Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



24.5.2009

Nuorten Sarjaan ja näyttelyyn!

Jopas on ollut taas kiireen tuntua tällä viikolla. Töitä, hevosten hoitoa, hiittireissuja, raveja yms. Mutta tänään on sentään melkein sellanen vapaapäivä, jota ei oo tuupattu täyteen ohjelmaa. Torstaina pääsin pitkästä aikaa päästelemään montea Kokkolan raveissa Mountain Rainilla. Ei pärjätty kylläkään, mutta olipas mukava olla taas "viivalla" ja kokea kunnolla vauhdin ja kilpailun hurmaa. :) Lämpösillä pääsee kyllä kovaa... ;)

Omilla hevosilla on kaikki ollut hyvin. Kaustisen startin jälkeen jättämästä harmituksesta on sisuunnuttu ja kilpailukutsuja selailtu työvuorolistan kanssa taas ahkerasti vierekkäin... Salama juoksee torstaina Vaasassa nuorten sarjassa. Lähtö on kivikova, enkä niin innokas olisi ollut siihen sarjaan tammaa edes ilmottamaan, mutta kuski oli sitä mieltä, että ei Salamaa mihinkään nollasarjaan ilmoteta vaan heti vain nuorten sarjaan... Ja siellä Salama nyt keikkuu lähtölistoilla numerolla yksi. Takamatkalta lähtee kovia nimiä Hentan Haasteen ja Hiskin Muiston johdolla, jotka siis ovat tämän kauden 4-vuotisikäluokan kärkivarsoja. Tässä lähdössä Salaman kyvyt ja vauhdit varmasti punnitaan toden teolla joten hyvin nöyrin mielin me mukaan lähdetään. Pienenpieni haave olisi uudesta ennätyksestä ja oikein hyvällä tuurilla Salkkari voisi roikkua viimeisille rahoille, jotka nekin kelpais nuorten sarjasta mulle enemmän kuin hyvin... Yksi unelma kuitenkin toteutunee torstaina, sillä tähän asti on saanut vain ihaillen aidan vierestä katsoa nuoren sarjalaisten hevosten kilvanajoa, mutta nyt saakin jännittää oman hevosen juoksua! Ehkä jännittämisen sijaan olisikin syytä vain fiilistellä sitä, kuinka hienoa on, että Salamalla ylipäätänsä pystyy Nuorten Sarjassa mukana olemaan - lopputuloksesta huolimatta.

Eilen Salama kävi Kaustisella takakavioiden kengityksessä ja samalla hiitillä. Iskä ajoi tällä kertaa vetoja hiittisuoralla, kuudesti 600m. Kommentti oli taas hirvittävän valaiseva "aivan hyvä". Salama nyt tuskin iskältä koskaan parempaa kommenttia saakaan - se kun ei ole kuitenkaan Aatun veronen. ;)

Ja kun Salamaa vain ilmotellaan joka paikkaan niin tasapuolisuuden vuoksi on nyt Aatukin ilmotettu! Nimittäin 5.6. Halsualla pidettäviin tamma- ja varsanäyttelyihin. Pääsee meidän pikkukingikin kerrankin esiintymään oikein luvan kanssa. ;) Torstaina Aatu oli Lapinkairassa Salaman lenkkikaverina. Voi hurja, kuinka paljon virtaa varsalla nyt oli, kun vähemmän on ajomahdollisuuksien puutteen takia jouduttu ajamaan. Keskiviikkona Aatu pääsee kuitenkin jälleen radalle mukaan kun Salamalla käydään ajamassa muutama viimeistelyveto.

Hiemanko tänään säikäytti, kun naapurin Armi soitti, että oli lenkille mennessään huomannut kuinka kyykäärme luikerteli meidän talliin! Siinähän se musta, pitkä, sähisevä käärme paistatteli päivää tallin ovensuussa hätiin mennessämme, mutta se kyllä jäikin tuon käärmeen viimeiseksi auringonottokerraksi... Eipä ole aikasemmin tallin ympäristössä käärmeitä näkynyt, vaikka se on kyllä niin lämmin paikka, että varmasti käärmeetkin viihtyy! Kurja, jos pitää noiden olioiden takia ruveta pitämään päivisinkin tallin ovia kiinni. Ja pihalla oli nytkin kanit, Leevi-kissa ja hevoset... Ei kiva! Ehkä pitänee itekin tarkistaa kyypakkauksen päiväys...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti