Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



17.6.2011

Ravuri ratsuna






Sain Jennalta vastikään levyllisen meidän hevosista otettuja kuvia. Nämä ratsastuskuvat on otettu jo viime kesänä, mutta kuvia selaillessa innostuin pitkästä aikaa laittamaan tänne vaihteeksi jotain ei ravikuviakin näytille. :)

Minun ajatusmaailmassani ravurinkin pitää ratsastaessa osata joitakin "ratsujuttuja". Joten Salamahan niitä sitten osaa. ;) Olen ratsastanut Salamalla sen 3-vuotiskesästä saakka. Alkuvaiheessa opeteltiin totisemminkin koulukuvioita ja kävimme Sievissä Meri Sataman pitämillä ihanilla valmennustunneilla. Salama on ratsuna taitava ja Meri olisikin jo 3-vuotiaana ollut valmis ostamaan Salaman ratsuksi. Mutta sehän on ravuri. ;) Jossakin vaiheessa Salaman takavuohisvaivoista tuli todellinen ongelma ja silloin päätin, että hevonen keskittyy nyt vain ja ainoastaan pääammattiinsa ravihevosena. Ratkaisu on mitä ilmeisemmin ollut oikea. Nyt ratsastus kuuluu Salaman treeniin aika harvakseltaan palauttelulenkkien muodossa ja silloinkin mennään vain kävelyä  ja laukkaa.

Taidot hevoselta eivät onneksi ole kadonneet mihinkään. Tämä juoksijakantakirjatamma nostaa laukan paikaltaan - ja pysähtyy laukasta paikalleen. Myötää, väistää, kantaa ja kokoaa. Hevonen nauttii laukkaspurteista valtavasti ja se tunne kun 400 kiloa räjähtää satulan alla täyteen vauhtiin on vain niin suunnattoman hieno.

Silloin tällöin on kieltämättä ihan mukava verestää muistoja ja "vanhoja" taitoja.
Joskus sitten vuosikausien päästä kun Salama jää ravurinammatistaan eläkkeelle, keskitymme uudella innolla ratsastusprojektiinkin. Salamasta tulee upea eläkeläisratsu. Sillä tämä hevonen on ihmistä miellyttääkseen valmis tekemään ihan mitä tahansa. Ihan mitä tahansa.

5 kommenttia:

  1. OMISTAT KYLLÄ USKOMATTOMAN AARTEEN!

    Hevoset, jotka ovat samaan aikaan todella upeita katsella, osaavia ratsastaa ja voittoisia ajaa kilpaa, on maailmankartalla todella vähän!

    WAU!

    VastaaPoista
  2. Wau, mitä kuvia! On se Salli kyllä semmonen pakkaus, että ei toista.:)

    VastaaPoista
  3. Mykistävän mahtavia kuvia!

    VastaaPoista
  4. Tosi hienoja kuvia, Salama menis kyl ratsusta jo ihan täysin ;D Meinasin ehdottaa, että nyt vaan kisaamaan - mut sit luin, et teillä onkin vähän tauolla ollut tuo ratsuhomma.
    Mutta, sitten eläkepäivillä ;D

    VastaaPoista
  5. Onhan Salama aikamoinen aarre, Laura sen niin kauniisti sanoikin. :) Salama on luonteeltaan niin kiltti, taipuisa ja kaikkia miellyttävä, että sinällään on ihme, kuinka kovapäinen kilpatamma se sitten raveissa on. Ei tämmöistä toista hevosta saa enää koskaan.

    Ratsuna Salama tosiaan on ehkä näyttävämpi kuin ravihevosena, mutta nyt tosiaan vain harrastetaan ravihevosella ratsastelua silloin kun siltä tuntuu.

    VastaaPoista