Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



14.10.2009

Salama ja syksy
















Kävin tänään ratsastamassa Salamalla jokirannassa pelloilla auringon laskiessa. Ilma oli mitä hienoin, ja sain kuin sainkin suostuteltua Nikon valokuvaamaan. Niko saa aina otettua hevosista hienoja kuvia, joten tässä niistä pieni osa näytille. Syksy vaihtuu ihan kohta talveksi ja jopa joki oli tänään jäätynyt. Silti syksyssäkin on sitä jotain. Ja Salamassa.

5 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia kuvia!! varsinkin tämä viimeinen:D

    voih ku ei malta odottaa, että Viltsu kasvais:D

    Eilen ajettiin ja nyt meni paaaaljon paremmin ku laitettiin suora kumikuolain ja kieltä ei kiinni:D

    VastaaPoista
  2. Heips,

    tosi hienon näköinen Salama on :) Kuinka kauan oot käyny valmennuksissa?

    Mulla tässä on ehkä muutoksen aika Tarun tallipaikan suhteen, en tiedä ootko jo jostain kuullut..Auton kans on sen verran epävarmaa talvisin, että jos kovia pakkasia jatkuu pitempään en pääse autolla lainkaan tallille. Vain lämmityslaite puuttuu ://

    Etsiskelen mahdollisesti tästä lähempää keskustan tienoilta paikkaa, mutta se ei ole vielä täysin varmaa. Oletteko te isäsi kans miettinyt tallipaikan vuokrausta ulkopuolisille? Tietäisitkö muita talleja, joihin Taru sopisi? Hirveän isolle tallille en viitsi Tarua enää viedä, koska on tosi hyvin sopeutunut Laitalan pikkutallille :) Taru onkin aivan eri hevonen mitä se oli Torpalla. Isommat kiukuttelut on jääny pois, mitä nyt vanha persoona välillä iskee pintaan. Tarusta näkee heti, jos en ole päässyt tallille vähään aikaan. Testailee enemmän ja osottaa mieltään. Valmennukset ehkä tekisi taas terää meille molemmille..

    VastaaPoista
  3. Merja: Kiitos, kiitos. Pitäis vielä saada Niko ottamaan ajokuviakin molemmista hevosista... En vain tiiä pitäisikö kokeilla lahjontaa vai kiristystä. ;)
    Voi kuule se on ihan yks hujaus, niin Viltsullakin saa ratsastella. Ja ajaahan sillä saa koko ens talvenkin. Kyllä se siitä kasvaa! Hienoa, että kuolainmuutos toimi! Luulisin, että suora omppukuolain on aika monelle varsalle hyvä kuolain. Ja kieltäkin Viltsu kyllä ajan kanssa oppii sietämään sidottunakin. :) Katoin facebookista teidän ajokuvia. Kovin oli terhakkaan ja meneväisen näköinen tamma. Hyvä niin. Saitko tilattua Juusolta penkin kärryihin?

    Jaana: Kiitos, Salaman kanssa ollaan käyty valmennuksissa nyt hieman reilu vuosi. Alotin heti silloin 3-vuotiskesänä käymään Merin valmennuksissa, kun muutenkin aloin tammalla ratsastaa. Ens kesänä olis tarkotus alottaa sama rumba Aatunkin kanssa, vaikka sen kanssa ei varmasti pystytä koskaan tekemään niin "ratsujuttuja" kuin Salaman kanssa, ne on kuitenkin niin eri luonteisia hevosia ja Aatu on niin paljon enemmän ravuri. Salamallekin nuo valmennukset ja ratsastus ylipäätänsä on kuitenkin ennenkaikkea jumppaa ja päänhoitoa. Nyt kyllä elän toivossa, että laukkaaminen vahvistaisi myös tuota takajalkaa, jonka kanssa on kuluneen kesän aikana ollut ihan tarpeeksi murhetta.

    Luin Tarun blogista teidän mahdollisesta tallin vaihdosta. Vähänpä vain keskustan tuntumassa noita talleja tahtoo olla. Me ei valitettavasti oteta vieraita hevosia meidän talliin. Tällä hetkellä on hyvä kun aika riittää omienkaan hoitamiseen ja liikuttamiseen. Vuokralainenkin tuo kuitenkin aina lisää töitä. Mulla itellä oli hevonen 10 vuotta toisen tallissa - ja joka päivä kävin sen ite hoitamassa. Nyt osaa kyllä arvostaa sitä, että hevoset on kotona omassa tallissa.

    Oot varmasti oikeassa siinä että, Taru tuskin luonteensa puolesta sopisikaan kovin isolle tallille. Se on kuitenkin niin herkkä ja stressialtis hevonen, joka varmasti vaatii tutun ihmisen ja tutut rutiinit ja paljon liikuntaa. Alahan ihmeessä käymään Tarun kanssa valmennuksissa! Sehän on kuitenkin ihan mielettömän osaava ja hieno hevonen!

    VastaaPoista
  4. Ihana tuo eka ratsastuskuva =)

    VastaaPoista
  5. Tulee kuule hieno penkki:D Juuso innostui tekemään kun sanoin, et pääset kyytiin jos teet:D tulis vaan kunnolla lunta, ettei tarvi pelätä liukastumista. En vielä mielelläni laittaisi kenkiä kun ajot on sen verran vielä vähäisiä.

    VastaaPoista