Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.25.11.2014

Aatun treenejä

 
Näin se elämä vaihtelee ja tilanteet muuttuvat. Kesällä treenattiin kolmen hevosen voimin monta, monta kertaa viikossa Kaustisella. Nyt treenattavia hevosia on käytännössä yksi, joten hiittireissut on jo melkein kuin juhlapäiviä. Pitkästä aikaa kuvasin lauantaina Aatun ja iskän treenejä Kaustisen radan hiittisuoralla. Ohjelmassa oli neljän kilometrin lämmityksen jälkeen kymmenen 600 metrin vetoa. Vauhti huiteli 1.50-2.00 välillä, kuten tavallisesti. Loppuun palauttelut ja kävelytykset. Normitreenille tulee mittaa aika tarkkaan 16 kilometriä.
 
 
Minun kamerani tehot ei taas todistetusti tahdo talven harmaudessa riittää, mutta kuvasinpa kuitenkin. Aatu suoritti treenin iloisesti normaalikaavalla ja tulipahan taas mieleen, että kyllä aikuinen, voimakas, treenattu hevonen vain on hieno näky.
 
 
Lämmitystä.

Lämmitys ajettu, hölköttelyä.

Ainakin treenari on aina niin iloinen, kun pääsee suosikkisuojatillaan lenkille... ;)

Eka veto

Aatu tulossa

Aapeli

"Ootko ihan varma, ettei tarttis mennä kovempaa?"

Ja taas mennään

Puoliterävästi nousee jalka.

Aatu tykkää treenata, sen näkee aina hevosen olemuksesta ja ilmeestäkin

Sivusta

Iloinen ori

Melkein lentokone.

Treenit tehty tältä kerralta. Hiki tuli ja hyvä mieli.


Vuosi lähenee taas kuin huomaamatta loppuaan. Joulukalenterin ensimmäisestä luukusta paljastuu maanantaina toivottavasti ravireissu Kuopioon Aatun kanssa. Lähtö neljä, täyden matkan voltti, kaksikymppiä pakkia, numero viisi ja rata yksi. Kivaa!

6 kommenttia:

 1. Aika paljon annatte huikua starttaavalle hevoselle mutta ilmeisesti se sen vaatii. :) Tosin onhan starttien välissä aikaa eikä lähtöjä ole joka viikko.. Onko peruslenkitys sitten vähemmillä kilometreillä? Uteliaisuuttani kyselen... Mukavaa joulunodotusta teille ja tuurit mukaan Kuopioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treenitapoja on monia, kukin saa onneksi päästellä omalla tavallaan ja hyvin monenlaisilla treenimetodeilla tulosta tulee. Meillä hevoset saavat paljon kilometrejä, mutta vauhdit ovat hiljaisia. Treenivauhdit ovat pysyneet Aatunkin kohdalla vuosikausia samoissa lukemissa, vetojen määrää vain on lisätty. Suomenhevonen tarvitsee mielestäni aika raakasti kilometrejä, aikuinenkin. Kotona lenkit ovat vain kävelyä hiitti/kilpailukaudella, mutta harvoin esim. Aatu alle 8km lenkkejä koskaan tekee, kävellenkään. Ja peruskuntokaudellahan nämä vasta sitä huikua sitten kaiketi saavatkin... ;) Kiitos, tuureja tarvitaankin mukaan!

   Poista
 2. Onnea matkaan Kuopioon. Oottako käyttäny talvisin rekeä, jos lunta niin paljon sattunu tuleen? :) Katottako vauhteja kellosta vai onko jotain GPS härpäkkeitä? Pulssimittareita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä näin jälkikäteenkin. Näillä meidän hevosilla ei ole ajettu koskaan reellä. Salaman kanssa onnistuisi varmasti sekin touhu, mutta meillä ei ole mitään rekikamppeita. Meillä on Timer GPS, joka on aina lenkeillä mukana. Se on mainio apuväline tämmöiselle tollommekin treenarille. Siinä on paljon toimintoja ja halutessaan sitä voi käyttää tavallisen sekuntikellon tapaan. Loistava vekotin kaikenkaikkaan. Pulssimittarikin löytyy, mutta sitä ei ole ihan hirveästi opittu hyödyntämään. Palautumissykkeitä seuraillaan silloin tällöin, mutta ei säännöllisesti esim jokaisen hiitin jälkeen.

   Poista
 3. Totta, aikuinen treenattu hevonen on kyllä hieno näky! Ja teillä on ihan mahtavia hevosia tallissa, pakko sanoa. Treenaustavat toimii ja tuloksia syntyy. Eikä siellä Kuopiossakaan näyttänyt ihan huonosti menevän ;-)
  Mukavaa Joulun odotusta ja toivotaan menestystä tulevalle vuodellekin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tuhannet kiitokset tästä ihanasta kommentistasi, joka oli varmasti tämän tiistain piristävin asia. Kuopiossa Aatun juoksu meni lähtölaukan takia vähän hankalaksi, mutta loppukiri pelasti sen mitä pelastettavissa oli. :)
   Oikein ihanaa joulun aikaa sinullekin ja onnellista uutta vuotta!

   Poista