Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



28.4.2016

Suuntana Seinäjoki!

Samu Ylivieskassa 10.4.2016
 
 
Heidi Laaksonen oli onnistunut Ylivieskassa ottamaan Samusta mielestäni varsin upeita ravikuvia. Kiitos ja kumarrus Heidille. Nämä kuvat ovat piristäneet omalla kohdallani montaa päivääni. Samalla näitä ihaillessa on voinut hiukkasen haaveilla jo tulevastakin. Kesästä. Raveista. Ehkä vähän ensi lauantaistakin.
 
Yksi pitkä ja vaikea aikakausi päättyy lauantaina. Aatu palaa radoille! Ja samalla toivottavasti uusi, pitkääkin pitempi aikakausi saa alkaa; tallista löytyy taas kaksi starttihevosta. Samu ja Aatu lähtevät yhdessä Seinäjoen T76-raveihin. Kummankaan urakka ei ole helppo eikä tuolla tasolla tietenkään saakaan olla sellainen. Aatulla ajetaan 2600 metrin tasoitusajona juostava huippu- vastaan tähtidivisioonakarsinta ja Samulla täyden matkan ryhmäajona juostava haastajadivisioonakarsinta. Lähtörata-arvonnatkin olivat suotuisia ja molemmat hevoset saivat sisäradan lähtöpaikat, Aatu kasin ja Samu ykkösen.
 
 
Odotuksia ei ole, on vain toiveita. Toivottavasti Aatu pysyisi muiden mukana, toivottavasti se kykenisi tekemään tähän saumaan täysipainoisen suorituksen. Toivottavasti se ravaisi koko matkan. Toivottavasti jalka kestäisi. Ihan huikean hienoa olisi, jos Aatun sijoitus tuloslistassa olisi yksinumeroinen luku. Siinäpä on toiveita kerrakseen. Samu taas voi tehdä mitä tahansa. Sen kohdalla toivoisin, että Samun hermot kestäisivät koko ravien mittaisen odottelun viimeiseen lähtöön saakka. Ja että se käyttäytyisi maltillisesti. Ja juoksisi hyvin. Jännittävää.
 
 
Tässä vaiheessa tunnelmat ovat tietenkin jossakin määrin jännittyneet, mutta myös helpottuneet ja kiitolliset. On edelleen haastava työ saada Aatu nostettua sille tasolle, missä se ennen loukkaantumistaan kykeni kilpailemaan. Silti nyt ollaan jo voitettu iso kilpailu onnistumalla kuntouttamaan Aatu tähän pisteeseen saakka. Työ jatkuu, mutta yksi etappi on saavutettu, vaikka se tuntui välillä olevan kovin kaukana ja niin vaikeakulkuisen tien päässä. Ajan kanssa voi näköjään päästä sellaisellakin polulla maaliin. Vain asettaakseen uusia sitten tavoitteita, haaveillakseen jostakin seuraavasta etapista ja suunnatakseen seuraavaan maaliin.
 
Samu ja iskä varikolla hölkkäämässä
 
 
 
Seinäjoella on lauantaina äärettömän hienot ravit. On upea päästä Samun ja Aatun kanssa tuollaisiin raveihin ylipäätänsä mukaan.  Nautitaan siis orastavasta ravikesästä ja lauantaina radalla nähtävistä hienoista huippuhevosista.






8 kommenttia:

  1. On kyllä hienot kuvat! Tsemppiä uuteen aikakauteen! Toivotaan, että se jatkuu ja jatkuu vaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin. Ravikuvat on aina melkoisia aarteita. Toivotaan tosiaan pitkää ikää tälle uudelle aikakaudelle. ;)

      Poista
  2. Mahtava paluu tauolta Ponnen Aatokselta!! Hurjasti onnea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Aatu yllätti meidät kyllä totaalisesti. :)

      Poista
  3. Onnittelut täältäkin - Kaksi suosikkiani, kaksi parasta! (Pakko on aina vähän kotikonnujen polleja kannustaa.) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Nyt olis kannattanut pistää pikkukaksarikin...? ;)

      Poista
  4. Onnittelut aatun hienosta paluusta �� toivottavasti samulla ei ongelmaa. Ottiko lähdön odottelu koville? No aamu taas petraa seuraavaan starttiin. Toiveikkaana teidän puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Aatusta tuli kyllä meidän ravireissun ilonaihe. Samu väsyi liian kovaan matkavauhtiin, hevosella vaikuttaisi päällepäin olevan kaikki kunnossa. Kunhan pää vain ei olisi ottanut nokkiinsa...

      Poista