Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



5.6.2009

Aatu näyttelyssä

Just viimeksi kirjottaessani pääsin ylistämään kesän ihanuutta, mutta tänään siitä kesästä ei ainakaan ollut tietoakaan. Hirmuisen kylmä keli oli, päivälläkin parhaillaan huimat 6 astetta lämmintä ja lisäks tuuli siihen päälle... Kyllä paleli.

Tänään oli sitten Aatun näyttelypäivä. Menin vähä ennen seittemää talliin; hepoille ruuat, Salaman harjaus ja tamma pihalle. Siivoilin tallin sillä aikaa, kun Aatu vielä munttas aamuheiniään. Sitten ori käsittelyyn. Iskä oli eilen käynyt Aatulla ajamassa ja pessy sen sen jälkeen. Tänään siis riitti vain perusteellinen harjaus, kavioiden lakkaus ja eikun kuljetustamineet päälle ja varsa koppiin. Salama katteli tarhasta ihan hölmistyneenä, että eikö mun tarttekaan lähteä mihinkään??!

Halsualla oltiin jo puoli yheksän maissa. Jonkin aikaa sai siis ihan rauhassa värjötellä, kun Aatu esiintyi vasta seitsemäntenä varsana. Näyttelyssä oli myös Salaman 1-vuotias sisko Almera Rok! Eipä näyttänyt kyllä pätkän vertaa Salamalta, takakintereitä lukuunottamatta... Almera oli isänsä Totemi Rokin värinen ja paljon Alpertta-Rokin muita varsoja kevytrakenteisempi. Valpas, hieno tammavarsa oli! Aatuhan oli tietenkin aluks ihan lennossa, mutta äkkiä se kuitenkin siitä rauhoittui. Vähän piti huutaa ja pörhistellä, mutta sehän nyt kuuluu asiaan. :) Liikkeiden esittäminen osoittautui taas hirvittävän hankalaksi Aatun kohdalla. Kävellä se ei olis millään malttanu ja ravissa taas ei taluttaja pysy perässä, kun sen pitää rynnätä niin hirmusta kyytiä... Muuten varsa esiintyi ihan mallikkaasti. Aatu palkittiin puhtaalla toisella palkinnolla ja ihan mukavalla pisterivillä: 8-8-8-7-7-8. Kavioista ja käynnistä siis tuli nuo seiskat ja tyyppi, runko, jalat ja ravi oli kaseja. Korkeudeksi mitattiin 154cm sekä säältä että lautasilta. Ihan hevosen kokoinen rupeaa varsa jo nyt olemaan, eli ihan pieneks ei kyllä jää... 2-vuotiaiden luokan voitti upea ja loistavasukuinen Tutun Jussi, joka palkittiin 2+ palkinnolla. Ilmeisesti Tutun Jussi voitti koko näyttelyn ja ihan ansaitustikin, oli niin näyttävä ja aikahevosen näköinen varsa! Tyytyväsiä oltiin kovasti Aatunkin arvosteluihin ja palkintoon! Vähän mua tietenkin aina jää kaivelemaan nuo liikepisteet, kun ite oon kovasti sitä mieltä, että Aatulla on parempi kuin kasin arvonen ravi... Minä kannattaisin niin sitä Ruotsin varsanäyttelymallia, missä varsoillakin ajetaan ja liikkeet katsotaan siinä. Sellainen tyyli palvelisi juuri tuollasia Aatun kaltasia hätähousujakin, jotka liikkuu kärryjen edessä kovemmassa vauhdissa ihan eri tyylillä kuin taluttaessa.

Illalla käytiin vielä ajamassakin molemmat hevoset pellolla. Kyllä kuulkaa tuntu kesäiseltä, kun sai kiskoa toppahaalarit päälle, hanskat käteen ja pipon päähän että tarkeni kesäkuussa ajaa... Mutta sillä varustuksella tarkeni. Salama oli ihan superpörhäkkä. Ajelin sillä reilun 10km lenkin ja tamma painoi menemään oikein sydämensä kyllyydestä. Kyllä vuodet vain tekee tehtävänsä ja kovasti Salama on kyllä viimeisen vuoden aikana voimistunu. Viime kesänä pitkä heinikko vastusti menoa vielä melkosesti, mutta nyt ei huomaa mitään eroa ajaako tasasella radalla vai pitkässä heinikossa pellolla. Oli kyllä tänään ainakin ihan hirvittävän riskin tuntusta menoa. Hyvä niin. Minä en edelleenkään usko, että Salamasta voi löytyä suurta vikaa ens viikolla Tampereella, mutta toisaalta kuitenkin toivon, että siitä nyt jotain pientä sanomista löytyisi, mikä selittäisi nuo starttien ihmeelliset laukat... Viikon päästä ollaan toivottavasti viisaampia. Aatulla ei iskä ajellu kuin 5 km lenkin - ei tarennu kauempaa, kun pukeutu niinkuin kesällä konsanaan. ;) Kotona hevosille loimet niskaan ja melassivesien kera karsinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti