkirjaa. Viimeisistä viikoista kerrottakoon lyhyesti niin, että klinikalla on vierailtu. Aatu piti sairastelunsa takia parin viikon treenitauon, mutta Samu ja Salama ovat klinikalla ramppaamisen lisäksi onneksi päässeet myös hiittireissuille. Samun huolet ovat onneksi olleet pieniä sillä suurin huoli on ollut hännän viereen ilmaantunut ihmeellinen ihottuma, joka kutisi niin, että aamuisin karsinassa odotti tällainen näky. Sittemmin vaiva alkaa olla jo voiton puolella, kun saatiin tähän outoon sieni-infektioon oikeat lääkkeet.

iho-infektio
 
parempi

Viime aikoina on tuntunut, että vaihteeksi olisi mukava mennä hevosten kanssa raveihinkin eikä vain klinikalle tai hiitille. Ja nyt vihdoin ja viimein sellainen reissu on ainakin suunnitelmissa.

Meidän tallin ravikausi alkaa pääsiäisenä ja ensimmäisenä kilpajuoksukarkeloihin on ehkä vähän yllättäenkin lähdössä Samu. Suurien toiveiden nelivuotiskausi pyörähtää Samun osalta toivottavasti käyntiin pitkänäperjantaina Kuopiossa Biofarm-Cupin karsinnoista. Samulla on ensimmäinen lähtö, numero 7, ykkösrata kahdestakympistä. Mukana on ilahduttavasti yhdeksän kilpakumppania, nämä varsalähdöt kun eivät välttämättä edes nouse pystyyn osallistujapulan takia. Voltista ravialähteminen ei ole Samulle mikään itsestäänselvyys, mutta sitä lähdetään hyvillä mielin Kuopioon kokeilemaan!

Hevosten tauko ravirintamalta on ollut pitkä. Raveissa ollaan viimeksi käyty puoli vuotta sitten. Se, kuka vielä uskaltaa tulla minulle puhumaan raviurheilusta mitenkään helppona lajina, ei tiedä tästä elämästä yhtään mitään. Mutta. Tällä hetkellä tuntuu ja näyttää taas hyvältä, vaikka näköjään on ihan mahdottomuus saada kolme hevosta pysymään yhtä aikaa täysin kunnossa. Ravikauden avaus tuntuu tällä hetkellä oikein tervetulleelta ja odotetulta asialta. Jospa Salama ja Aatukin kuntoutuvat hiljalleen niin, että seuraisivat Samun esimerkkiä.

tallin pöytä ei ole viime aikoina juuri eronnut työpaikan pöydistä... lääkkeitä riittää. ;)

9 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen tuo iho infektio, mitä teillä epäiltiin syyksi ja millä hoiditte? Meidän suokilla oli itseasiassa ihan samanlainen, tosin molemmin puolin häntää. Tämä ei kyllä ihoa saanut noin rikki, mutta kaikki karvat kyllä lähti..

    - Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli ihan kummallinen juttu, tuli muutamassa päivässä ja ärtyi nopeasti aika pahannäköiseksi. Eläinlääkäri ei osannut sanoa, mistä tulehdus olisi voinut tulla. Mutta koska mun raivokkaat Hexocil-pesut tai Bacibact-hoidot ei auttanut yhtikäs mitään, niin hän määräsi Samulle enemmän sieni-infektioon tarkoitettuja hoitoaineita; Imaverol-pesuaineen ja Terra-Poly- rasvan. Näillä tököteillä ihottuma on saatu kuriin. Kaikki loimet meni kyllä pesuun, vaikka eläinlääkärikin ihmetteli ihottuman paikkaa, sillä ei hännänvieri pitäisi mitenkään hautua loimen alla tms. Mutta mistä näistä tietää. Nyt mua huolestuttaa lähinnä, kasvaako noihin paljaisiin ihottumakohtiin jatkossa valkoinen karva. ;)

      Poista
  2. sattumalta päädyin tälle sivulle kun hevosten lihasvammakeskusteluja selailin :) Sattui silmään tuo ihottumakuva.
    Meillä on yhdellä 4-vuotiaalla orilla samanlainen karmea ihottuma, viime viikolla saatiin ohjeeksi hoitaa tuolla Imaverolilla kun mikään muu ei ole tähänkään tepsinyt... Toivottavasti auttaa meilläkin :) On kyllä omituinen paikka ihottumalle... Tällä ne on vielä niin kipeätkin että hankala hoitaa.
    Hienoja heppoja teillä kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Heh, melkein voin vannoa varmaksi, että tänne mun blogiin päätyy sama millä hevosella esiintyvillä vaivoilla/ongelmilla googlettaa. ;) Sillä niin paljon huolia ja murheita tähän hevoshommaan ainakin meidän tallissa kuuluu. Toki nuo ihottumaongelmat ovat pienimpiä mahdollisia murheita mitä tähän lajiin tulee, mutta tuppaavat nuo olemaan kuitenkin niin viheliäisiä ja aikaavieviä hoidettavia. Samun ihottumaan auttoi kyllä nopeasti tuo Imaverol-TerraPoly-hoito, joten tämän kokemuksen perusteella voin sitä suositella. :) Toivottavasti sinunkin hevosesi ihottuma paranee samoilla rohdoilla.
      Hevoset ja taustajoukot kiittävät kehuista. Tervetuloa tänne uudestaankin!

      Poista
  3. Hieno kauden avaus:) Onnea Samun voitosta!

    VastaaPoista
  4. Paljon onnea voitosta, olipa hieno juoksu Samulta! :)

    - Sanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isot kiitokset Sanni! Samu oli perjantaina oikein mainio, täytyy olla tyytyväinen.

      Poista
  5. Meilläkin on tuota ihottumaa, ja on kokeiltu vaikka mitä, nyt kyllä kokeillaan samaa hoitoa mitä teillä!!! Kiitos postauksesta!!

    VastaaPoista