Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



5.5.2015

Vappuravit

Vapun myötä saatiin kesäravikausi vihdoin käyntiin, kun Aatun kanssa käytiin haistelemassa kesäraviratatunnelmaa Haapajärvellä. Johan oli aikakin. Ilma ei vielä ollut mitenkään kesäinen, vaan vettä tihutteli pitkin päivää, muttei niin paljon, että sade olisi radan kuntoon mitenkään vaikuttanut. Pehmeähköhän se oli, kuten olettaa saattoi, mutta samalla alustalla kaikki muutkin juoksivat.

Lämmityksessä ei ollut mitään ihmeellistä, kolme kierrosta rataa väärinpäin ympäri. Kaikki vaikutti olevan mallillaan. Aatu starttasi neljänkympin pakilta ainoana hevosena. Takaa puhalsivat tulemaan maan kärkitammat Noriko ja Mokomani. Aatu avasi verkkaisesti ja juoksenteli ensimmäisen kierroksen ajan joukon puolivälissä, reilusti kuitenkin kärkiviisikosta jääneenä. Kierroksen jälkeen ravi alkoi kummallisesti yhtäkkiä heiketä ja hevonen näytti todella epävarmalta. Viimeisen takasuoran alussa, noin 700 metriä ennen maalia laukka lopulta tuli ja Aatu tipahti ihan joukon perälle kauaksi, kauaksi kärjestä. Laukan jälkeen hevonen alkoi kuitenkin vihdoin juosta. Aatu otti hurjaa kyytiä pääjoukkoa kiinni, mutta mahdollisuudet olivat jo menneet. Vielä viimeisessä kurvissa tilanne näytti täysin toivottomalta oriin roikkuessa ulkoradoilla viimeisten hevosten joukossa. Itse asiassa lopetin koko lähdön katsomisen tuossa vaiheessa ollen mahdottoman pettynyt Aatuun. Ei se mihinkään mennyt, eikä mihinkään riittänyt. Yllätys oli melkoinen ja ennenkaikkea positiivinen, kun Vellu sanoi lähdön jälkeen Aatun kirineen kovaa maaliin ja ollen neljäs. Aijaa. Kannattaisi ehkä minunkin katsoa lähdöt loppuun asti ennen kuin alan tuomitsemaan hevosta. ;) No, jälkeenpäin olen sentään nähnyt videolta maalisuorankin tapahtumat ja Aatu todentotta kirii maaliin aivan omaa vauhtiansa ulkorataa pitkin. Toinen polvisuoja oli tipahtanut alas jossain vaiheessa, joten kuvittelen ainakin startin aikaisen haparoimisen ja laukan johtuneen siitä. On ainakin parempi mieli, kun on taas jokin selitys... ;) Aatun ajaksi tuli 27,6ke, joka on mielestäni ihan kelpo volttinoteeraus taukohevoselle Haapajärven radalla juostuna.

Jospa tästä nyt ihan oikeasti päästäisiin jonkinlaiseen säännölliseen starttirytmiin niin kenties joskus voisi vielä jotain tulostakin tulla. Aatu jatkaa kauttaan ensi lauantaina Oulun T76-kierroksella. Ohjelmassa olisi siellä lähtö kahdeksan, tähti- vastaan valiodivisioonalaisten kohtaaminen. Urakka ei kuulosta eikä näytä paperilla ollenkaan helpolta, mutta on kuitenkin äärettömän mukavaa päästä taas Aatun kanssa kokemaan ravikesän jännitysnäytelmiä radan varrelle.

Niin joo, Elisa Vahti Live toimii, kiitos Nikon!!! Pikkuveljiä on joskus varsin kätevä omistaa. :)Signaalinvahvistaja teki tehtävänsä ja nyt kameran kuva näkyy langattoman yhteyden kautta vaikkapa suoraan puhelimeen. Ihan loistava systeemi.

Haapajärven raveista ei minulla ole kuvia. Kaivoin tähän tietokoneen kätköistä muistoksi muutaman kuvan Leevistä, joka lopetettiin ikävän ja rajun allergiaongelmansa takia tänään. Nyt Leevillä on parempi olla.



