Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



23.3.2009

Jännitysviikko

Eli tänään viimeistään se öiden laskeminen ja painajaisten näkeminen alkaa. Salaman 4-vuotiskauden avausstarttiin on enää 4 yötä! :) Minä oon ollu koko viikonlopun töissä, niin tuntuipa ihanalta alottaa uusi viikko vapaapäivällä ja tallihommilla. Ei se maanantai niin kurja päivä ookaan. ;)

Mun töiden ja iskän muiden kiireiden takia hevosetkin vietti viikonlopun vapaata. Perjantaina kävin Salamalla ratsastamassa 9km lenkin, aika rauhallisesti mentiin. Lauantaina ja sunnuntaina oli mahtavat ilmat, aurinko paistoi ja hevosetkin sai olla ulkona aamu seittemästä ilta seittemään.

Tänään ajettiin molemmat hevoset. Salamalla oli tänään ohjelmassa reippaita vetoja, joten luovutin tamman ajamisen iskälle, kun sen kanssa Salkkari tekee hieman eri tavalla töitä kuin mun ajamana. Ajoin ite Aatun. Voi, kun se onkin jo valtavan kokoinen. Ja vielä kun se ravaa välillä niin pää pystyssä, niin tuntui, että enhän mä näe sieltä takaa mitään! Se ei varmaan ihan pieneks hevoseks jää. Tosin mahaansa sekin sais jo pikkuhiljaa ruveta pienentämään, mutta minkäs teet, kun jokainen eteen tuleva heinänkorsi on syötävä... Toiveena olis kuitenkin käyttää oria tänä vuonna näyttelyssä, niin ei tuollasen heinämahan kanssa minnekään kehtaa lähteä. ;) Ajoin varsalla kymmenisen kilometriä, reilu tunti meni. Ravi on helppoa, mutta keksiihän se aika paljon vielä kaikkea omaa kivaakin lenkin aikana, joten Aatun kärryillä ei kyllä pysty ite hetkeksikään "nukahtamaan". Salamalla iskä ajoi 13 km, muutamia reippaita pätkiä väliin. Tamma vaikuttaa olevan nyt ainakin kotioloissa hyvällä mallilla, ihan pidättelemällä saa ajella, mikä on tämän hevosen kohdalla aivan uusi asia.

Lenkin jälkeen pestiin molemmat hevoset, oli kumpikin sen verran hikisiä. Salaman jalkojen jäähdytys ja hoito ja melassivesien kera molemmat karsinaan syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti