Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



30.4.2009

Vappuajelut









Huhtikuun viimeistä päivää viedään! Aurinko paistoikin tänään komeasti koko päivän ja se taas tarkoittaa, että pikkuhiljaa tarhatkin alkavat kuivua. Melkosta raparallia viimeiset viikot onkin ollut ja hevosten kanssa touhu on tähän aikaan vuodesta yhtä jalkojen pesemistä. Mutta on kevät vain ihanaa aikaa! Aamulla linnut laulaa jo aikasin hevosia ruokkimaan mennessä ja iltasinkin ehtii touhuta hevosten kanssa vaikka mitä, kun on niin valosta ja lämmintä.

Salama palautui viime viikonlopun starttirupeamasta hienosti. Maanantaina se oli vähän jäykän oloinen sillä ratsastaessani, mutta viime päivinä hevonen on vaikuttanu aivan normaalilta itseltään. Tänäänkin se tarhassa jopa innostui laukkailemaan, niin että rapa vain lensi... Helpottava nähdä, ettei se oo tähän mennessä starteista ottanu yhtään itteensä. Hermojensa puolesta siitä voisi oikeasti tulla vielä pitkäaikanen kilpahevonen.


Tänään Salama palasi jälleen normaaliin hiittiohjelmaan ja lähdettiinkin iltapäivällä käymään molempien hevosten kanssa Kaustisella. Aatu oli jälleen niin itseään täynnä, kun pääsi reissuun ja Kaustisellakin se pitää kyllä aina melkosen tanssiesityksen kopista poisottaessa - katsokaas, kun Aatun mielestä kaikkien pitää aina kuulla ja nähdä, että tämä herra ja hidalgo on saapunu paikalle. Salama taas kattoo kerran ympärilleen ja tallustaa katokseen haukottelemaan. ;) Ajettiin ensiksi kolmen kilometrin lämmitys yhdessä radalla. Siinä Salama aina syttyy ja nyt se kyllä mun käteen tuntuu aika mukavalta. Aatukin keskitty tänään aika lailla oleelliseen ja lompsi lämmityksessä Salaman rinnalla ilman mitään vaikeuksia. Hienolta sen meno kyllä sivusta katsottuna näyttää. Kierroksen kävelytyksen jälkeen menin ajamaan Salamalla hiittisuoralle vetoja. Tyypilliseen tapaan päästelin kuudesti 600 metriä. Nuo vedot on hevoselle kyllä aika rankka treenimuoto, sillä vaikka ajetaankin suht maltillisella vauhdilla, niin palautusaika vetojen välillä on tosi lyhyt ja kyllä siinä saa äkkiä hevosen hengästymään. Salamalle nuo alkaa olla jo aika tuttu juttu ja aina kun se tulee suoran päähän, niin kyllä lähtee. ;) Ekaan vetoon ravi ei musta ollu oikein rentoa, mutta kyllä tamma siitä vetristy ja tyytyväinen olin sen menoon ja jaksoon tänään. Paljon se on kyllä starttien myötä terävöitynä ja tyylikin on jotenkin nykyään ryhdikkäämpää, eikä niin matomaista kuin vielä jokin aika sitten. Salaman vetojen ajan iskä ajeli Aatulla varikolla ja hiittisuoralla kierrellen, yhteensä tuli oripojallekin 8-9km lenkki ja sivistystä samalla taas yllin kyllin. Kävelyttämisten jälkeen hevoset katokseen. Hetken aikaa ne saikin siinä nauttia hikisinä lämpimästä auringonpaisteesta, siitä tässä muutama kuvakin todisteena. Salama alkaa kuvien perusteellakin näyttää ihan pieneltä jättiläis-Aatun rinnalla. ;) Tosin se on vain se kroppa, "henkisesti" Aatu on vielä ihan pikkupoika. ;) Sitten vain taas hepat kuljetuskuntoon ja kyytiin. Kotona molemmat pääsi pesulle ja Salama jalkojen jäähdytykseen. Huomenna onneksi ehtii ratsastella palautuslenkin, viikonloppu menee mun osalta töissä.


Eilen aamulla iskä sai mieluisan ja odotetun puhelinsoiton. Aatun kasvattaja nimittäin ilmotti, että Aatulle on syntyny eilisaamuna pikkuveli Erikassonista. :) Nimeksi Ponnen-Leikin yhdeksännelle varsalle tulee Ponnen Sisu. Tätä pikkukaveria pitänee kesän aikana käydä ehdottomasti katsomassakin, vaikka välimatkaa on kyllä ihan riittävästi...
Oikein mukavaa vappua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tuleekos sieltä pikkuveli Toholammille sitten ;O))

    VastaaPoista
  2. Sitä ei vielä osaa kukaan sanoa. Annetaan nyt ainakin eka pikkuveljen kasvaa. :) Tosin tiedän yhden miehen, joka enemmän kuin mielellään Aatun veljen huolisi itelleen. ;)

    VastaaPoista