Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



19.3.2009

Kevät tulee

Onpas ollut niin ihanan aurinkoisia ja keväisiä ilmoja viime päivinä, että jos ei Salamakin kohta tajua ruveta tiputtamaan talvikarvaansa, niin kumma on. Aurinko lämmittää päivisin jo kovasti! Onneksi mehtätiellä on vielä paljon lunta, sillä sen sulaminen tietää meille surkeita ajomahdollisuuksia... Kyllä tämän talven lumimäärää ja treeniolosuhteita tulee vielä moneen kertaan ikävä ennen ens talvea. Nyt on päästy ajamaan hevosia hyvillä teillä just niin paljon ja niin pitkää lenkkiä kuin on haluttukin. Kesällä ei sitten auta kuin kävelytellä pelloilla ja käydä säännöllisesti molemmilla hevosilla ajamassa raviradalla kovemmat ajot.

Salamalla on ollut harkkareiden jälkeenkin kaikki kunnossa. Kahdesti oon käynyt ajamassa sen ravien jälkeen ja huomenna olis tarkotus vähän ratsastella. Tänään ja toissapäivänä ollaan käyty molempien hevosten kans yhtä aikaa ajamassa. Tiistaina Aatukin kiersi 10,5 km lenkin ja hyvin jaksoi! Äkkiä varsalla kunto kasvaa! Ja talven aikana sekin on ehtinyt kehittyä kyllä vaikka kuinka paljon. On mukava, kun hevosilla voi ajella nykyään jo paljon samoja lenkkejä, on hevosillekin huomattavasti mielekkäämpää, kun on kaveri mukana! Tänään Aatu teki lyhemmän ja rauhallisemman lenkin ja Salamalla kävin päästelemässä jotain 11 km lenkin, josta puolet suht reippaasti. Hyvin juoksi.

Ilmotin Salaman tänään Ylivieskan raveihin ja siellä se näkyy keikkuvan lähtölistoilla. Eka lähtö, rata viis... Oisin mielelläni ottanu jonku sisemmänkin, mutta hyvä tuokin, sillä eiköhän tamman pitäis kaiken ratsastelun seurauksena kääntyä melko vikkelään kärryt perässäkin. Tuttu kuski saatiin rattaille! Mitäs sitä vaihtamaan, kun kukaan ei ole koskaan Aria kovempaa Salamalla päässyt! ;) Mutta kyllä nyt on vain pitkä viikko oottaa raveja ja jännittää...

2 kommenttia:

  1. Yritän jos suinki mahdollista tulla kattomaan Salaman startin, jos Nita ei synnytä vielä. Tiedä vaikka sais kuviaki vielä siihen aikaan.:)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti pääset katsomaan! Vaikka en oikein uskokaan, että startissa sinällään mitään näkemistä on, mutta edes mun henkiseks tueks. ;) Ois kyllä huippua, jos kuviakin sais, kun kuudelta luulis vielä olevan aika valosaa. :) Meikäläinen on jo nyt jännityksissään lukenu lähtölistan niin monta kertaa, että osaan sen varmasti ulkoa, mikä tietenki auttaa Salaman tehtävää ihan merkittävästi...

    VastaaPoista