Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



26.4.2009

Viikonlopun kootut kommentit

Ravit on ravattu ja muistellaanpa tänne nyt jotain jokaiselta päivältä.

Vaasa
Salama starttasi torstaina Vaasan illassa ihanassa auringonpaisteessa. Tämän tamman kanssa on kyllä helppo olla reissussa, kun se matkustaa niin hyvin ja ravipaikallakin se käyttäytyy aina kuin olisi iän päivää raveja kiertänyt. Maailman kiltein. Auringonpaisteesta huolimatta kyyti oli ainakin Salaman lähdössä kylmää. Salama teki sen minkä pystyi ja se riitti Vaasassa kuudenteen sijaan ja huiman hienoon 4-vuotisaikaan 37,1. Voittaja Virelina jätti Salamaa varmaan 80 metrin päähän! Ihan älyttömiä on vauhdit kyllä heti alokassarjoista lähtien, ei voi muuta sanoa. Vaasassa näin pitkästä aikaa Helenaakin, oli kiva hetken aikaa vaihtaa kuulumisia. Terveisiä vain sinne vielä koko porukalle!

Vermo
Lauantaina käytiin Titan kanssa Finlandia-ajoa ja upeita hevosia ihailemassa Helsingissä. Keli suosi ja urheilullinen taso oli huikea, ennätyksiä juostiin lähtö toisensa perään. Minun mieltä lämmitti tietenkin erityisesti Saran Salaman upea voittojuoksu uudella Vermon rataennätysajalla! Sen kanuunaesityksen jälkeen tuntui taas erityisen hienolta omistaa Saran Salamalainen tamma. :) Kaiken kaikkiaan upeat ravit, kannatti ehdottomasti käydä! Ja koko suvun annakkoluuloista huolimatta me Titan kans selviydyttiin ihan koko reissusta kaikella kunnialla; mehän ajeltiin lähijunilla kuin hesalaiset ikään sekä shoppailtiin Kampissa ja Foorumilla. Ja taas oli mukava palata peltojen keskelle ihan oikean elämän keskelle. :)

Kaustinen
Tämän päivän Kaustisen startti oli Salaman toinen startti neljän päivän sisällä, mutta hevosta ei kova tahti tuntunut haittaavan. Salkkari oli tänään pikkupelimannin oheislähdössä loistava neljäs alkulaukan jälkeen. Kuski otti laukan kylläkin tänään omiin nimiinsä - ja on syytäkin, sillä mun mielestä Salama on niin ravivarma hevonen, etten käsitä, kuinka ammattikuskit saa sen joka kerta väärälle askellajille. ;) Tänään Salama otti kuitenkin tosi hurjasti vauhtia ja laukan jälkeenkin tuloksena oli tälle viikonlopulle toinen ennätyksen parannus aikaan 36,8. On se vain hieno tamma! En olis kyllä kaks kuukautta sitten uskonu, että se menee koko vuonna tämmösiä kyytejä, mutta yhtäkkiä tamma paineleekin jo huhtikuussa näin hurjasti. Kovasti se on kyllä kehittyny viime kuukausien aikana. Oltiin Salamaan hyvin hyvin tyytyväisiä. Pienten varustemuutosten ansiosta se oli kuskin mukaan tänään aivan kahdella sormella ajettava versio. :) Startin jälkeen Salama pääsi Kaustisella pesulle ja sitten lähdettiin kotia kohti. Kieltämättä nykyään sitä osaa arvostaa tämmöstä superhermot omaavaa tammaa, joka ei mökötä tai ota starteista yhtään itteensä ja jolle ruoka maistuu heti omaan karsinaan päästyään. Näinhän sen kuuluukin olla.

Lapinkaira
Aatu on taas täysissä ruumiin ja sielun voimissa - myös jalan osalta. Se oli Salaman kanssa jo viime viikonloppuna Kaustisella hiitillä ja nyt iskä oli käynyt oriinsa kanssa lauantaina Lampin omalla harjoitusraviradalla. Aatu nauttii niin suunnattomasti, kun pääsee reissuun. Sitä ei tartte ainakaan työntää tai vetää kuljetuskoppiin - lähinnä pitää vain huolehtia, että taluttaja ehtii alta pois, kun Aatu hyppää koppiin niin, ettei se aina ehdi astu jalallakaan lastaussillalle. ;) Hätäinen luonne, kuten omistajallansakin... Muutaman kilometrin Aatu oli Lapinkairan radalla hölkkäillyt Myllymäen hevosten seurana. Kaikki ok.

2 kommenttia:

  1. Moi! Minäkin pääsin osalliseksi näistä viikonlópun tapahtumista kun Marikalta sain tällaisen osoitteen. Nyt pysyn hyvin raviasioissa mukana! Yes! Toivotan oikein vauhdikasta ja menevää kesää sekä sulle Miia että Salamallekin! terv. Helena

    VastaaPoista
  2. Moi Helena!
    Ihana, kun sinäkin elät niin meidän raviasioissa mukana! :) Mutta ei tämä blogi kuule korvaa sitä paikan päällä raveissa olevaa fiilistä, joten kyllä teidän pitää vain ruveta kiertään Salaman startteja kattomassa ihan livenä! Raveissa näet näitä sun ohjastaja"tuttuja" ja pelatakin saa... ;) Oikein leppoista ja aurinkoista kesää teillekin toivottaa kummityttö hevosineen.

    VastaaPoista