Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.27.5.2014

Pala rauhaaElämä on välillä melkoista kilpajuoksua kellon, työvuorojen, aikataulujen ja pelkästään omien suunnitelmien ja oman harrastuksen kanssa. Hevosten treenaus, hoito ja kilpailutus ovat kuitenkin juuri niitä asioita, joita minä haluan elämässäni tehdä. Siksi tämä kilpajuoksu oman harrastuksen ja vuorokaudessa olevien tuntien kanssa tuntuu silti niin mukavalta. Tätä varten minä haluan elää elämääni.

Mutta. Vaikka ravireissut ovat tämän harrastuksen ehdoton suola, niin täytyy myöntää, että ihan parhautta on myös ratsastuslenkit Salaman kanssa kesäisessä metsässä. Se hiljaisuus. Hetki vain hevosen kanssa kahden. Se jos mikä on juuri se kuuluisa pala rauhaa. Onnellisuus.
Nämä kuvat nappasin lauantai-illan ratsastelulenkiltä. Tällöin hirvikin lähestulkoon liittyi mun ja Salaman lenkkiseuraan, mutta sitä en valitettavasti ehtinyt kuvaamaan...


  
  Mutta tämän viikon ihmeellisin asia on tässä:  
 
Kuninkuusraviranking päivämäärällä 26.5.2014. Sijalla 22: Ponnen Aatos!!!!
Minä oon sanaton.Ihan käsittämätöntä. Meidän Aatu tuolla listalla, kaikkien huikeiden, oikeiden kuninkuusravihevosten seasssa. Uskomatonta.
Ja selvyydeksi toki, ettei Aatulla haaveillakaan vielä mihinkään kuninkuusmittelöihin osallistumisesta, ei todellakaan. Mutta tottakai unelma kuninkuusravihevosesta elää ja kasvaa Aatun kilpauran mukana. Siksi tämän rankingin näkeminen oli kerrassaan pysäyttävä kokemus. Aatun nimi tällä himoitulla listalla on jo äärettömän hieno asia! Sillä tällä listalla on vain ja ainoastaan hyviä hevosia.

Aatun tämänhetkistä rankingsijoitusta ihmetellen käydään sunnuntaina tempaisemassa seuraava ravireissu. Kopin kyytiin lähtee Aatu ja suuntana on Mikkeli. Tapahtumana, ei enempää eikä vähempää, kuin T75-finaalikierros. Aatulla on kuudes lähtö ja täyden matkan ryhmäajo, auton takaa numero kaksi. Lähtöpaikka on tottakai mainio, vaikkei Aatu hitaana käynnistyjänä voikaan sitä parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntää. Vastusta riittää,  niin kuin finaalikierroksella tietenkin kuuluukin. Mutta myös Aatulla on ollut toistaiseksi kaikki hyvin  ja toivotaan, että Kuopin startti kropassaan mylly pyörisi Mikkelissä vieläkin tehokkaammin. 

4 kommenttia:

 1. Tadaa, meillä on taas nettiyhteys!
  Nyt pääsin vihdoin katsomaan kuvia oikein näytön koossa. Samu sekä Kajaanin ravirata näyttävät hyvälle. Nam, mitä raviretkiä tuolla onkaan koettu =)

  Ja salaman metsäsamoilut rauhoittavat minuakin niin, että pian torkahdan tähän sohovan nurkkaan, enkä saa omaa blogia ikinä ajan tasalle.... ;)

  p.s. Samulla sitten joskus myös montea. Nyt olis ainakin sen kokonen polle alla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiphei, johan sitä nettiyhteyttä jo odotettiinkin!

   Aatun ja Samun saldo Kajaanista on kyllä melko huikea: pelkkiä voittoja. :) Mutta ruuan takiahan siellä toki ensisijaisesti tietenkin käydään. ;) Toivottavasti päästään käymään Viltsunkin kanssa Kajaanissa kesälomaretkellä!

   Hah, Samu tosiaan olis nyt kokonsa puolesta monteen sopiva peli. :) Ehkä sen kanssa ehtii vielä joskus tosiaan raviratsastustakin harrastamaan.

   Poista
 2. sut on haastettu!! http://www.laukonhevoskuntoutus.com/2014/04/pidan-huolta-hevosestani-bloggaa-ja.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tämä olis ihan oikeasti ollut todella mielenkiintoinen ja mukava haaste, mutta valitettavasti sen toteuttamiseen ei nyt ollut aikaa ennen kuin tuo haaste jo umpeutui. Harmi. Sun kirjoituksen kävin kyllä lukemassa, tsemppiä kisaan! :)

   Poista