Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.8.7.2014

Lomapuuhastelua

Lomakeleistä ei passaa kyllä valittaa. Vaikka onhan nyt liian kuuma. ;) Kun eihän näillä helteillä oikeasti jaksa mitään tehdä - paitsi että tehtävähän se on kuitenkin.

Koko loman pääprojekti eli tallin pesu on tehty! Sunnuntai oli siihen hommaan paras mahdollinen päivä eli ei muuta kuin tuumasta toimeen ja kuumavesipainepesuri laulamaan:

Katon pesu oli ehkä vaikein homma, mutta tikapuita pitkinhän pääsee melkein vaikka taivaaseenkin...
 
 
Alkutohinoissa

 
 
Vedenpaisumus katonrajasta kuvattuna
 
 
Puhdasta tuli!
 
 

Uudet purut karsinoissa on vähän niin kuin uusi alku taas... ;)
 
 
Valmista!


Sitten tämän päivän aikaansaannoksiin. Heinätöitä! Eikä siitä mihinkään pääse, että ne hommat viimeistään tarkoittavat jo tulevaan syksyyn ja talveen valmistautumista.


Meidän pikkuiselta peltopläntiltä paalattiin pyöröpaaleja
 
Ja tallin rehulato pursuaa nyt uusia hyväntuoksuisia pikkupaaleja

Ai niin. Hevosiakin on treenattu ja välillä on muistanut itsekin, mitä viikkoa nyt oikeasti eletään: Kaustisen ravivuoden suurinta viikkoa. Seuraava kuva on otettu Pikkupelimannifinaalin radanvalintatilaisuudessa, kun ratajärjestys oli saatu kuntoon.


Onhan tämä valtavan jännittävää. Samun uurastus on vuorossa perjantai-iltana ja Aatu puolestaan juoksee kilpaa lauantaina. Molemmilla yhdeksäs lähtö ja numero yksi. Ainakin yksi asia kuitenkin muuttuu ja se on Samun ohjastaja. Kyytiin kipuaa perjantaina Ari Moilanen, koska Vellu ajaa finaalissa osaomistamaansa hevosta.

Kummankaan oriin lähdöstä ei ainakaan tasoa puutu. Pikkupelimannifinaalia on kuvailtu tänä vuonna jopa kaikkien aikojen tasokkaimmaksi. Ja Aatun lähdöstä löytyy muun muassa tuoreita Suurhollamenestyjiä ja Porin rataennätyshevonen, että siinäpä sitä sitten onkin. Hurjan hienoja lähtöjä molemmat! Ja me ollaan niiiiin mukana. :D

Peukut pystyyn ja tuurit matkaan - ei sitä osaa oikein itsekään enää muuta toivoa. Kävi miten kävi, niin elämä jatkuu kuitenkin taas ravien jälkeen ja tiistaina heti suunnataan Tampereen klinikalle orien kanssa huoltokäynnille. Olkoon sen projektin nimi sitten vaikka Kunkkareiksi kuntoon. :)

6 kommenttia:

 1. Ai kuinka kaunis, valoisa ja iso talli teillä! Toivon todella että Samu korkkaisi voiton perjantaina, on se NIIN hyvä ikäluokkaori!! Tuurit matkaan myös Aatulle jospas voitto tulisi sieltäkin. Upeat menestyvät hevoset teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos. Talliin minäkin olen tyytyväinen, ennenkaikkea siihen, että se on oma. ;) Hevosten hyvinvointi koitettiin rakennusaikana ottaa kaikella tapaa huomioon, siksi tallissa on reilusti tilaa ja korkeutta.

   Samun ikäluokka on kivenkova, se tuli taas perjantaina todistettua. Mutta hevosta en vaihtaisi silti kenenkään kanssa. Samun aika tulee kenties vielä. ;)

   Poista
 2. Onko teillä hevoset omassa tallissa? Päivätyön ohellako ehdit ne hoitamaan ja treenaamaan? Monta karsinaa teillä on? Kuulisin tallistanne / rutiineistanne mielellään lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tästä sun viestistä innostuneena voisin nyt kesälomalla vielä kirjoittaa sun kysymyksiin vastaavan erillisen postauksen tallista ja vaikka vähän juuri noista arkirutiineistakin. :)

   Poista
 3. Onnea ja menestystä teille startteihin, loistakaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näin jälkikäteenkin. Tämä viesti oli ihana lukea juuri ennen jännityspäiviä. :)

   Poista