Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



22.4.2009

Ohjelmassa Vaasa, Vermo ja Kaustinen

Hiemanko on taas ollut kiirettä viime aikoina. Tuntuu, ettei viime viikosta oo oikein minkäänlaista muistikuvaakaan, kun on ollu ihan täysi tietäminen, että on vain kerenny töissä käydä ja hevoset hoitaa. Mutta nyt olis neljän päivän vapaa edessä, ja senhän minä oon jo buukannu raveja täyteen... Eikö ne vapaapäivät oo sitä varten?

Salama juoksee huomenna Vaasassa kauden avajaisraveissa. Hevosella pitäis kaiken olla kunnossa. Sunnuntai-iltana käytiin Kaustisella ajamassa hiittisuoralla reippaampia vetoja ja muuten tämän viikon ohjelmaan on kuulunut vain kävelylenkit maanantaina ratsastaen ja tänään ajaen. Salama on ollu pirtsakka, eikä päällepäin mitään ongelmia ole nyt vielä ainakaan ilmaantunut. Lähdössä on monta Salkkaria kovempaa painellutta hevosta ja Vaasan ennätysradan tuntien, huomennakin pitää jossakin määrin kovaa kipittää, jos yhtään pärjätä meinaa. Mutta mennään ainakin kokeilemaan. :)

Perjantaina tallihommien jälkeen hypätään sitten Titan kanssa junaan ja me maalaistollot lähdetään Helsinkiin! Päämääränä tietenkin Vermo ja lauantaina ajettava Finlandia-ajo. Ihan mukava päästä Titan kans reissuun, jotenkin aavistan, että kommelluksilta ei ainakaan tällä reissulta vältytä... ;)

Lauantai-iltana (toivottavasti) kotiudutaan sitten taas kotipuoleen ja sunnuntaina pakkaan jälleen Salaman koppiin ja sitten suunnataan Kaustiselle kilpaa ajamaan. Ohjelmassa on pikkupelimanniajon oheislähtö, joka on rajattu 4-vuotiaille suomenhevosille. Sarjamääritys sopii Salamalle muutenkin kuin nenä päähän, joten mukaan mennään, vaikka nämä kaksi starttia tuleekin nyt vähän lähekkäin. Mutta ollaanhan me kaks vuotta hikoiltukin ja tehty töitä, joten mulla on kyllä kova luotto, että Salamalla kunto ja huumori pitäis kestää. Katsotaan, kuinka käy.

Elikkästä juttua raveista tulee joskus, kun sellanen kirjotusväli aikatauluihin sattuu sopimaan. Niin ja jos jollakulla on myynnissä vuorokauteen lisää tunteja, niin mulle saa tarjota. ;) Vaihdossa voin tarjota univelkaa, kiirettä, ärsytystä ja useita rästissä olevia omia hommiani.

2 kommenttia:

  1. Onnea, ennätys ainakin parani :)
    Eikä se 6. sijakaan huono ole!
    Pitänee vielä kaivella netin uumenista starttivideo, ne ilmeisesti nykyään löytyy netistä x)
    Tsemppiä Kaustiselle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Outi!
    Juu, ihan hirmukyytejä pitää nykyään vain heti alokassarjoista asti painella... Ei auta, kun kilpailu on kovaa. :) Fintoton sivuilta näkee kaikkien ravien starttivideot (on maailman kätevin keksintö!), mutta Salamaa ei taida Vaasan videossa paljon näkyäkään, sen verta ylivoimaisia oli totokolmikko. Kaustisen starttivideossa Salamakin sentään vilahtelee. :)

    VastaaPoista