Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.6.8.2011

Talliterveiset

sairastuvalta, jota meidän talli todellakin on viimeiset kolmisen viikkoa todellakin muistuttanut. Tällä hetkellä sentään tuntuu, että sairastamiset on tältä erää sairastettu ja kuumeet jälkitauteineen voitettuja. Treenitaukoa Salama piti kaksi viikkoa ja Aatu vielä viikon enemmän. Kaustisen reissuja on joka tapauksessa tehty, mutta kohteena on viimeisten viikkojen aikana ollut vain ja ainoastaan klinikka. Viimeiseltä klinikkareissulta jäi sentään hyvä maku, kun tiistaina Aatu sai terveen paperit. Penisilinikuuri oli tehnyt tehtävänsä ja nyt olivat keuhkot puhtaat ja veriarvot kunnossa. Kunnossa tuntuu hevonenkin olevan, tai ainakin tuntevansa itsensä nyt terveeksi, sen verran vilkasta ja vallatonta kotikäyttäytyminenkin on viime päivinä ollut... Hyvä niin. Treenit on päästy sairasloman jälkeen taas aloittamaan. Eihän vuosikausia treenatun hevosen kunto parissa viikossa mihinkään katoa, mutta hyvin hyvin huonoon saumaan sairastelut kilpailurytmin kannalta kuitenkin tulivat...

Salama pääsi kuumeen jälkitautien kanssa huomattavasti Aatua helpommalla ja sitä on päästy kolmeen kertaan sairasloman jälkeen hiittaamaan. Varsinaisesti sairasloma loppuu ylihuomenna, kun Salama starttaa Oulussa. Starttitaukoa on kuukausi alla ja nyt ajetut hiitit ovat olleet entistäkin hiljaisempia, joten jokseenkin jännittävää on nähdä, mikä Salaman iskukyky tauon jälkeen on. Paikka on kerrankin ihanteellinen ykkösrata kahdenkympin pakilta, joten toiveissa on, että lähdön onnistuessa Salama saisi ainakin hyvän reissun ja liftaisi sieltä sitten niin pitkälle kuin riittää.

Tallin kolmas projekti saapuu huomenna kun Samu haetaan Halsuan kesälomaltaan kotiin.  Melkein kaksi kuukautta Samu kerkesikin huoletonta laidunelämää viettää. Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon Samu on kasvanut, ja ennen kaikkea kuinka paljon se muistaa ajoharjoituksistaan ym hevosmaisesta käyttäytymisestä... Kesä on ollut ainakin laitumella elämää eläville varsoille mahtava. Kelejä on ollut ja läpöä piisannut ehkä vähän liiaksikin asti. Vaikka Halsua onkin niin kovin lähellä, on melko hävettävää myöntää, ettei Samua ole tullut kesän aikana käytyä kuin kerran katsomassa... Elämässä on tällä hetkellä niin kovin monta projektia josta suurin on todellakin tuo taloremonttityömaa... Se on silti vain osasyy siihen, ettei aikaa muka ole riittänyt... niin yhtään mihinkään... Todellisuudessa asia vain on niin, että kun hevonen ei ole omassa pihassa, on kovin huoletonta olla. Tämän kesän aikana kun Samua ei ole ollenkaan paarmat kiusanneet, ukkonen pelottanut, sade kastellut tai helle läkähdyttänyt. Ei ollenkaan, vaikka kotona Aatua ja Salamaa seuratessa niillä on jatkuvasti joku ongelma. ;) Noh, onpahan taustajoukotkin saaneet ainakin yhden hevosen osalta hetkeksi hermolomaa ja sinällään on hyvin huolettomin mielin onkin saanut olla, kun tietää kuinka takran ja hyvän hoidon Samu on Ala-Korvella saanut. Ja onhan iskä Henryn kanssa lähes viikottain kuitenkin soitellut ja raveissa Ullan kanssa on saanut vaihtaa myös Samun kuulumiset.

