Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



30.7.2014

Vielä kerran!

Ravivuoden päätapahtuma on jälleen käsillä. Porin kuninkuusravit!!!

Kesä on mennyt nopeasti. Taas kerran. Toki se jatkuu ensi viikonlopun jälkeenkin, mutta koko kesän kohokohta on yhtä kuin kuninkuusravit. Sen jälkeen alkaa odottaminen vain uutta kesää ja Joensuuta kohti.

Meidän tallistakin saadaan Poriin "edustaja". Kukapa olisi vain voinut uskoa, että se olisi vielä Salama. Tamma lähtee kunkkarikarkeloihin kolmannen kerran peräkkäin. Sanoinkin, että sarjat eivät ole tuossa ajassa liiemmin nousseet, mutta yhtä suuri kunnia-asia meille on silti olla mukana. Aatu ja Samu jäävät kotiin keskittymään omiin seuraaviin startteihinsa, jotka lienevät sitten viikon päästä Rovaniemellä.

Salama juoksee Porissa sunnuntaina. Ravien viimeisessä lähdössä numerolla yksitoista. Volttilähtö ja kaksikymppiä pakkia. Odotuksia ei ole, mutta kahtena viimeisenä vuotena Salama on tehnyt kerrassaan hienot esitykset juuri kuninkuusraviyleisön edessä. Plakkarissa on kaksi nelossijaa, nyt olisi melkoinen yllätys, jos Salama yltäisi samoille sijaluvuille.

Postia Porista. Ai että.

Tässä vaiheessa muistot kyllä vaeltavat väkisinkin vuoden takaisiin tunnelmiin. Oli kuninkuusraviviikonlopun viimeinen lähtö. Voltti ja kaksikymppiä pakkia. Tuli Ponnen Aatos joka voitti. Tuo oli kiistatta meidän ravitaipaleemme suurin hetki. Olen iloinen kaikkien niiden hevosten ja taustajoukkojen puolesta, jotka ensi viikonloppuna kokevat samanlaisia tähtihetkiä kuin me viime kesänä Kuopiossa.

Salaman jännejalka on ollut ihmeellisen hyvä Mikkelin startin jälkeen, mikä on ollut minulle sekä yllätys että helpotus. Tällä viikolla normaalien hiittien lisäksi Salamalla oli ohjelmassa myös 30 vuorokauden tiineystarkastus. Pikkumatkustaja oli onneksi edelleen kyydissä mukana. Me lähdemme Salaman kanssa pelkästään nauttimaan Porin tunnelmasta ja fiilistelemään kolmansia yhteisiä kuninkuusravejamme. Kunnioitus tuota tammaa kohtaa on tällä hetkellä jossain hyvin, hyvin korkeissa lukemissa.

Haluan vielä kiittää kaikkia kovasti viime postaukseeni tulleista kommenteista. Minua aavistuksen mietitytti julkaista noinkin henkilökohtaisia mielipiteitä ja omaa elämääni käsittelevä kirjoitus, joten olin valtavan onnellinen teidän positiivisista kommenteista. Niitä oli melkeinpä hämmentävää lukea.

Salama ja minä. Kuvan ottanut Tuuli Silver.
 
 
Hyvää Kuninkuusraviviikonloppua kaikille!
Nauttikaa upeista raveista ja Suomen parhaimmista ravihevosista!

4 kommenttia:

  1. Kiva kun laitoit, miksi ei orit ole Porissa. Ehdin jo huolestua, että onko jokin vialla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, kun kiireiltäni näihin viesteihin vastaaminen on kestänyt... Mutta oreilla on siis kaikki onneksi jotakuinkin kunnossa, Pori jätettiin molempien kohdalla suunnitellusti väliin.

      Poista
  2. Tsemppiä ja mukavaa reissua! Varmasti mahtavaa olla pelkästään vain mukana =) =) =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä jälkikäteenkin. Nimenomaan noissa raveissa on niiiiiiiiin hienoa olla vain mukanakin!

      Poista