Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



29.6.2009

Huh hellettä




Viime aikoina ollaan vihdoin ja viimein saatu nauttia oikeasta kesästä! Sellaisesta, joka kärventää ihon, tekee öisin nukkumisesta tuskallista, tuo paarmat hevosten kimppuun ja saa hien virtaamaan... Hellettä on piisannut kohta viikon päivät, joten tämä pitänee sitten muistaa, kun talvella maristaan, että viime kesänäkään ei ollut yhtään lämmintä päivää... ;)

Hevosten kannalta helle ei aina ole ehkä se kaikista toivotuin sää. Melko tuskallista niilläkin on päivisin pihalla kaikista ötökkämyrkyistä, kärpäsotsapannoista tuuheista hännistä ja jokapäiväisistä suihkuista huolimatta. Meillä hevoset on viettänyt ihan kaikista kuumimmat päivät sisällä vilpoisassa tallissa ja päässyt sitten helteen hieman hellitettyä pihalle. Yhden yönkin ne kaikista minun "tottumuksista" huolimatta vietti ulkona, mutta se jäi väin siihen yhteen yöhön. Ensinnäkin hevoset seistä tönöttivät puoleen yöhön portilla hieman hämillään, että mikähän juttu tämäkin nyt on ja toisekseen meillä hevosten riesana olivat hyttyset ja muut mönkijäiset yöaikanakin... Joten minusta on parempi, että hevoset pääsevät yöksi nukkumaan talliin, jossa todellakin on vilpoisaa ja toisekseen kärpäsetöntä, kun iskä on hyvin murhanhimoinen kärpästenmyrkyttäjä...

Lenkkeilleet hevoset on näilläkin ilmoilla ihan normaalisti. Salama on kävellyt ratsastaen ja kävellyt jarrukärryä kiskoen 7-9 km:n kävelylenkkejä peltoja kierrellen. Ainakin minulla tuota kä-ve-ly-ä alkaa tulla jo korvistakin ulos, mutta Salama on aika hyvin tyytynyt kohtaloonsa. ;) Kävelymääräys on voimassa enää perjantaihin, joten sitten saadaan hiljalleen palata normaalielämään liikutuksen suhteen. Jalat on piikitetty nyt toiseenkin kertaan Oulun klinikalla, joten kaiken järjen mukaan jotain pitäis nyt olla paremmin. Silti mua hirvittää seuraavat hiitit, jotka on ohjelmassa jo ensi viikolla. Mitä jos hevonen ei olekaan hyvä? Tai mistä minä tiedän, milloin se on hyvä, kun en ole tätäkään ennen ravista suurta vikaa läytänyt? Onko takavuohiset varmasti parantuneet, jos hevonen lepuuttaa takasiaan herkästi? Onko etusessa vieläkin sanomista, jos kävellessä hevonen on kaksi milliä kiero vasemmalle? Niin, hulluksi sitä vielä tulee... Se on tämä helle, joka haittaa. ;)

Sillä aikaa kun Salama on kävellyt, Aatu on sekä huilannut että juoksennellut normilenkkejään. Sen ravissa tai jaloissa ei ainakaan ole vikaa - vielä. Viime viikolla Jyri kävi kengittämässä molemmat hevoset, joten huoltotoimenpiteitäkin on tehty.

Minä olen kerennyt harrastamaan viime aikoina myös muiden hevosten liikuttamista. Parina päivänä kävin "kesälomalla" Halsulla Ala-Korven Henryn ja Ullan hevosfarmilla. Siellä on päivät uitettu, ajettu ja monte-ratsasteltu hevosia sekä ihailtu tämänkesän varsoja. Todellista hermojen leputusta. :) Pääsin myös ajamaan niin kovan ennätyksen omaavalla hevosella, etten varmasti ihan heti vastaavanlaisen kyytiin pääse - jos koskaan pääsen - sillä Spotless Pride omaa melkein lyhyen voltin SE-lukemat 13,7 ly. Erilaista hermojen leputusta oli myös perjantai-illan kalareissu joenrantaan Titan ja Nikon kanssa. Tulos: 11 kalaa ja miljoonayksitoista hyttysen paukamaa. ;) Säästän iteni Titan kommenteilta ja laitan tähän tylsästi vain yhden maisemakuvan rekvisiitaksi. Kesä on kaunista.


