Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.23.6.2011

Suuri Saavutus

Pikkupelimanni on meidän kotiradan Kaustisen oma suurkilpailu nuorille suomenhevosille ja samalla se avaa 4-vuotiaiden suomenhevosten suurkilpailukesäkarusellin. Kilpailulla on pitkät perinteet ja voittajien kunniataulukosta löytyy hurjia nimiä Suikun Eron, Kihin Hiskin, Liisingin,Siporin, Humeetin, I.P. Vipotiinan, Bokerin ja Pikku-Pertin johdolla. Mutta toinen toistaan upeampia kilpahevosia on tullut myös Pikkupelimannien muista menestyjistä ja osallistujista.

Minä olen ollut kovin pieni tyttönen, kun olen ollut seuraamassa ensimmäisiä Pikkupelimanniravejani ymmärtämättä hevosten hyvyydestä tuskin yhtikäs mitään. Viime vuosina omien suosikkien puolesta on tullut jännitettyä entistä enemmän ja hiljalleen sitä on alkanut ymmärtää, kuinka poikkeuksellisen lahjakkaista varsoista Pikkupelimannin osallistujakaarti yleensä koostuu. Ja kuinka valtava on ollut sitten se työmäärä, mikä niiden hevosten eteen on tehty ennen kuin ollaan siinä pisteessä, että hevosilla pystytään lähtemään suurkilpailun karsintoihin mukaan. Kun voittaja sitten saapuu seremonioihin juhlittavaksi, on se minusta aina jotenkin vain niin liikuttava hetki. Vuosikausien työ saa tuolloin arvoisensa palkinnon. Suurkilpailuvoiton ja nimen historian kirjoihin.

Tätä kaikkea on tullut viime päivinä paljon mietittyä. Mitä Pikkupelimannin karsinnoissakaan mukanaolo merkitsee? Maanantaina tulee (toivottavasti) olemaan ensimmäinen ja luultavasti viimeinenkin kerta, kun minä en jännitä karsintalähtöjen kuvioita "tavisyleisönä" kuten tähän saakka. Nyt meidän tallista on hevonen mukana tekemässä suuria unelmia todeksi. Aatu lunastaa maanantaina kaikki siihen kohdistuneet toiveet ja ottelee kotiradan 4-vuotissuurkilpailun finaalipaikasta.

Tosiasiassa maanantaiset karsintalähdöt vilisevät hurjan hyviä hevosia, tulevaisuuden tykkejä ja suuria lupauksia. Osallistujia on ehkä määrällisesti vähän, mutta laatu on loistavaa. Finaalipaikan saavuttamiseksi kaiken on onnistuttava täydellisesti, mutta ainakin lähtörata-arvonnassa tuurit on olleet kohdillaan ja Aatu ampaisee auton takaa matkaan numerolla kaksi. Samaisessa karsintalähdössä juoksee myös ikäluokan suuri hallitsija Tähen Topelius sekä liuta muita vauhdikkaita tolppakoneita.

Käykööt maanantain karsintalähdössä miten hyvänsä, Aatu tulee olemaan meidän silmissämme pelkkä voittaja. Sillä jo tämän kilpailun karsinnoissa mukanaoleminen tulee olemaan elämys, toiveiden täyttymys, tähänastisen treenin tähtäin ja ennenkaikkea suuri saavutus.

Elämä hevosten kanssa on kuitenkin niin pienistä asioista kiinni ja kaikki voi olla silmänräpäyksessä toisin. Eilen oli päivä, jolloin tuntui, että hetkessä murskattiin unelmia ja elämän tärkeysjärjestyksiä sekä menestymisen mittasuhteita täytyi pyörittää itselle taas uudestaan selviksi. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että selvittiin säikähdyksellä. Elämä jatkuu myös maanantaisten karsintojen jälkeen, mutta meidän hevosharrastustaival on (toivottavasti) hienoa suurta kokemusta rikkaampi. Aatu on ihme.

4 kommenttia:

 1. Täällä on Aatun puolesta kaikki sormet, varpaat, tassut, kaviot pystyssä!!

  VastaaPoista
 2. Uusi lukija ilmottautuu :) Mahtia jotta oot saanu haaveet nuon toteutumaan! Samaa orotelles :)

  VastaaPoista
 3. Laura: Kaikki mahdolliset kannustukset tarvitaan kyllä huomenna mukaan. :) Hienoa, että ootte hengessä mukana.

  Virpi: Tervetuloa vain seuraamaan meidän puuhiamme. Sinällään en aina tiedä, antaako tämä mun blogi lukijoilleen juuri mitään, kunhan nyt vain omaksi ilokseni kirjottelen kuulumisia. Elämähän on täynnä haaveita, päämääriä ja taas uusia haaaveita. Niiden eteen on vain tehtävä töitä. Toivottavasti elämä toteuttaa myös sinun haaveesi! :)

  VastaaPoista
 4. Huomenna on niin mahtavä päivä, kun teidän OMA hevonen juoksee pikkupelimanni lähdössä! suosittelen, että huomenna katsoisit sen lähön livenä =)

  Niin ja mun mielestä olisi jo aika teettää Aatu-fani T-paitoja ;)

  VastaaPoista