Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



22.2.2009

Viikonloppu

Viikonloppu hurahti ohi jälleen ja nyt tuntuu, että mitään järkevää ei saanut taas tehtyä. Raveissa on ainakin oltu - harmi vain, että ne omat hevoset on ollu kotona eikä mukana... Perjantaina olin Ylivieskassa ja tänään sunnuntaina Kaustisella. Mukava oli nähdä taas tuttuja - ihmisiä ja hevosia.
Lauantaille suunniteltu ratareissu hevosten kanssa meni mönkään ja treenattiin sitten vain kotosalla. Salamalla ajoin kovempaa ja Aatulla iskä vähän rauhallisemmin. Aatullekin tuli kuitenkin 9,5km:n lenkki, mutta harvinaista kyllä, se suostui kävelemään ihan rauhassa pitkiä pätkiä. Sen kanssa on yleensä hengenvaarallista olla samaan aikaa lenkillä tai ainakaan niin, että ajaa Salamalla eellä, sillä Aatu puree selkään ja hyppii takana niin, että on parempi kuin ei paljon vilkuile taakseen... Oonkin sanonu, että mun pitäs varustautua kypärän ja turvaliivin kanssa, kun lähen Aatun kans yhtä aikaa ajamaan. Sillä on aina joku metku mielessä ja hölkkääminen Salaman perässä on sen mielestä maailman tylsistyttävintä touhua... Lauantaina ori rallitti tarhassa sellasta kyytiä, että tuloksena oli muutama haava etusen päkiään. Iskästähän tilanne näytti niin pahalta, että vähintäänkin Pikkupelimanniajaon voitto oli vaakalaudalla. Hätiin hälytettiin Titta, joka on Terhon kanssa oppinut maailman parhaaksi haavahoitajaksi. ;) Titan diagnoosi oli: "pintahaavoja, paranee". Joten iskäkin saa nukkua yönsä rauhassa. Eikä varsa kyllä yhtään jalkaansa aro, sama vauhti oli sunnuntainakin tarhassa päällä.
Salama on ollu tarkotuksella nyt vähän helpommalla, jotta peruskuntokausi saatais käännettyä hiljalleen hiittikaudeks... Tarkotus olis nyt, että tammalla olis vain kahdesti viikossa kärryt perässä ja sitten ajettaiskin kunnolla kovaa. Muuten ohjelmassa on vain kevyttä ratsastelua ja tarhailua. Itestä vain tuntuu toivottoman vähäseltä tuo liikuttaminen, varsinkin nyt kun koko talvi on ajettu viidesti viikossa pitkää, pitkää, reipasta lenkkiä. Salama on kasvanu talven aikana neljä senttiä ja on edelleen 3cm takakorkea... Toivattavasti kevätaurinko sais tamman kasvun oikenemaan niin, että se alkais näyttää ihan hevoseltakin. Ei oo valmennuksen kannalta hyvä, kun se on noin takakorkea ja kasvuvaiheessa nyt kun pitäs päästä sekunteja tiputtamaan ja vauhtia vaatimaan. Toinen ongelma on tuo satula, joka ei takakorkeuden takia oikein pysy paikallaan. Aina jotain.

4 kommenttia:

  1. Äläs nyt, meillä on ikuinen ongelma tuo satulan valuminen, kun takakorkeutta on se melkeen 5cm.. Toivottavasti Salama tosiaan tasottuu!:)

    VastaaPoista
  2. Alan kohta jo uskoa, että Salamakin jää tuollaseks takakorkeaksi tapaukseksi... Meidän blondit tammat, ei ne ees osaa kasvaa oikein. ;)
    Huomenna nähdään!

    VastaaPoista
  3. No niin onnistuiskohan tämä kommentointi nyt! Oli varmasti tosi ratkaiseva tuo mun diagnosointi tuon Pikkupelimanniajon voiton kannalta!
    Käytiin Terhon kans Oulussa ja terveiden jalkojen kans saatiin tulla kotia. :) Ja ei se Maajussi Jouni kyllä Pitkämäen paikkaa vie!

    VastaaPoista
  4. Hyvä Titta, onnistuhan se kommentointi! :) Tiiät sitten, kun Aatu ei voitakaan Pikkupelimanniajoa, niin ketä syytetään! Tuo haavan diagnosointi ja hoito oli siis vähintäänkin ratkasevia seikkoja. Jotenkin epäilen, että niitä haavoja ehtii kuitenkin tulla muutamaan otteeseen vielä ennen starttiin pääsyäkään. ;)

    Hyvä, että Terholla ei ollut mitään suurempaa vikaa, vaikka sä niin virheellisesti jo diagnosoitkin. Aijai, mikä moka. :) Mutta mitä tästä taas opimme... Jalkojen hoitaminen ja syynääminen kaiken aikaa todellakin kannattaa!!!

    Siinäpä se. Komeita hevosmiehiä ei vain taho olla. Onneks, kun muutenhan meille vois tulla riita. Nyt saat kuitenkin pitää Pitkämäes. ;)

    VastaaPoista