5 kommenttia:

  1. Mää kuule säästyin suurimmalta osalta niistä hyttysen puremilta sen mun muodikkaan suojautumisen ansiosta! Et sitte maininnnu että Niko sai kyllä suurimman osan niistä kaloista ja me vain muutama sintti :) Niin ja kyllä sää vielä hulluks tuut tuon sun vainoharhaisuuden takia! Muista että kyllä se Saran Salamaki lepuutti niitä jalkojaan..:)
    Titta

    VastaaPoista
  2. No se oliskin ollu ihme, jos joku hyttysparka olis sun kimppuun uskaltanu siinä "suojapuvussas" hyökätä! Ja höh, en minä ainakaan mitään sinttejä onkinu, sain ihan oikean lahnankin (sen jolla pamautin melkein sua päähän, että onneks oli suojapuku...) Sitä en kylläkään "muistanu" mainita, että eihän me huippukalastajat niihin kaloihin koskettu, mutta sitä vartenhan meillä Niko olikin mukana! ;)

    Tiedän muuten yhden toisenkin joka on vainoharhanen hevosensa jalkojen suhteen... Mutta yritän taas kovettaa itteni ja kuvitella vaikka että takasten leputtaminen on hyvinen hevosten merkki, kerta Saran Salamakin niin teki. :) Tai sitte se on sukuvika. Niinkuin tuo vainoharhasuuskin!

    VastaaPoista
  3. Heippa.
    Vihdoin saamaton kasvattaja pääsee näille sivuille kirjoittelemaan :)!!! Ihania juttuja ja makeita kuvia upeasta kasvatista. Aatos ei olisi enää parempaan kotiin voinut päästä joten kasvattaja onnellisena odottelee, että päästään yhdessä jännäämään nuorten sarjoja ja ensimmäisijä raveja :)!!! Lähdemme todennäköisesti sunnuntai ja maanantai välisenä yönä kohti Lappia joten ajattelin samalla kysästä, että mihin aikaan Aatu saa aamupöperöt, että mahdettaisiko me ehtiä heittämään muutamat porkkanat joukkoon jos pistäydyttäisi pikaisesti maanantai aamuna 7-8 välillä hepoja moikkaamassa :). Takasin päin tullaan ehkä perjantaina , että mikäli teillä on työkiireitä tai lomasuunnitelmia maanantaille niin voisimme mahdollisesti takasin tullesakin kurvata sieltä kautta eli mites teille sopisi parhaiten? Olisi ihana nähdä Aatu livenä ja muutamat porkkanat herralle tuoda äitiltä terveisinä ;)!!

    Miina ja äitee täältä etelästä!

    VastaaPoista
  4. Hei Miina!

    Olipas ihana yllätys, kun olit jättänyt terveisesi! :) Aatu on niin hieno varsa, että enää sitä ei pois annettaisi mistään hinnasta, eli kyllä kasvattaja on kyllä onnistunut jalostuksessa loistavasti! :) Teidän pitäis kyllä nähdä se radalla kärryjen edessä, on siinä kuule oikeasti juoksijan vikaakin... Mutta parin vuoden päästä me sitten tullaan oriin kanssa etelän turneelle. ;)

    Maanantaina minäkin oon vapaalla, joten teidän täytyy ehdottomasti pysähtyä meillä aamukahvilla ja Aatua tervehtimässä! Saa tulla mihin aikaan tahansa! Perjantaina minä oon koko päivän töissä, mutta muut kyllä ovat kotona silloinkin, eli kyllä kahvipaikka löytyy täältä. Olisipa kyllä mukava nähdä teitä kaikkia! Soittele vaikka vielä maanantaina kun Toholampia lähestytte. Tervetuloa!

    VastaaPoista
  5. Heippa. Osaan kyllä kuvitella kuinka hienosti Aatu juoksentelee niin hienosti se jo varsana lasketteli :)!!!Etelän turneeta odotellessa ;)!!! Ihana kuulla, että ootte kotosalla maanantaina sillä mielellämme poikkeamme sitä kautta kun ohi ajelemme. Lähdemme näillä näkymin ajelemaan puolen yön jäljestä mutta neidin kanssa yölläkin joutuu varmasti pysähtelemään joten uskoisin, että siinä 7-8 aikaa voisimme olla teillä mutta soittelen kun olemme 100km säteellä :). Nähdään maanantaina :)! Miina

    VastaaPoista