Raviurheilu on minun mielestäni ennenkaikkea haaveita. Unelmia menestyksestä ja uskoa omaan tekemiseen.
Hevosihmisiltä haaveet eivät koskaan lopu. Minun pitkäaikanen suuri haave omasta tallista toteutui kesällä 2008.
Lohkoamisen yhteydessä tallitontti sai osuvan nimen; haavemaa.


Tallissamme asuu neljä suomenhevosta, joiden kanssa touhutessa kaikki mahdollinen vapaa-aikani kuluu.

Tämä blogi pitää sisällään ajatuksiani raviurheilusta, elämästä yleensäkin ja juttua hevostemme arjesta.



29.3.2009

Takatalven tuntua...

...on ollut tänään sunnuntaina kesäaikaan siirtymisestä huolimatta, kun lunta on tupruttanut melkeinpä koko päivän. Toisaalta mukava, kun lumi kyllä oleellisesti parantaa aina meidän valmennusmahdollisuuksia, mutta toisaalta saisi se kevätaurinkokin jo paistaa.
Salamalla on ollut kaikki hyvin Ylivieskan startin jälkeen. Lauantaiaamunakin se oli hirvittävän pirtä ja kaikki jalatkin vaikutti päällepäin olevan kunnossa. Mun on pitäny kattoa Salaman lähtö fintoton videokirjastosta varmaan kymmeneen kertaan ihan vain varmistaakseni, että tamma todellakin sijoittui toiseksi. ;) Vainoharhanen, juu...


Eilen mulla meni melkein koko päivä Kaustisella raveissa ja Salamakin piti sitten vain tarhapäivän. Iskä kävi Aatulla ajamassa 9 km mehtätiellä. Vielä pitää käyttää kelit hyväks, kun mehtätiellä on vielä riittävästi lunta. Tänään käytiin sitten molemmilla hevosilla yhtä aikaa lenkillä. Ite lähin vaihteeksi Salaman kanssa ratsastaen. Käytiin hiljalleen taivaltaen Mäkitalossa asti, eli 12 km:n lenkki tuli. Melkein koko matka käveltiin, mutta pikku pätkiä ravailtiinkin. Jopa Aatu oli yllättävän rauhallinen ja malttoi hyvin käveleskellä. Joko se alkaa pikkuhiljaa viisastua tai sitten se on sairas. ;) Salama ei ollu mitenkään kovin innokas, mutta millonpa se kotona liiemmin oliskaan.

Kilpailukutsujakin on tullut selailtua. Vasta huhtikuun loppupuolella on hyviä sarjoja lähiradoilla, joten tulin siihen tulokseen, että tässä välissä hoidatan klinikalla vähän Salaman etupolvia. Niissä on mun mielestä molemmissa nyt vähän sanomista, etenkin vasemmassa. Muutenkin nyt on tulossa kelirikko, jolloin hevosia ei meillä ole kotona mahdollisuutta kovempaa ajella. Piikitytän Salaman jalkoja tässä välissä ja jatketaan kilpailemista huhtikuun lopulla Vaasassa ja Kaustisella. Siis JOS kaikki menee suunnitelmien mukaan, mikä taas on hyvin epätodennäköistä näiden elukoiden kanssa. Toivottavasti saadaan klinikka-aika jo ens tai sitä seuraavalle viikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti