Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



26.2.2009

Teivossa turistina

Minä otin ja lähin tiistaina kahden päivän kaupunkilomalla Emmin luo Tampereelle. Ja Teivoonhan sitä oli raveihin suunnattava heti tiistai-iltana. Oli mielettömän hienoa! Tavalliset tiistai-illan ravit, mutta mukana oli silti Erikasson, Velin Vinke ja kumppanit. Voi kun nuo meidänkin hevoset pääsis joskus Teivoon juoksemaan. Se vain on raviratana jotenkin niin omassa kastissaan. :) Muutenkin oli ihan piristävää elää muutama päivä niinkuin "tavalliset" ihmiset eli shoppailla, syödä ulkona yms ilman että aina haisee hevoselle...

Mutta kaikesta huolimatta oli ihana päästä kotona talliin ja omien hevosten kimppuun. Ei sitä vain osaa elää muunlaistakaan elämää. ;) Iskä oli ajellu Salamalla eilen kävelylenkin ja Aatu oli tänään lenkkivuorossa. Salamaa pidin illalla hetken yksin ulkona ja voi kun se oli pitkästä aikaa lennossa. Olis pitäny hakea kamera sisältä ja kuvata sen irrottelua, mutta en malttanu, kun oli niin mukava vain ihailla sen menoa. Harvoin Salamaa näkee noin pörhäkkäänä! Ehkä se alkaa nyt herätä horroksestaan, kun treeniä on pyritty vähentämään ja terävöittämään.

Kilpailukutsujakin ollaan vähän raoteltu Salaman tulevaisuutta suunnitellen, mutta maltetaan nyt vielä hetki treenailla... Joka tapauksessa huomenna Salaman olisi taas muuntauduttava ratsuksi, kun ohjelmassa on Merin valmennus Sievissä. Kivaa! Nyt minä syvennyn tuohon koko talven kohokohtaan joka pitkän odottamisen jälkeen tipahti tällä viikolla postilaatikosta: Jalostuskuvastoon! Vaikkei meillä kyllä mitään siitostammoja olekaan, eikä toivottavasti ihan hetkeen tulekaan, mutta tämä on silti se minun jokavuotinen raamattuni. ;)

9 kommenttia:

  1. Terve ja heipä hei! Ompas maunun hummat saanu komiat sivut ;)!

    VastaaPoista
  2. Moi Pinja! Olipas mukava, kun löysit tänne! Ja kommentointikin onnistui takuulla helpommin kuin Titalla. ;) Ei muuta kuin Pukallekin oma blogi pystyyn, sehän on julkkis jo muutenkin. :) Mukavaa loman loppua! Pyörähdähän toistekin täällä!

    VastaaPoista
  3. Sairaslomalalainen odottaa juttua valmennuksesta, ku ei jaksanut tulla kattomaan..

    VastaaPoista
  4. Heh, eikö ole kumma, kuin se tuollainen "shoppailu-/löhöilyloma" tekee heppaihmisille hyvää :D
    Minäkin kun normaalisti 2-3 kertaa päivässä käyn tallilla, niin oli ihana viettää viikonloppu Vuokatissa, eikä tarvinu miettiä hevosten eikä koirien hoitoa, ei aamulla eikä illalla!

    VastaaPoista
  5. Jonna: Nyt on valmennusjuttua. Mitenkähän sä saat sairaslomalla ajan kulumaan, ku pitäs olla vain? Mahdotonta sulle, kun oot kans tottunu niin aikataulutettuun elämään. ;) Saitko sä jalostuskuvaston, että saisit nyt ens viikon plärätä sitä?

    Outi: Kiva, kun sinäkin löysit tänne! Totta puhut, on se kyllä ihan virkistävää olla joskus muutama päivä tallihommistakin lomalla. Tosin ei sitä tartte olla kuin päivän-pari, niin rupeaa jo tuntumaan, että tallille olis päästävä. :) Oma talli on maailman ihanin asia, mutta sitoohan se elämää kovasti. Tosin sitähän hevoset aina tekee. :) Mulla on kuitenki hyvä, ku on iskäki joka hepat voi tarvittaessa hoitaa ja toisinpäin. Yksin olis huomattavasti vaikeempaa. Onneks sullekin löytyy tarvittaessa hevosten ja koirien hoitaja, ni pääset ees joskus lomalle!

    VastaaPoista
  6. Joo, tuolta Ritan blogista tänne tieni löysin :D
    Muistahan laittaa kuviakin aina välillä tänne!
    Heh, meidän Joonas meillä on ollu hevos- ja koirahoitajana! Harmi vaan, et se meinaa lähteä vuoden päästä armeijaan.. Vaikka isäntä kyl meinas, et eikai siinä, ku vie mennessä avaimet kasarmille, et mitäpä muuta niillä viikonloppulomilla olis miehillä tekemistä ku siskon elukoita hoidella :D

    VastaaPoista
  7. Moikka moi! Hienot sivut! Näissä sivuissa ei ole mitään pahaa sanottavaa. :):):):)

    VastaaPoista
  8. Moi Viola! Kiva kun kävit täällä! Sä et oo vieläkään tullu hoitaan/ratsastaan saransalamalaisella! ;) Ja hiihtolomakin meni jo. Mutta käyhän nyt ees täältä lukemassa meidänkin hepojen kuulumisia! Millonkahan kuningas itse avaa kautensa, jotta päästään jännittämään? Sitä odotellessa. :)

    VastaaPoista
  9. Moi! En ole tullut hoitamaan tai ratsastamaan kun en ole kerennyt ja sitten kun jos titta tulee teille illalla ni sitten ei voi tulla kun on jo niin myöhä. Pitäisi joskus titta usuttaa teillä sitten kun meillä on joskus lomaa ni mää voisin tulla titan mukaaan.
    Minäkin odotan sitä kun kuningas avaa kautensa. Muuten teillä on Aika HIENOT sivut. Heippa vaan

    VastaaPoista