Lomailu loppuu Samun kohdalla kuitenkin nyt aika tykkänään, sillä heti huomenna Jyri tulee kengittämään Aatun ja samalla laitetaan myös Samulle ensimmäiset etukengät alle, jotta se ei enää kuokkisi kavioitaan pilalle ja että sen kanssa todella voidaan ruveta nyt muutaman kerran viikossa lenkkeilemään. Sillä vuoden päästähän Samulla saa ajaa jo opetuslähdönkin uusien sääntöjen myötä! Enää ei siis tarvittaisi, kuin saada a) kuntoa b) voimaa c) järkeä ja d) opetella juoksemaan. Ei pahoja tavoitteita talven ajaksi, ei... :D Mutta näitä kuitenkin ainakin yritetään lähteä saavuttamaan, sillä elämässähän pitää olla tavoitteita....

6 kommenttia:

 1. Kyllä Samu varmasti kouliutuu ensi vuodeksi opetuslähtökuntoon! :) Ihanaa että siä on nyt sairaslomat lusittu ja pääsette taas treenaamaan! Tsemppiä starttiin!

  VastaaPoista
 2. Alkohan niitä päivityksiä tippua, ku "kärsivällisesti" joka toinen tunti kyttää ja odottaa.;) Jahas, mikäs se tuommonen uus sääntö opetuslähdöissä on? On se hyvä että vuoden päästä sais tulla oppariin, Liina rukasta ku ei vielä tiiä onko se sillonKAAN saanu ees kärryjä peräänsä.:D

  VastaaPoista
 3. Laura: No jaa, epäilen vahvasti tuota 2-vuotiaana opetuslähdön ajamista. Sen ehtii vielä 3-vuotiaanakin, mutta olkoot se nyt vaikka tässä vaiheessa vielä huumorimielessä heitetty tavoite Samulle. :) Aatulla olis pystynyt 2-vuotiaana opparin ajamaan, mutta silloin säännöt sen vielä kielsi.

  On kyllä uskomattoman ihanaa päästä hevosten kanssa taas normaalielämän pariin. Jospa se kilpailukuntokin löytyisin taas starttien myötä pian takaisin.


  Jonna: No hieman tökkii nyt tämä blogin päivitys, mutta se nyt sattuu olemaan se vähiten tärkeä asia, josta on helpoin karsia. Käsittämätöntä, kuinka tuo tekemättömien hommien lista ei lopu vaikka kuinka koittaa ahkeroida. Päinvastoin, toisesta päästä se vain kasvaa...

  Tästä syksystä lähtien suomenhevosvarsoilla saa ajaa jo 2-vuotiaana syyskuun alusta lähtien opetuslähdön. Aikarajat on tällöin vähän maltillisemmat 2.00-2.20. Mutta kyllä siihenkin saa varsat mielestäni vain aika keskittyneesti köpötellä. Hauska nähdä, ajaako ihmiset tänä syksynä paljon oppareita jo 2-vuotiailla! Ja höpsis, eiköhän sillä Liinalla oo kärryt perässä tänä syksynä siinä missä muillakin ikäisillään. :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mitäs Samu tuumas kun pääsi kotiin? Salama varmaan muisti pikku kaverin =)

  Tsemppiä huomisen starttiin! ja kiitos vielä tästä päivästä =)

  VastaaPoista
 6. Samu kyllä muisti paikan, hyvin rauhallisin mielin otti kotiintulon. Salamalla ja Aatulla oli paljon jännempää, kai ne vähän ihmetteli, että missä himputissa sä oot koko kesän ollut?! Samu sai eilen heti etukengät jalkoihin ja lenkilläkin käytiin. Siitä se työmaa taas lähtee. Kotiinhan ei oo tultu laiskottelemaan. ;)

  Just tästä tehdäänkin lähtöä Ouluun, tuntuu, että on ikuisuus kun on ollut Salaman kanssa viimeks startissa. Jännää. :)

  No ei kuule tartte kiittää, oli oikein mukavaa. Sulla on Merja hieno tamma! Otetaanpas joskus tässä uusiksi!

  VastaaPoista