7 kommenttia:

  1. Ei saa moittia hevoista! Teki hyvän kauden avauksen, onneksi sinäkin sen huomasit! :D

    Vahti Live on tosiaan mainio. Ei tarvi nousta sängystä, kunhan vilaisee puhelinta. Viitaten aiempaan postaukseen; varsakuva oli vuodelta 2013. Nyt odotellaan kahta, tuon myrkyn nielleen la on tänään, suomineidolla ensi kuun vaihteessa. Joutaisi jo nyt pyöräyttää varsan, ärsyttää jo tämä odottelu.. mutta jos orivarsan tekee taas, voi olla vielä pitkä pätkä odotettavana :D Meinasitko uusia Salaman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, minulla on joskus taipumus katsella omien hevosten juoksuja liiankin kriittisellä silmällä - ja joskus olla sitten katsomatta lainkaan. ;)

      Elisa Vahdista vielä, että en todellakaan olisi uskonut sen pelittävän näin hyvin, kuva on terävä ja yhteydet toimii. Niin helppoa. Jos tuolla systeemillä seurattuna varsominen pääsee kuitenkin ohi livahtamaan, niin on jo vain itsessä vika. :D

      Jee, joko sulle on varsa tullut? Toivottavasti molemmat varsomiset onnistuvat, niin varsoillakin on lähes samanikäiset leikkikaverit toisistaan.
      Kyllä Salama olisi tarkoitus uusia, jos nyt tästä yhdestäkään varsomisesta ensiksi selviäisi...

      Poista
    2. Mikään ei ole niin helppoa kuin Vahti Live ;) Mies ja tallinpitäjäkään ei valita ja tän kanssa pyöriskeli kevään mun yli 70-vuotias isotäti, ilman mitään ongelmaa.

      Eipä ole varsaa tullut, nyt ollaan viikko yliajalla.. tähän mennessä mielenkiintoisimmat tapahtumat on havaittu päiväsaikaan; kissat rahdanneet Amyn karsinaan vesimyyriä ja päästäisiä, joita sitten on käynyt koiranpentu nautiskelemassa.. Jippii.

      Poista
  2. Menestyksekästä ravikesää teille nyt kun taas pääsette starttaileen! Ja onnea matkaan myös Salaman varsomiseen. Sehän tietysti uusitaan Samulla, kuinkas muuten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Voit uskoa, että tuntuu ihanalta vihdoin päästä Aatun kanssa starttailemaan. Samun kanssa menee vielä aikaa, mutta mihinkäs tässä enää olisi kiire. Laitellaan rauhassa. Toivon todella myös, että Salaman varsominen onnistuisi. Ja kyllä, jatkosuunnitelmien suhteen olet oikeilla linjoilla, tämä meidän kotisiittolatouhu jatkunee... ;)

      Poista
    2. Ihanaa, mä niin tiesin :) Olen jo kauan seurannut blogiasi, arvostan ja kunnioitan teidän tapaa pitää hevosia, sellaista jotenkin vanhaa hevosmiestaitoa sekä kuitenkin kaikki tehdään mitä vaan pystyy hevosten parhaaksi. Ja ehkä meillä onkin joku kosminenyhteys kun viime kesänä mulle tuli ihan selvä tunne Salaman ennätyksestä ja täälläkin sen kirjoitin tsemppien myötä ennen starttia ;)

      Poista
    3. Kiitos vielä ihanasta kommentistasi. :) On jotenkin aina yhtä hämmentävää tajuta, että ihmiset jaksavat/viitsivät lueskella näitä mun sepustuksia ja blogin kautta elää elämää meidän hevosten mukana. Minä niiiiin muistan tuon sun ennätysveikkauksen Salaman kohdalla ja myös sen, kuinka huvittunut olin siitä arvauksesta. Niin. Itsehän en todellakaan siihen valioaikaan uskonut. Onneksi toiset uskoo. :)

      Poista