Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



19.8.2015

Kohti Derbykarsintoja


"Kaikkien aikojen 5-vuotiaiden suomenhevosten ikäluokka kohtaa Keskisuomalainen Derbykarsinnoissa Killerillä torstaina 20.8."

Näin lukee Killerin raviradan nettisivuilla. Allekirjoitan kaiken hehkutuksen vuonna 2010 syntyneiden suomenhevosjuoksijoiden tasosta. Hirvittävä ikäluokka. Tänä vuonna derbyfinaalista tipahtaa karsintojen myötä pois myös monta mahdottoman hyvää hevosta - vain siksi, että ikäluokan taso on ennennäkemättömän hurja.

Huomenna on päivämäärä 20.8.2015. Derbykarsintapäivä. Me lähdemme Jyväskylään Samun kanssa. On äärettömän hienoa ylipäätänsä päästä viimeisen vuoden tapahtumien jälkeen mukaan ikäluokan pääkilpailun karsintoihin. Tärkeä päivämäärä on ollut jonkinlainen tähtäin ja motivaation lähde niinä kaikkina kävelylenkkeinä, joita viime talvi Samun kanssa tehtiin. Siksi on melkein noloa myöntää, että tuo päivämäärä tuli Samun osalta ehkä kuitenkin vähän turhan pian. Samulle huominen karsintamatsi saattaa olla liian kova pala yhtäkkiä purtavaksi. Mutta aika kova luu tuokin hevonen on.

Samu on yksi kaikkien aikojen 5-vuotisikäluokan suomenhevosista. Tuskin tällaista ikäluokkaa tulee ihan heti vastaan - ei välttämättä koskaan. Välttämättä koskaan ei meidän talliin enää tule niin hyvää 5-vuotiasta suomenhevosta, että sen kanssa voi lähteä käymään derbykarsinnoissa. Senpä vuoksi huomista täytyy osata itsekin arvostaa hevosen ja sen eteen tehdyn työmäärän takia.

Loppupelissä kaikki voitava työ on tehty joskus aikaisemmin. Viime aikoina ollaan koitettu vain pitää Samun mieli seesteisenä ja jalat kunnossa. Samu on seissyt kylmäysletkuissa, nukkunut päiväunia auringonpaisteessa tarhassaan, käynyt juoksentelemassa Kaustisen raviradalla, käveleskellyt pikkulenkkejä metsätiellä, syönyt hyvin ja viime viikonloppuna vielä nauttinut Lauran hieronnastakin. Huomenna on yksi Samun elämän suurimmista päivistä. Kunpa se vain itsekin tajuaisi sen...



 
 

2 kommenttia:

  1. Voi ei :( töistä päästessäni avasin jännityksellä fintoton arkiston että näen samun lähdön... toivottavasti teille ei ole isoja murheita tullut kun samu oli poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Murheet on nyt lähinnä Samun korvien välissä. Samu heittäytyi ennen lähtöä toimimattomaksi ja poistettiin lähdöstä. Että ne oli semmoset derbykarsinnat sitten. Harmitukseen ja pettymyksiin on tänä vuonna kyllä jo tottunut. Tämän vuoden paras asia on se hetki kun tämä vuosi päättyy.

      Poista